Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Το εργαστήριο της Ουχάν απαντά: O κορωνοϊός δεν προήλθε από εμάς

Τετάρτη, 29 Απριλίου, 2020
Οι ισχυρισμοί ότι η πανδημία του κορωνοϊού προήλθε από εργαστήριο στην κινεζική επαρχιακή πρωτεύουσα Ουχάν είναι «κακόβουλοι» και «αβάσιμοι» και έρχονται σε αντίθεση με όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, δήλωσε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Ιολογίας της Ουχάν (WIV) και διευθυντής του Εθνικού Εργαστηρίου Βιολογικής Ασφάλειας Γιουάν Ζιμίνγκ στο πρακτορείο Reuters.
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στις 15 Απριλίου ότι η κυβέρνησή του ερευνά αν ο κορονοϊός προήλθε από το εργαστήριο της Ουχάν.
«Το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν (WIV) δεν έχει την πρόθεση ούτε την ικανότητα να σχεδιάσει και να δημιουργήσει έναν νέο κορονοϊό», απάντησε ο κινέζος καθηγητής στις σχετικές γραπτές ερωτήσεις τις οποίες του απηύθυνε το Reuters. «Επιπλέον, δεν υπάρχουν πληροφορίες στο γονιδίωμα του Sars CoV-2 που να δείχνουν ότι δημιουργήθηκε από ανθρώπους».
Ορισμένες θεωρίες συνωμοσίας τροφοδοτήθηκαν από μια έρευνα του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Ινδίας, η οποία διαδόθηκε ευρέως και αποσύρθηκε εν τω μεταξύ. Σε αυτήν διατυπωνόταν ο ισχυρισμός ότι οι πρωτεΐνες του κορονοϊού είχαν «ασυνήθιστη ομοιότητα» με αυτές του ιού HIV. Οι περισσότεροι επιστήμονες λένε όμως ότι ο νέος ιός προήλθε από άγρια ζώα. Οι νυχτερίδες και οι παγκολίνοι θεωρούνται πιθανοί ξενιστές.
«Περισσότερες από το 70% των εμφανιζομένων μολυσματικών ασθενειών προέρχονται από ζώα, ιδίως από τα άγρια ζώα», απάντησε στο σχετικό ερώτημα του reuters  ο καθηγητής Γιουάν. «Τα τελευταία χρόνια έχουμε παρατηρήσει ότι υπάρχουν αυξανόμενοι κίνδυνοι από τη στενή επαφή μεταξύ ανθρώπων και άγριων ζώων, από την παγκόσμια κλιματική αλλαγή και τη συνεχιζόμενη επέκταση των ανθρώπινων δραστηριοτήτων», όπως είπε.
Και οι επτά γνωστοί κορονοϊοί που προσβάλλουν τον άνθρωπο προέρχονται από νυχτερίδες, ποντίκια ή κατοικίδια ζώα, λένε οι επιστήμονες.
Ο καθηγητής Γιουάν απέρριψε επίσης τις θεωρίες ότι το εργαστήριο απελευθέρωσε κατά λάθος έναν κορονοϊό τον οποίο εξήγαγε από νυχτερίδες για έρευνα, διότι οι διαδικασίες εργαστηριακής βιοασφάλειας εφαρμόζονται αυστηρά. «Εργαστήρια βιοασφάλειας υψηλού επιπέδου διαθέτουν εξελιγμένες εγκαταστάσεις προστασίας και εφαρμόζουν αυστηρά μέτρα για τη διασφάλιση της ασφάλειας του εργαστηρίου και την προστασία του περιβάλλοντος από τον κίνδυνο επιμόλυνσης», τόνισε ο Γιουάν.
Πηγή: ΑΠΕ  - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου