Στόχος της προσπάθειας όπως σημειώνεται είναι μέσα από την προβολή της οικουμενικότητας και της διαχρονικότητας της ελληνικής λογοτεχνίας, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας να συμμετάσχει με το δικό της τρόπο στον κοινό αγώνα για την καταπολέμηση της πανδημίας COVID-19.
Μία πρωτοβουλία που θέλει να στείλει «ένα μήνυμα διεθνούς αλληλεγγύης απέναντι σε αυτή την κοινή απειλή, αλλά και να καταδείξει ότι μπορούμε να κρατήσουμε τη δημιουργικότητα και τη φαντασία μας ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές».
Στο δεύτερο βίντεο συμμετέχουν οι Πρέσβεις της Αυστραλίας, Βελγίου, Βουλγαρίας, Φινλανδίας, Γερμανίας, Ιταλίας, Ιαπωνίας, Κορέας, Πορτογαλίας και Σλοβακίας. Η ΓΓ Δημόσιας Διπλωματίας του ευχαριστεί θερμά «για τη συνεργασία και το πνεύμα αλληλεγγύης τους, όπως άλλωστε και τους Πρέσβεις της Αυστρίας, Ηνωμένου Βασιλείου, Κίνας, Ισραήλ, Μεξικού, Ολλανδίας, Σλοβενίας, Σουηδίας καθώς και τον Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου που συμμετείχαν στο πρώτο μέρος του βίντεο».
Όπως σημειώνεται «η παραγωγή του βίντεο έγινε εξ ολοκλήρου από το προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διπλωματίας, κατόπιν και της σύμφωνης γνώμης των κατόχων πνευματικών δικαιωμάτων για τα έργα που παρουσιάσθηκαν. Για την ευγενική αυτή χειρονομία τους, τούς ευχαριστούμε και τους συγχαίρουμε ολόθερμα».

Δείτε το βίντεο:

ΤΑ ΝΕΑ