Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Τσίπρας: Αναπόφευκτες οι πρόωρες εκλογές


Πέμπτη, 30 Απριλίου, 2020

Σηκώνει το γάντι των πρόωρων εκλογών ο Αλέξης Τσίπρας.

Μετά τις δηλώσεις του Κώστα Κυρανάκη που αναζωπύρωσαν τα σενάρια των πρόωρων εκλογών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, έστειλε σήμερα διπλό μήνυμα:
  • Από τη μια μεριά, επιχείρησε να δείξει ότι είναι έτοιμος για εκλογική αναμέτρηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
  • Από την άλλη, θέλησε να καταστήσει τη κυβέρνηση υπεύθυνη για ενδεχόμενη πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
Αυτή η στρατηγική είναι αποτέλεσα της εκτίμησης που έχει υιοθετήσει η Κουμουνδούρου, ότι το Μαξίμου κάνει προπαρασκευή για πρόωρες εκλογές, χωρίς όμως ο πρωθυπουργός να έχουν λάβει ακόμα οι τελικές αποφάσεις. Η χορήγηση στα ΜΜΕ 20 εκατομμυρίων για τη διαφημιστική καμπάνα «Μένουμε Σπίτι» και η «πρόωρη» επανέναρξη της Προανακριτικής Παπαγελόπουλου έχουν θεωρηθεί σημεία αυτής της εκλογικής προπαρασκευής. Επιπλέον, στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι η εσφαλμένη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί σε νέο Μνημόνιο το οποίο πολύ δύσκολα θα «περάσει» στην ελληνική κοινωνία.

Η εισήγηση

Στην εισήγησή του στο Πολιτικό Συμβούλιο, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι:
«Το σχέδιο Μητσοτάκη θα φέρει τεράστια ύφεση, ανεργία, λουκέτα και εν τέλει εκλογές με απλή αναλογική, που θα είναι η ευκαιρία για μια άλλη, προοδευτική κυβέρνηση, που θα μας βγάλει από τη κρίση όρθιους»
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσέθεσε ότι:
«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη όχι μόνο δεν έχει υιοθετήσει τη λογική του προγράμματός μας για εμπροσθοβαρή και οριζόντια μέτρα ενίσχυσης των εισοδημάτων, της εργασίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά αντιθέτως αξιοποιεί την κρίση ως ευκαιρία για να προωθήσει μία σκληρά αντιλαϊκή ατζέντα προς όφελος μίας μικρής επιχειρηματικής ελίτ.
Αυτό το σχέδιο θα φέρει όμως τεράστια ύφεση, ανεργία και χιλιάδες λουκέτα στην αγορά. Αυτή η εξέλιξη δεν θα είναι ένα φυσικό φαινόμενο».
Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι: «Η Ελλάδα θα είναι πρωταθλήτρια στην ύφεση σε όλη την Ευρώπη και αυτό θα έχει την υπογραφή και τη σφραγίδα του κ. Μητσοτάκη. Με αυτά τα δεδομένα, οι πρόωρες εκλογές όσο και αν οι συνθήκες δεν τις ευνοούν ούτε τις επιτρέπουν, ίσως να καταστούν αναπόφευκτες, δεδομένου ότι αυτό που έρχεται με ευθύνη του κ. Μητσοτάκη, καμία κυβέρνηση δε θα μπορούσε να το δικαιολογήσει».
Συνεχίζοντας, επισήμανε ότι:
«Ωστόσο, οι εκλογές με απλή αναλογική θα είναι ταυτόχρονα και η ευκαιρία για τη διαμόρφωση προοδευτικής πλειοψηφίας και κυβέρνησης συνεργασίας πανω σε ένα προγραμμα κοινωνικής και οικονομικής ανασυγκρότησης, με την εργασία και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα όρθια και με έναν νέο ρόλο για το κοινωνικό κράτος και το δημόσιο σύστημα Υγείας.
Το επόμενο διάστημα λοιπόν θα πρέπει να δουλέψουμε εντατικά για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις προγραμματικών συγκλισεων και διεργασιών για τη διαμόρφωση μίας νέας πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας, που θα αναλάβει να προωθήσει ένα προοδευτικό σχέδιο ανόρθωσης της κοινωνίας και της οικονομίας».

Τηλεφωνικές επικοινωνίες

Ο κ. Τσίπρας είχε σήμερα τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους με τον πρόεδρο του συγκυβερνώντος κόμματος SPD στη Γερμανία, Noerbert Walter Borjan, καθώς και τον γραμματέα του Δημοκρατικού Κόμματος Ιταλίας (PD), Νικόλα Ζινγκαρέτι . Αντικείμενα των συνομιλιών ήταν η αντιμετώπιση της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε τη θέση του για έκδοση ευρωομόλογου και δημιουργία ενός ισχυρού Ταμείου Ανάκαμψης, που να βασίζεται σε επιχορηγήσεις και όχι σε δανεισμό.
Να υπογραμμιστεί ότι και οι δύο Ευρωπαίοι πολιτικοί με τους οποίος συνομίλησε ο κ. Τσίπρας, ανήκουν στην οικογένειας της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, κάτι που δεν στερείται πολιτικών συμβολισμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου