Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020


 Παρασκευή, 1η Μαΐου, 2020

Εντολή για ανοικτά συσκευαστήρια κρεάτων



Εργαζόμενοι με προστατευτικές μάσκες προσώπου στο Tyson Foods και με πλαστικούς διαχωρισμούς ανάμεσά τους προετοιμάζουν τη συσκευασία κρεάτων. (Tyson Foods via AP)


Η εντολή, που υπογράφηκε την Τρίτη, χρησιμοποιεί τον Αμυντικό Νόμο Παραγωγής (Defense Production Act) για να χαρακτηρίσει την επεξεργασία κρέατος ως κρίσιμη υποδομή για να αποτρέψει την έλλειψη κοτόπουλου, χοιρινού και άλλου κρέατος στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις απάντησαν, ότι ο Λευκός Οίκος έθεσε σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων.
Περισσότερα από 20 εργοστάσια συσκευασίας κρέατος έκλεισαν προσωρινά υπό την πίεση των τοπικών Αρχών και των δικών τους εργαζομένων λόγω του ιού, συμπεριλαμβανομένων δύο από τα μεγαλύτερα του Εθνους, ένα στην Αϊόβα και ένα στη Νότια Ντακότα. Αλλοι έχουν επιβραδύνει την παραγωγή καθώς οι εργαζόμενοι αρρώστησαν ή έμειναν σπίτι για να αποφύγουν να αρρωστήσουν.
«Τέτοιου είδους κλείσιμο απειλεί τη συνεχή λειτουργία της εθνικής αλυσίδας εφοδιασμού κρέατος και πουλερικών, υπονομεύοντας κρίσιμες υποδομές κατά τη διάρκεια της εθνικής έκτακτης ανάγκης», αναφέρει η προεδρική εντολή.
Η διεθνής Ενωση Εργαζομένων Τροφίμων και Εμπορίου (UFCW - United Food and Commercial Workers) η οποία εκπροσωπεί 1,3 εκατ. εργαζόμενους σε τρόφιμα και λιανικά είδη, δήλωσε την Τρίτη ότι 20 εργαζόμενοι σε εργοστάσια επεξεργασίας τροφίμων και συσκευασίας κρέατος στις ΗΠΑ έχουν πεθάνει από τον ιό. Υπολογίζεται ότι περίπου 6.500 είναι άρρωστοι ή έχουν εκτεθεί ενώ εργάζονται κοντά σε κάποιον που είχε συμπτώματα, λέει η ένωση.
Ως αποτέλεσμα, οι ηγέτες αυτής της βιομηχανίας προειδοποίησαν ότι οι καταναλωτές θα μπορούσαν να δουν την έλλειψη κρέατος σε λίγες μέρες. Η Tyson Foods Inc., μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τροφίμων στον Κόσμο, δημοσίευσε μια πλήρη σελίδα διαφήμισης στη «New York Times» και άλλες εφημερίδες την Κυριακή προειδοποιώντας ότι «η αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων σπάει».
«Καθώς τα εργοστάσια χοιρινού, βοδινού και κοτόπουλου αναγκάζονται να κλείσουν, ακόμη και για σύντομα χρονικά διαστήματα, εκατομμύρια πάουντς κρέατος θα εξαφανιστούν από την αλυσίδα εφοδιασμού», ανέφερε η διαφήμιση.
Η Tyson ανέστειλε τις δραστηριότητές της στο εργοστάσιο χοιρινού κρέατος στο Waterloo, Αϊόβας, μετά από πολλές μολύνσεις και η Smithfield Foods σταμάτησε την παραγωγή στο εργοστάσιό της στο Sioux Falls, Νότιας Ντακότας, μετά από ένα ξέσπασμα μόλυνσης 853 εργαζομένων εκεί.
Τα 15 μεγαλύτερα εργοστάσια συσκευασίας αντιπροσωπεύουν το 60% του συνόλου του χοιρινού κρέατος που έχει υποστεί επεξεργασία στις ΗΠΑ και η χώρα έχει ήδη σημειώσει μείωση κατά 25% στην δυνατότητα σφαγής χοιρινού κρέατος, σύμφωνα με την «UFCW».
Ενας ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να αποτρέψει μια κατάσταση στην οποία μια «συντριπτική πλειονότητα» των μονάδων επεξεργασίας κρέατος της χώρας ενδέχεται να κλείσει προσωρινά τις επιχειρήσεις, μειώνοντας τη διαθεσιμότητα κρέατος σε σούπερ μάρκετ κατά 80%.
Ο Τραμπ είπε την Τρίτη ότι η εντολή του «θα λύσει τυχόν προβλήματα ευθύνης και θα είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση».
AP/EK

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου