Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Ντομινίκ Στρος Καν: Από τις ροζ σουίτες με τις καμαριέρες, σε καραντίνα με την 4η σύζυγο στο Μαρόκο

Ο πρώην Καζανόβας του ΔΝΤ αποκλεισμένος στο Μαρακές

Το 2013 ήταν μια κακή χρονιά για τον Ντομινίκ Στρος Καν. Ο μέχρι τότε ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ και πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας εκτός από διεθνές ρεζίλι, έγινε και κατά 1.5 εκατομμύρια δολάρια φτωχότερος, όσο και το ύψος της αποζημίωσης που κατέβαλε στην 32χρονη καμαριέρα Ντιαλό προκειμένου να λάβει τέλος η δικαστική διαμάχη τους που ήδη μετρούσε δύο ντροπιαστικά χρόνια.

Ταυτόχρονα έχασε τη θέση του διευθυντή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που κατείχε από το 2007 αλλά και κάθε ελπίδα να διεκδικήσει τον προεδρικό θώκο της Γαλλίας. Υπό το βάρος των καταγγελιών για σεξουαλική επίθεση εναντίον της καμαριέρας στο ξενοδοχείο Sofitel της Νέας Υόρκης, ο γόης Ντομινίκ, μπροστά στον κίνδυνο να βλέπει τα σίδερα της φυλακής για 25 χρόνια, προτίμησε να βλέπει το πρόσωπο της νέας τότε αγαπημένης του και νυν συζύγου, τη μόνη που βλέπει σήμερα και λόγω καραντίνας με φόντο το εξωτικό Μαρακές.

Εκεί όπου όπως δήλωσε στο γαλλικό GALA σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις της και η ίδια η κυρία Στρος Καν (κατά κόσμον γνωστή ως Μιριάμ Λ’Αουφίρ) προτίμησαν να περάσουν τις μέρες της απομόνωσης και όχι στο ολοκαίνουριο loft που απέκτησαν πρόσφατα στη Βαστίλη του Παρισιού. Μια προφανώς σοφή επιλογή αφού οι αρχές στο Μαρόκο, όπως μαρτυράει και η 52 χρονη Μιριάμ, φρόντισαν να πάρουν εγκαίρως μέτρα προστασίας και αυτοαπομόνωσης ενάντια στον κορωνοϊό σε αντίθεση με την καθυστερημένη αντίδραση του Παρισιού, με τις γνωστές ολέθριες απώλειες.


Ντομινίκ Στρος Καν, Μιριάμ Λ’Αουφίρ

Μόνοι χωρίς τα 6 παιδιά
Η Μιριάμ Λ’Αουφίρ, γεννημένη στο Ραμπάτ του Μαρόκου και πρώην υπεύθυνη των ψηφιακών μέσων της France Télévisions, ανέκαθεν διατηρούσε στενές επαφές με τον τόπο καταγωγής της όπου μέχρι σήμερα μαζί με τον Στρος Καν διαμένουν σε μία άνετη μοντέρνα βίλα στα προάστια του Μαρακές, όποτε τουλάχιστον δεν βρίσκονται στο Παρίσι ή αλλού στον κόσμο. Μοναδικό μελανό σημείο στη διάρκεια αυτών των ημερών της καραντίνας είναι η απουσία των δύο παιδιών της από τον πρώτο της γάμο που βρίσκονται στο Μόντρεαλ του Καναδά αφού τα σύνορα έκλεισαν πριν προλάβουν να βρεθούν όλοι μαζί: «Στο Μαρόκο πήραν γρήγορα πολύ αυστηρά μέτρα, τα σύνορα έκλεισαν αμέσως και ξαφνικά βρεθήκαμε χωριστά με τα δύο μου
παιδιά (σ.σ. δύο αγόρια ηλικίας 10 και 20 χρονών αντίστοιχα,), κάτι πολύ επώδυνο για μένα. Δεν κατάφερα ούτε να τους φέρω εδώ ούτε καν να τους συναντήσω στο Παρίσι γιατί στο μεταξύ σταμάτησαν κι εκεί να λειτουργούν οι αεροπορικές γραμμές. Εκανα τα πάντα αλλά δυστυχώς ήταν πολύ αργά», περιγράφει στο GALA για τον αποχωρισμό από τα δύο παιδιά της που έχουν Γαλλοκαναδική υπηκοότητα. «Ισα που πρόλαβαν να πάρουν μία από τις τελευταίες πτήσεις και να πάνε στο Μόντρεαλ. Αν και επικοινωνούμε καθημερινά, δεν ξέρουμε πότε θα καταφέρουμε να βρεθούμε. Δεν είναι κάτι εύκολο», λέει η τέταρτη σύζυγος του Στρος Καν που προς στιγμήν
μοιράζεται τις μέρες καραντίνας αποκλειστικά μαζί του.

Στην αποκλειστική συνέντευξή της στο Γαλλικό περιοδικό, η Λ’Αουφίρ Στρος Καν μοιράζεται την ανησυχία της για τις διεθνείς εξελίξεις λόγω πανδημίας βιώνοντας την ίδια αβεβαιότητα όπως όλος ο κόσμος ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί στο πλούσιο ανθρωπιστικό έργο που έχει αναλάβει στο Μαρόκο ήδη από το 2004, ως φόρο τιμής στην πατρίδα της, με πατέρα Μαροκινό που έφυγε από τη ζωή όταν εκείνη ήταν μόλις 5 χρονών και μητέρα Γαλλίδα. Την ίδια στιγμή ο σύντροφός της και πρώην κακό παιδί της πολιτικής με ποικίλα σκάνδαλα παρενοχλήσεων μέχρι καταγγελιών για βιασμούς να αμαυρίζουν το βιογραφικό του, είναι με μία βαλίτσα στο χέρι αφού από τότε που απεσύρθη από τον πολιτικό βίο παρέχει σκιώδεις συμβουλευτικές υπηρεσίες σε Αφρικανικές κυβερνήσεις (Νιγηρία, Μάλι, Τόνγκο, Κόνγκο) αλλά και στην Ασία.

Πρόσφατα μάλιστα και μετά από μεγάλο διάστημα αποστασιοποίησης από τα media που τον σφυροκόπησαν χωρίς έλεος λόγω των σοβαρών καταγγελιών σεξουαλικής επίθεσης από την καμαριέρα, ήταν η πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια σιωπής που έδωσε στο δημοσιογραφικό σάιτ, slate.fr, την άδεια να δημοσιοποιήσει την ανάλυσή του σχετικά με την κρίση λόγω Covid-19, τις αιτίες και τους τρόπους να ξεφύγουμε από αυτή, αποσπώντας επιτέλους μετά από χρόνια θετικά σχόλια και ευμενή ανταπόκριση.

Ακόμα και από την κυβέρνηση Μακρόν που φάνηκε να ασπάζεται την πρόταση Στρος-Καν για διαγραφή του Αφρικανικού χρέους. Ηταν επίσης η πρώτη φορά που για δημόσιους λόγους ένιωσε περήφανη και η τέταρτη σύζυγός του μετά από 7 χρόνια σχέσης και τρία από το γάμο τους στο Μαρακές τo 2017. Κατά τα άλλα, ήταν η μόνη που τον υπερασπίστηκε σθεναρά («με αυταπάρνηση και αξιοπρέπεια» όπως έγραφαν κατά κόρον τα γαλλικά media) στα πέτρινα χρόνια του διασυρμού του όταν όλοι τον εγκατέλειπαν μετά βδελυγμίας ρίχνοντας πίσω μαύρη πέτρα, με πρώτη και καλύτερη τη τρίτη σύζυγό του και διάσημη επίσης δημοσιογράφο, Αν Σινκλέρ, με την οποία χώρισαν μετά από 21 χρόνια γάμου και αφότου ξέσπασε το ροζ σκάνδαλο
στο Sofitel με την καμαριέρα.




Ο Ντομινίκ Στρος Καν με την πρώην σύζυγό του Αν Σικλέρ
«Βγήκε από το μπάνιο, εντελώς γυμνός, και αποπειράθηκε να την κακοποιήσει σεξουαλικά», ήταν όσα ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας επικαλούμενος τη μαρτυρία της καμαριέρας, η οποία αντιστάθηκε με αποτέλεσμα ο Στρος Καν να την πιάσει και με βία να τη σύρει στο μπάνιο. Η καταγγελία με την συγκεκριμένη φράση είχε γίνει πρωτοσέλιδο σε όλα τα γαλλικά μίντια αλλά και με εκτενείς αναφορές στον παγκόσμιο Τύπο για τα καμώματα του ερωτύλου ηγέτη του ΔΝΤ, παντρεμένος ήδη τρεις φορές και πατέρας τεσσάρων κοριτσιών (τρεις κόρες από τον πρώτο του γάμο, μία από το δεύτερο).

Για την ιστορία, η γυναίκα, αφού κατάφερε να αποδράσει, ειδοποίησε το προσωπικό, το οποίο κάλεσε την αστυνομία. Ο Στρος-Καν είχε φύγει όταν έφθασαν αστυνομικοί στο ξενοδοχείο, και φαίνεται ότι έφυγε πολύ βιαστικά, ξεχνώντας το κινητό του τηλέφωνο. Δεν πρόλαβε πάντως να πάει πολύ μακριά αφού λίγο αργότερα τον συνέλαβαν στο αεροδρόμιο. Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εμπλεκόταν σε σεξουαλικό σκάνδαλο καθώς και στο παρελθόν πολλά δημοσιεύματα τον ήθελαν να διατηρεί εξωσυζυγικές σχέσεις. Δυο μέρες μάλιστα μετά τη σύλληψή του, ο πρόεδρος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν, επρόκειτο να συναντηθεί με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, προκειμένου να συζητήσουν για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, την πορεία της Ελλάδας και την έκθεση των ελεγκτών της τρόικας. Φυσικά η συνάντηση ματαιώθηκε. Χρειάστηκε τελικά να περάσουν δύο χρόνια συνεχών δικαστικών αντιπαραθέσεων μέχρι επιτέλους να επιτευχθεί συμβιβασμός με την καμαριέρα πληρώνοντας αδρή αποζημίωση αλλά το κακό είχε ήδη γίνει. Η πολιτική του καριέρα είχε καταστραφεί μια για πάντα.

«Μόνο οι εραστές μένουν ζωντανοί»
Η πρώτη δημόσια εμφάνιση της γυναίκας που πήρε την θέση της Σινκλέρ έγινε για πρώτη φορά το 2013 στο Φεστιβάλ των Καννών. Η παρουσία τους στη ταινία του Τζιμ Τζάρμους με τίτλο ««Only Lovers Left Alive» («Μόνο οι εραστές μένουν ζωντανοί») έκανε τα σχόλια να πάρουν φωτιά στα πηγαδάκια του φεστιβάλ αφού τότε η Μιριάμ ήταν ακόμα η γυναίκα αίνιγμα δίπλα στον διαβόητο γόη του ΔΝΤ, η μυστηριώδης ξανθιά με τη μαύρη τουαλέτα και το βαθύ ντεκολτέ που έκανε τα φλας των παπαράτσι να αστράφτουν απανωτά. Αρκούσαν μόλις δύο δρασκελιές τους για να ανέβουν τα σκαλιά ώστε ο Γαλλικός Τύπος να αρχίζει να χτενίζει εξονυχιστικά το βιογραφικό της γυναίκας που τόλμησε να παραβλέψει την γενική κατακραυγή εναντίον ενός δημόσιου άνδρα που βάρυναν καταγγελίες τόσο βαριές όσο εκείνη ενός βιασμού. Βάρος καθόλου εύκολο αφού ταυτόχρονα σήκωνε και εκείνο της ανδροχωρίστρας – η Σινκλέρ αρχικά στήριζε έστω δημόσια το σύζυγό της μέχρι να εμφανιστεί στο προσκήνιο η Μιριάμ, οπότε και του γύρισε οριστικά την πλάτη. Σύμφωνα με όσα έγιναν τότε γνωστά σχετικά με το βιογραφικό της Λ’Αουφίρ, από το Μαρόκο όπου μεγάλωσε, μετακόμισε στο Μονπελιέ της Γαλλίας για σπουδές πληροφορικής και επικοινωνίας.

Εργάστηκε ως υπεύθυνη επικοινωνίας στο κανάλι France 2, ανέλαβε τις εξωτερικές σχέσεις της πρεσβείας του Μαρόκου και κατέληξε στη France Télévisions, όπου έμελλε να γίνει και η γνωριμία της με τον Στρος Καν. Το 2015, και ενώ είχε ήδη σχέση μαζί του, ίδρυσε τη δική της εταιρεία δημοσίων σχέσεων Daenery' s Com (από το όνομα της μητέρας των δράκων στη σειρά Game of Thrones). Παράλληλα, διαχειρίζεται δύο οργανώσεις, την Juste pour eux, για την εκπαίδευση στο Μαρόκο, και τη Mekkil', για την προστασία παιδιών και μητέρων στο
Μαρόκο.

Το 2017 παντρεύτηκαν στο Μαρακές όπου είναι ο δεύτερος τόπος κατοικίας τους μετά το Παρίσι ενώ στις 23 Ιανουαρίου του 2018 όπως η ίδια ανέφερε με περηφάνια στο γαλλικό Gala, οδηγήθηκαν στο Δημαρχείο του 6ου διαμερίσματος στο Παρίσι προκειμένου να πάρει και επίσημα το όνομα του συζύγου της. Πριν δύο χρόνια μάλιστα, το ζευγάρι που αρέσκεται στον κοσμοπολιτισμό και ρουφάει σε κάθε ευκαιρία τις χαρές της ζωής απόλαυσε τις διακοπές του στη Μύκονο. Στα δρομάκια της Ανω Μεράς τους είχε συλλάβει τότε να κάνουν τις βόλτες τους η κάμερα του Mykonos Live TV λίγο πριν κάτσουν σε ταβέρνα του χωριού. Σε σχέση με την χώρα μας, έχει γραφτεί κατά το παρελθόν ότι ο Ντομινίκ Στρος Καν αναζητούσε επενδυτικές ευκαιρίες στην ελληνική αγορά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας εκπροσωπώντας γαλλικό όμιλο, κάτι όμως που δεν επιβεβαιώθηκε. Σίγουρα όχι από τον ίδιο που ούτως ή άλλως το στόμα του για τα media παραμένει ερμητικά κλειστό. Ούτε ποτέ έμαθε κανείς από τον ίδιο τι τελικά συνέβη εκείνο το μεσημέρι στις 14 Μαΐου 2011 στη σουίτα του στο ξενοδοχείο Sofitel της Νέας Υόρκης. Του φτάνει να το ξέρει αυτός. Σίγουρα στις μέρες της καραντίνας συντροφιά με την κατά 20 χρόνια νεώτερή του σύζυγο έχει πολλά να θυμάται ανάβοντας μαροκινό ναργιλέ.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου