Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τρίτη, 28 Απριλίου 2020

Καρπούζι: Στον αέρα οι εξαγωγές – Μέτρα αλλιώς … καταστροφήΣε απόγνωση οι καλλιεργητές της Ηλείας
ΙΣΧΥΡΟ ΤΟ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ..

Αβεβαιότητα για την επιβίωση πλέον. Αυτή είναι η λέξη που ακούς από τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της περιοχής μας, οι οποίοι βλέπουν την συνέχιση της δραστηριότητας τους να έχει χτυπηθεί βάναυσα από τις επιπτώσεις του κορωνοιού .
Και αυτή είναι η λέξη, που στην παρούσα φάση μπορεί να περιγράψει με τον πιο ορθό τρόπο το μέλλον αυτών των σημαντικών τομέων της τοπικής και όχι μόνο οικονομίας μας.
Και αν προηγούμενες  φορές, υπήρχε και μία δόση υπερβολής, ως μέτρο πίεσης για τους αρμοδίους Κυβερνητικούς  φορείς, πλέον όπως επισημαίνουν οι επαγγελματίες των κλάδων αυτών, η αβεβαιότητα για την επιβίωση  πλέον είναι η μόνη και πραγματική αλήθεια για την κατάσταση που βιώνουν.
ΜΕΤΡΑ ΑΛΛΙΩΣ  ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
Τα προβλήματα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων ήταν ήδη πολλά πριν από τον κορωνοϊό.
Σήμερα όμως, υπάρχει, μια καινούργια χειρότερη πραγματικότητα, η οποία εξελίσσεται σε κρίση, όχι μόνο υγειονομική αλλά και οικονομική.
Ενώ οι τιμές στα ράφια των σουπερ μάρκετ είναι στα ύψη οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι αντιμετωπίζουν μια σειρά από προβλήματα.
Οι τιμές στα πρώιμα κηπευτικά είναι πολύ κάτω του κόστους παραγωγής, ενώ ταυτόχρονα τεράστιες ποσότητες  θάβονται  σε χωματερές, αφού μεγάλο μέρος της παραγωγής μένει εκτός αγοράς, λόγω της μειωμένης ζήτησης.
Μίας μειωμένης ζήτησης που σε καμία περίπτωση όπως χαρακτηριστικά επισημάνουν δεν μπορεί να καλυφθεί από την μικρή  αύξηση που παρατηρήθηκε για τις ημέρες του  Πάσχα.
«Με κλειστά ξενοδοχεία, εστιατόρια αλλά και τον κόσμο περιορισμένο στο σπίτι και με οικονομικά προβλήματα, πώς να υπάρχει ζήτηση στα αγροτικά προϊόντα επισημαίνει ο ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Χρήστος Βαλιανάτος.
Κοινή συνισταμένη όλων των φορέων του αγροκτηνοτροφικού κλάδου, είναι ότι αν η Κυβέρνηση δεν προχωρήσει άμεσα σε μέτρα ουσιαστικής  στήριξης, τότε η οικονομική καταστροφή φαντάζει ορατή από κάθε προηγούμενη φορά.
ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ ΙΤΑΛΙΑ;
Ιδιαίτερη ανησυχία όπως τόνισε ο κ Βαλιανάτος υπάρχει στους καλλιεργητές καρπουζιού οι οποίοι βλέπουν την παραγωγή τους να ολοκληρώνεται, χωρίς  όμως να ξέρουν αν θα μπορέσουν να προωθήσουν το προϊόν τους στις Ευρωπαϊκές  αγορές.
Μία κατεξοχήν μεγάλη αγορά ήταν αυτή της Ιταλίας , η οποία όμως έχει δεχτεί ένα από τα μεγαλύτερα πλήγματα από τον κορωνοιο.
«Από τις αρχές Μαΐου θα ξεκινήσει σταδιακά η διάθεση του όψιμου καρπουζιού και το μεγάλο ερωτηματικό είναι πως θα αντιδράσει η Ιταλική αγορά, στην οποία κατέληγε το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής.
Κάνεις δεν ξέρει αν θα υπάρχει ζήτηση και αν τελικά οι παραγωγοί καταφέρουν να διαθέσουν το προϊόν τους και σε ποιες τιμές»
ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου