Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τρίτη, 28 Απριλίου 2020

Η χωριάτικη είναι η καλύτερη σαλάτα, όταν φτιαχτεί σωστά.Το μυστικό που απογειώνει τη χωριάτικη σαλάτα

Ας το παραδεχτούμε, η καλύτερη σαλάτα είναι η χωριάτικη σαλάτα. Όταν φτιαχτεί σωστά βέβαια. Πρώτα ας επαναλάβουμε κάποια από τα γνωστά μυστικά για τη σωστή χωριάτικη. Μην βάζετε τις ντομάτες στο ψυγείο, γιατί χάνουν τη νοστιμιά τους. Χρησιμοποιήστε ντοματίνια αντί ντομάτες τον χειμώνα, γιατί είναι πιο γευστικά. Ή επιλέξτε ντομάτες Κρήτης, επειδή έχει περισσότερο ήλιο καθόλη τη διάρκεια του χρόνου και είναι πιθανότερο να είναι πιο νόστιμες.
Και τώρα στο προκείμενο.

Όλα ψιλοκομμένα

Αν ας πούμε έχετε ντοματίνια κόψτε τα στα τρία (αντίστοιχα μικρό μέγεθος και για το αν έχετε ντομάτα) και την κάθε ροδέλα αγγούρι κόψτε τη στα δύο ή στα τέσσερα. Αντίστοιχα ψιλοκόψτε και την πιπεριά, αλλά και την ελιά (αφού βγάλετε το κουκούτσι). Αυτό όμως που πρέπει να ψιλοκόψετε πάση θυσία είναι το κρεμμύδι, κόβοντας το όσο πιο λεπτό και διάφανο μπορείτε με μήκος 1 εκατοστό και πλάτος μηδαμινό.

Μία κουταλιά άλμη

Και τώρα το μεγάλο μυστικό. Θρυμματίστε τη φέτα με το χέρι και ρίξτε τη μέσα στη σαλάτα σας μαζί με 1-2 κουταλιές της σούπας από την άλμη της. Μετά ανακατεύετε όλα τα υλικά και προσθέτετε λάδι, ξύδι, αλάτι και ρίγανη (και κάπαρη αν είστε φίλοι της) και είστε έτοιμοι.
Έτσι με κάθε μπουκιά γεύεστε όλα τα υλικά της χωριάτικης. Το κρεμμύδι είναι τόσο ψιλοκομμένο που δεν σας κάθεται βαρύ, η ντομάτα αφήνει όλα τα ζουμιά της μέσα στη σαλάτα και η άλμη ενισχύει τη γεύση της φέτας μέσα στη χωριάτικη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου