Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Στα 26 εκατ. οι άνεργοι της πανδημίας, προστέθηκαν 4.4 εκατ. σε μία εβδομάδα


Παρασκευή, 24 Απριλίου, 2020


ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.  Στα 26 εκατομμύρια ανήλθαν όσοι έμειναν άνεργοι την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς την περασμένη εβδομάδα προστέθηκαν πάνω από 4,4 εκατομμύρια απολυμένοι εργαζόμενοι που υπέβαλαν αίτηση για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ, ανέφερε η κυβέρνηση την Πέμπτη.
Ετσι, μέσα σε πέντε εβδομάδες από το ξέσπασμα της πανδημίας στις ΗΠΑ που ανάγκασε εκατομμύρια εργοδότες να κλείσουν τις πόρτες τους, περίπου 26 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν υποβάλει αίτηση για βοήθεια. Αυτό ισοδυναμεί με περίπου έναν στους έξι Αμερικανούς εργάτες να έχει χάσει τη δουλειά του από τα μέσα Μαρτίου, μακράν η χειρότερη εξέλιξη σε απολύσεις που έχει καταγραφεί. Οι οικονομολόγοι έχουν προβλέψει ότι το ποσοστό ανεργίας για τον Απρίλιο θα μπορούσε να φτάσει το 20%.
Το τεράστιο μέγεθος των περικοπών θέσεων εργασίας έχει βυθίσει την αμερικανική οικονομία στη χειρότερη οικονομική κρίση μετά τη Μεγάλη Υφεση της δεκαετίας του 1930. Ορισμένοι οικονομολόγοι λένε ότι η παραγωγή του Εθνους θα μπορούσε να συρρικνωθεί κατά το διπλάσιο του ποσού που έκανε κατά τη Μεγάλη Υφεση, η οποία έληξε το 2009.
Οι οδυνηρές οικονομικές συνέπειες των διακοπών που σχετίζονται με τον ιό έχουν προκαλέσει οργισμένες διαμαρτυρίες σε πολλές πρωτεύουσες πολιτειών από πλήθη που απαιτούν να ανοίξουν ξανά οι επιχειρήσεις. Ορισμένοι κυβερνήτες έχουν αρχίσει να χαλαρώνουν τους περιορισμούς παρά τις προειδοποιήσεις των υγειονομικών Αρχών ότι μπορεί να είναι πολύ νωρίς για να το κάνουν χωρίς να προκαλέσουν νέες μολύνσεις. Στη Τζόρτζια, γυμναστήρια, κομμωτήρια και αίθουσες μπόουλινγκ μπορούν να ανοίξουν ξανά την Παρασκευή. Το Τέξας άνοιξε πάλι τα κρατικά του πάρκα.
Ωστόσο, αυτά τα διάσπαρτα νέα ανοίγματα στην Οικονομία δεν θα οδηγήσουν σε πολλές επαναπροσλήψεις, ειδικά εάν οι Αμερικανοί φανούν πολύ επιφυλακτικοί να βγουν από τα σπίτια τους. Οι περισσότεροι λένε ότι προτιμούν να παραμείνουν στο σπίτι και πιστεύουν ότι δεν θα είναι ασφαλές να αρθούν σύντομα οι οδηγίες κοινωνικής αποστασιοποίησης. Και πιθανότατα αναμένονται περισσότερες απολύσεις από πολλές μικρές επιχειρήσεις που δοκίμασαν αλλά δεν κατάφεραν να λάβουν δάνεια από ένα ομοσπονδιακό πρόγραμμα βοήθειας.
Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που λαμβάνουν πλέον επιδόματα ανεργίας έφτασε τα 16 εκατομμύρια ρεκόρ, ξεπερνώντας το προηγούμενο υψηλό των 12 εκατομμυρίων συνολικά το 2010, αμέσως μετά το τέλος της ύφεσης 2008-2009. Αυτός ο αριθμός αντικατοπτρίζει τα άτομα που κατάφεραν να βρουν άκρη μέσα από τις διαδικτυακές ή τηλεφωνικές πλατφόρμες εφαρμογών στις πολιτείες τους, έχουν εγκριθεί για παροχές και λαμβάνουν ήδη επιταγές.
Σε ορισμένες πολιτείες, πολλοί απολυμένοι εργαζόμενοι αντιμετώπισαν εμπόδια στην προσπάθεια υποβολής αιτήσεων για επιδόματα. Μεταξύ αυτών είναι εκατομμύρια ελεύθεροι επαγγελματίες, εργολάβοι, συναυλίες και αυτοαπασχολούμενοι – μια κατηγορία εργαζομένων που για πρώτη φορά δικαιούνται παροχές ανεργίας.
«Αυτό ήταν ένα πραγματικά καταστροφικό σοκ για πολλές οικογένειες και μικρές επιχειρήσεις», δήλωσε ο Aaron Sojourner, εργατολόγος στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα. «Είναι πέρα από τον έλεγχό τους και κανένα δικό τους λάθος».
Σχεδόν κάθε μεγάλη βιομηχανία προχώρησε σε ξαφνικές και σοβαρές απολύσεις. Οι οικονομολόγοι της Federal Reserve εκτιμούν ότι τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν προχωρήσει στις περισσότερες απώλειες εργασίας – 4 εκατομμύρια θέσεις εργασίας από τις 15 Φεβρουαρίου. Αυτό είναι σχεδόν το ένα τρίτο όλων των εργαζομένων σε αυτόν τον κλάδο.
Η οικοδομή έχει μειώσει περισσότερο από το 9% των εργασιών της. Το ίδιο και μία κατηγορία που περιλαμβάνει λιανικό εμπόριο, ναυτιλία και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, σύμφωνα με την Fed. Μια κατηγορία που αποτελείται από την επεξεργασία δεδομένων και ηλεκτρονικές εκδόσεις έχει μειώσει το 4,7 του εργατικού της δυναμικού.
Οταν η κυβέρνηση εκδώσει την έκθεση για τις θέσεις εργασίας του Απριλίου στις 8 Μαΐου, οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι θα παρουσιάσει εκπληκτικές απώλειες. Οι οικονομολόγοι της JPMorgan προβλέπουν απώλεια 25 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας. Αυτό θα ήταν σχεδόν τριπλάσιο των συνολικών απωλειών κατά τη διάρκεια ολόκληρης της περιόδου της Μεγάλης Υφεσης.    Associated Press, ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου