Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 25 Απριλίου 2020

"Τα έκαναν καλοκαιρινά". Κορωνοϊός: «Γυαλιά καρφιά» το κέντρο υγείας Σχηματαρίου από συγγενείς ασθενούς που κατέληξε

Σάββατο, 25 Απριλίου, 2020

Συγγενείς ασθενούς, η οποία απεβίωσε, έσπασαν πόρτες και τζάμια, ξήλωσαν κουφώματα με τη συνολική ζημιά να ανέρχεται σε 7.719 ευρώ

Γιατροί και νοσηλευτές δίνουν καθημερινά την μάχη απέναντι στον κορωνοϊό. Εν μέσω της πανδημίας καλούνται να αντιμετωπίσουν τον άγνωστο και φονικό Covid19 αλλά κάποιες φορές έρχονται και αντιμέτωποι με τις οργισμένες αντιδράσεις συγγενών και φίλων ασθενών, που δεν τα κατάφεραν.

Μια τέτοια περίπτωση είναι τα όσα διαδραματίστηκαν στο κέντρο υγείας Σχηματαρίου όταν συγγενείς ασθενούς, η οποία απεβίωσε, τα έκαναν «γυαλιά καρφιά». Πόρτες έσπασαν, κουφώματα ξηλώθηκαν και τζάμια έγιναν θρύψαλα με τη συνολική ζημιά να ανέρχεται σε 7.719 ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Φώτης Σερέτης υπέγραψε την Πέμπτη την απόφαση «έγκρισης για την αποκατάσταση ζημιών του ΚΥ Σχηματαρίου που προκλήθηκαν λόγω επίθεσης». Είχε προηγηθεί το σχετικό ενημερωτικό έγγραφο του κέντρου υγείας Σχηματαρίου «για τις καταστροφές που προκλήθηκαν και τα μέτρα για την ασφάλεια προσωπικού και των εργαζομένων».

Σύμφωνα με την απόφαση του διοικητή της 5ης ΥΠΕ, «εξοπλισμός και υποδομές του εν λόγω ΚΥ υπέστησαν ζημιές και φθορές λόγω επίθεσης από συγγενείς ασθενούς η οποία απεβίωσε και χρήζουν άμεσης αποκατάστασης για λόγους ασφαλείας και εύρυθμης λειτουργίας του ΚΥ εν μέσω περιόδου έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού». Για το λόγο αυτό, αντικαθίστανται 2 δίφυλλες ανοιγόμενες πόρτες αλουμινίου 1,40 Χ 2,15 με τρίπλεξ τζάμι, 2 δίφυλλες πόρτες 1,70 Χ 3,10 με φεγγίτη, 3 σταθερά πλαίσια με τζάμι τρίπλεξ 1,95 Χ 3,10 και 1 σταθερό πλαίσιο με τζάμι 3,40 Χ 3,10.

Μιλώντας στο «protothema.gr, η υποδιευθύντρια του κέντρου υγείας Σχηματαρίου, γιατρός Ελένη Ζυγούρη αναφέρει ότι «το περιστατικό δεν είχε σχέση με τον κορωνοϊό. Στους συγγενείς της ασθενούς δεν άρεσε η αντιμετώπιση του περιστατικού από τους γιατρούς του κέντρου υγείας. Για όσα έγιναν εκείνη την μέρα έχει σχηματιστεί δικογραφία από την Ελληνική Αστυνομία».

Από την πλευρά του ο δήμος Τανάγρας μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν καταδίκασε «την επίθεση που δέχτηκε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Σχηματαρίου καθώς και τους βανδαλισμούς που προκλήθηκαν στον εξοπλισμό και τις κτιριακές εγκαταστάσεις του, σε μια περίοδο υγειονομικής κρίσης που οι δομές Υγείας θεωρούνται απαραίτητες, όσο ποτέ άλλοτε, για τους συνανθρώπους μας».

Αναφερόμενος στο συμβάν ο δήμαρχος Τανάγρας Βασίλης Περγάλιας τόνισε ότι «σήμερα, σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας, η στήριξη των ανθρώπων που προασπίζονται την Υγεία και δίνουν καθημερινή μάχη για όλους μας θα πρέπει να είναι αμέριστη. Είναι ιδιαίτερα θλιβερό, να παρουσιάζονται από κάποιους μεμονωμένους πολίτες, τέτοια περιστατικά βίαιης συμπεριφοράς. Τέτοια γεγονότα δείχνουν έλλειψη σεβασμού και πολιτισμού, προσβάλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, δεν μας τιμούν, αποτελούν εξαίρεση και δεν μας αντιπροσωπεύουν ως δήμο και ως κοινωνία».
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου