Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Διπλή υποβάθμιση των προοπτικών της Ελλάδας από S&P και DBRS – Πρόβλεψη για ύφεση 9%

 Κυριακή, 26 Απριλίου, 2020

Μειώνουν την αξιολόγηση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας οι διεθνείς οίκοι DBRS και S&P

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης S&P επιβεβαίωσε το αξιόχρεο της Ελλάδας στο ‘BB-‘ και αναθεώρησε σε σταθερή από θετική την προοπτική του
O οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης S&P επιβεβαίωσε το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Ελλάδας στη βαθμίδα ‘BB-‘ και αναθεώρησε την προοπτική του (outlook) σε σταθερή από θετική, λόγω των δυσμενών συνεπειών του κορονοϊού. «Η σταθερή προοπτική αντανακλά την άποψή μας ότι τα σημαντικά μαξιλάρια δημοσιονομικής πολιτικής της Ελλάδας αντισταθμίζουν τους κινδύνους για το αξιόχρεό της που προκύπτουν από τον οικονομικό και δημοσιονομικό αντίκτυπο της COVID-19», αναφέρει ο οίκος σε ανακοίνωσή του.
Ο οίκος σημειώνει ότι οι ελληνικές Αρχές έχουν επιτύχει γρήγορα τη σταθεροποίηση των ποσοστών κρουσμάτων και θανάτων από την έξαρση της COVID-19, αλλά προσθέτει ότι αναμένει η ελληνική οικονομία να συρρικνωθεί κατά περίπου 9% το 2020, λόγω των δυσμενών συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού, πριν ανακάμψει το 2021.
«Λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με τη διάρκεια της πανδημίας και της από αυτή προκύπτουσας οικονομικής κρίσης και του πλήρους αντίκτυπού τους στην οικονομία, αναθεωρούμε την προοπτική του αξιόχρεου της Ελλάδας σε σταθερή από θετική», σημειώνει ο οίκος, προσθέτοντας: «Πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση έχει σημαντικά δημοσιονομικά μαξιλάρια εν όψει των οικονομικών και δημοσιονομικών συνεπειών της κρίσης της COVID-19 που υποστηρίζουν το αξιόχρεο της Ελλάδας στο τρέχον επίπεδο».
Σε αντίστοιχη κίνηση προχώρησε και η DBRS, αναθεωρώντας το outlook από θετικό σε σταθερό. Ειδικότερα, ο οίκος διατήρησε την αξιολόγηση τους για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας σε BB(low), αναθεωρώντας ωστόσο πτωτικά το trend από «θετικό” σε «σταθερό”.
Η πτωτική αναθεώρηση της τάσης για την ελληνική οικονομία, όπως τονίζει ο οίκος, οφείλεται στην παύση της οικονομικής δραστηριότητας και την πιθανή ύφεση στην οποία οδηγεί η πανδημία του κορονοϊού, καθώς και στο γεγονός ότι ο χρόνος και η ταχύτητα μιας ενδεχόμενης ανάκαμψης είναι ασαφείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου