Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Επιστήμονες στην Κίνα ερευνούσαν «ιό από νυχτερίδες» το 2018


 Παρασκευή, 1η Μαΐου, 2020



Νέες θεωρίες συνωμοσίας ξεκίνησαν εκ νέου να αναπτύσσονται μετά την αποκάλυψη αρχειακού υλικού από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Κίνας, το οποίο δείχνει επιστήμονες σε εργαστήριο εξέτασης ιών στην Ουχάν να μελετούν «ένα νέο κοροναϊό που βρέθηκε σε νυχτερίδες» πριν από δύο χρόνια.
Το βίντεο, το οποίο προβλήθηκε στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό CCTV το 2018, προκάλεσε νέες διαμάχες μετά την επανακυκλοφορία του στο διαδίκτυο και σε συνδυασμό με την εμφάνιση του COVID-19, ο οποίος προκαλείται επίσης από νέο κοροναϊό.

Τι ισχυρίζεται το εργαστήριο

Σύμφωνα με την DailyMail, ο Shi Zhengli, επικεφαλής ερευνητής του ινστιτούτου, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το παθογόνο που εμφανίζεται στο συγκεκριμένο βίντεο ήταν διαφορετικό από αυτό που προκάλεσε την πανδημία.
Το βίντεο του δικτύου CCTV γυρίστηκε στο Ινστιτούτο Ιολογίας της πόλης Ουχάν, ενός παραρτήματος της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών. Το συγκεκριμένο ινστιτούτο μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, φέρεται να διατηρεί περισσότερα από 1.500 στελέχη θανατηφόρων ιών και έχει γίνει το κέντρο της διαμάχης εν μέσω της πανδημίας.

Θεωρίες περί κοροναϊού και κινεζικού εργαστηρίου

Το τελευταίο διάστημα με… μπροστάρη τον Ντόναλντ Τραμπ, θεωρίες που έχουν αναπτυχθεί ισχυρίζονται ότι ο κοροναϊός που προκάλεσε την πανδημία διέρρευσε από τη συγκεκριμένη εγκατάσταση, η οποία διαθέτει το μοναδικό εργαστήριο της Κίνας με το υψηλότερο επίπεδο βιοασφάλειας.
Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι σκοπεύει να ζητήσει από την Κίνα περισσότερα από 160 δισεκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση για όσα έχει προκαλέσει στη χώρα του η θανατηφόρα ασθένεια.
Από την πλευρά της, η Κίνα επέμεινε ότι ο ΠΟΥ δεν βρήκε στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ο κοροναϊός ήταν αποτέλεσμα ανθρώπινης ενέργειας.

Πού εμφανίστηκε ο συγκεκριμένος κοροναϊός

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το θέμα του CCTV, το οποία κυκλοφόρησε αρχικά στις 5 Απριλίου το 2018, οι ερευνητές εντόπισαν και διαχώρισαν ένα νέο στέλεχος κοροναϊού από τα κινέζικα ροδοπέταλα, τα οποία προέρχονται από την Ανατολική και τη Νότια Ασία.
Οι ειδικοί επιβεβαίωσαν ότι το στέλεχος ήταν υπεύθυνο για ένα ξέσπασμα μεγάλης κλίμακας θανατηφόρου νόσου σε χοίρους στη νότια Κίνα ένα χρόνο νωρίτερα. Το ξέσπασμα εμφανίστηκε στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ το 2017 και προκάλεσε το θάνατο περισσότερων των 20.000 χοίρων.
Ο ιός ονομάστηκε SADS-CoV, που σημαίνει το «σύνδρομο οξείας διάρροιας των χοίρων».
Οι επιστήμονες δήλωσαν ότι είχαν αναπτύξει ένα εμβόλιο και ένα αντίσωμα για τον κοροναϊό SADS, προσθέτοντας ότι πίστευαν πως δεν μπορούσε να μεταδοθεί στους ανθρώπους. Ωστόσο, είχαν προειδοποιήσει ότι ήταν παρόμοιο με τον κοροναϊό SARS, ο οποίος θα μπορούσε να εξαπλωθεί σε ανθρώπους και είχε πρωτοεμφανιστεί το 2002, σκορπώντας τον θάνατο σε 775 άτομα παγκοσμίως, μέσα σε διάστημα 8 μηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου