Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Πάτρα: Πατέρας και γιος πολέμησαν παράλληλα τον κορονοϊό – Νίκησε μόνο ο ένας

Πέμπτη, 30 Απριλίου, 2020

«Σας ευχαριστώ, αλλά αδυνατώ να σας μιλήσω». Φανερά συγκλονισμένος ο 52χρονος Χρήστος Χαρμπίλας σχεδόν μία εβδομάδα μετά την έξοδό του από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας κορονοϊού του «Αγίου Ανδρέα» και την επαναφορά του στη ζωή, καλείται σήμερα να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο του πατέρα Ηλία.
Το γλυκόπικρο σενάριο της ζωής τους έφερε να δίνουν παράλληλα τη μάχη για τη ζωή τους στις κλίνες ΜΕΘ των δύο νοσοκομείων της Πάτρας, «Αγίου Ανδρέα» και ΠΓΝΠ.
Πρώτος έκανε εισαγωγή ο γιος. Μετά από λίγες ημέρες διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό και ο πατέρας, 90 ετών, ο οποίος μέχρι χθες, οπότε και κατέληξε, νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ κορονοϊού του ΠΓΝΠ.
Και οι δύο έζησαν την αγωνία της επιβίωσης του άλλου. Ο πατέρας, λες και περίμενε τα καλά νέα από τον γιο του που πέρασε προ ημερών υγιής το κατώφλι του νοσοκομείου, μετά κατέληξε.
Η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενο να φορτίσει ψυχολογικά τον γιο του που ζούσε με την ελπίδα της επανασύνδεσης με τον πατέρα του. Ωστόσο δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά όλους όσοι επέδειξαν ενδιαφέρον για τον ίδιο και τον πατέρα του, αλλά, όπως τόνισε, ο γιατρός που τον παρακολουθεί, του συνέστησε να αποφεύγει την ψυχολογική και φυσική καταπόνηση, λόγω της μεγάλης περιπέτειας που πέρασε η υγεία του.
Ποιος ήταν όμως ο Ηλίας Χαρμπίλας;
Ενα ψήφισμα από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίων Χαραλάμπους και Αντωνίου στα Κρύα Ιτεών που έφτασε στα γραφεία μας, μας αποκαλύπτει την προσωπικότητα αυτού του ανθρώπου.
Υπήρξε ένας αθόρυβος εργάτης που διακρίνονταν για την ευγένειά του, την ηρεμία του, τη διάθεσή του για προσφορά, την αγάπη του για την πρόοδο και την εξέλιξη. Διψούσε να βλέπει την κοινωνία να προοδεύει. Υπήρξε άριστος οικογενειάρχης. Παρά τις δυσκολίες που συνάντησε στην πορεία της ζωής του ποτέ δεν έχασε την αισιοδοξία του και συνέχισε να μάχεται μέχρι την τελευταία του στιγμή.
Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ενοριακού Ιερού Ναού Αγίων Χαραλάμπους και Αντωνίου συνεδρίασε εκτάκτως διαδικτυακά προκειμένου να αποδώσει τη δέουσα τιμή στον Ηλία Χαρμπίλα ο οποίος υπήρξε εκκλησιαστικός σύμβουλος-επίτροπος του ναού, κατά την τριετία 2014-2017.
«Από τη θέση αυτή συνεργάσθη προθύμως μαζί με τα άλλα μέλη του Εκκλησιαστικού μας Συμβουλίου και με όλες του τις δυνάμεις συνέβαλε αποφασιστικώς εις την Ανέγερσιν του Ναού μας, καθώς και εις την εύρυθμον λειτουργία της Ενορίας.
Την περίοδο αυτή της οικονομικής κρίσεως για την Πατρίδα μας, στον Ναό μας πραγματοποιήθηκαν μεγάλα έργα και πολυδάπανα, προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο της ανεγέρσεως, οπότε χρειάσθηκαν να παρθούν γενναίες και καθοριστικές αποφάσεις. Ο μακαριστός Ηλίας βοήθησε πολύ σε αυτό και το θαύμα δεν άργησε να γίνει.
Τον Δεκέμβριο του 2016 ευτύχησε με πολλή συγκίνηση, να δει τον Επίσκοπό μας, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, να εγκαινιάζει τον Ναό μας και να απολαμβάνει μαζί με όλους τους ενορίτες, τους καρπούς και των δικών του έργων» περιγράφει ο πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Δημητρόπουλος.
Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, αναγνωρίζοντας την ενεργό του δράση και την πολύτιμη προσφορά του, αποφάσισε ομόφωνα, μεταξύ άλλων, να κατατάξει το όνομά του εις τα Δίπτυχα των κτητόρων του Ναού, ώστε να μνημονεύεται ες αεί και αντί στεφάνων να προσφέρει χρηματικό ποσό για το έργο της αποπερατώσεως του Ναού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου