Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020

Ο κορωνοϊός αλλάζει τη διατροφή στα ξενοδοχεία – Τέλος ο μπουφές;

Αλλαγές όχι μονο στη διαμονή αλλά και στη γαστρονομία των ξενοδοχείων φέρνει η κρίση του κορωνοϊού, καθώς επαγγελματίες του τουρισμού από διάφορες χώρες εκτιμούν ότι οι τουρίστες θα αλλάξουν τις διατροφικές τους συνήθειες στα ταξίδια, δίνοντας έμφαση στην υγεία.
Όπως αναφέρεται σε άρθρο της ένωσης ρώσων τουρ οπερέιτορ, ATOR, ο σεφ της αλυσίδας ξενοδοχείων Iberostar, Miguel Miller, τα ξενοδοχεία θα κληθούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των επισκεπτών οι οποίοι θα είναι πιο επιλεκτικοί και απαιτητικοί, και θα διακατέχονται από φοβίες μόλυνσης από τον ιό, θα περιορίζουν τις επαφές τους με άλλους ανθρώπους και την επαφή τους με συσκευές και επιφάνειες.
Τα μεγάλα τραπέζια θα εξαφανιστούν από τα εστιατόρια των ξενοδοχείων και θα περιοριστούν σε άλλα 5-6 ατόμων, ενώ θα τοποθετούνται και σε απόσταση τριών ή τεσσάρων μέτρων από τα υπόλοιπα.
Επίσης θα είναι υποχρεωτική η προσφορά αντισηπτικών τζελ στην είσοδο ενώ είναι πιθανό όλες οι συσκευές να προσφέρονται σε ατομική προστατευτική συσκευασία.
Ο κ. Miller εκτιμά ότι ο μπουφές θα είναι το πιο ευάλωτο σημείο του εστιατορίου στα ξενοδοχεία, καθώς προϋποθέτει έκθεση των πιάτων και χρήση ίδιων αντικειμένων και συσκευών από τους ταξιδιώτες.
Ερωτήματα εγείρονται και για την αυτό-εξυπηρέτηση, για το κόψιμο του ψωμιού με το ίδιο μαχαίρι και ίδιο ύφασμα, για τη χρήση της καφετιέρας ή αποχυμωτών.
Έτσι, εκτιμάται ότι ο μπουφές θα αντικατασταθεί με προ-συσκευασμένα πιάτα ή θα υπάρχουν εργαζόμενοι στο εστιατόριο που θα φορούν μάσκα και γάντια και θα διανέμουν το φαγητό. Το ψωμί ενδεχομένως να μοιράζεται κομμένο σε μερίδες ενώ όλα τα προϊόντα αρτοποιίας θα είναι συσκευασμένα.
Αυτό που θα έχουν να κερδίσουν τα ξενοδοχεία, δήλωσε ο σεφ της Iberostar, είναι ότι θα μπορούν να οργανώνουν σόου γαστρονομίας, όπου το φαγητό θα μαγειρεύεται μπροστά στον πελάτη, σύμφωνα με τις γαστρονομικές προτιμήσεις του.
Οι νέες απαιτήσεις θα οδηγήσουν στην αύξηση το προσωπικού, την αύξηση των χώρων εστιατορίου και προετοιμασίας φαγητού, αυξάνοντας σημαντικά το κόστος στα ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας και τα οικονομικά. Οι διαδικασίες αυτές είναι πιο εύκολα προσαρμόσιμες στα ξενοδοχεία 4-5 αστέρων.
Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο του World Tourism Forum Institute, Bulut Bagchi, ο παραδοσιακός μπουφές θα εξαφανιστεί. Λόγω των αναγκών κοινωνικής αποστασιοποίησης και υγιεινής, είναι αδύνατον 2.000 άνθρωποι από τα 800 δωμάτια ενός ξενοδοχείου να οδηγηθούν στο ίδιο ανοικτό μπουφέ. Το κόνσεπτ αυτό, εκτιμά ο κ. Bagchi, θα αντικατασταθεί από τα εστιατόρια a la carte, τα οποία θα συμπεριληφθούν στα πακέτα all inclusive. Έτσι, τονίζει, θα υπάρχουν και λιγότερα απορρίμματα τροφίμων.
Παρά τις νέες συνθήκες στις οποίες θα πρέπει να προσαρμοστούν τα ξενοδοχεία, ο πρόεδρος ΔΣ της Rixos Hotels, Fettam Taminji, δεν πιστεύει ότι η πανδημία θα τα αναγκάσει να εγκαταλείψουν το all in και τον μπουφέ, καθώς τα πεντάστερα ξενοδοχεία, όπως επισημαίνει, έχουν ήδη τα υψηλότερα πρότυπα υγιεινής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου