Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2020

Αμεση ανάλυση: Η εισαγγελική παρέμβαση για τις δυο κλινικές

Παρασκευή, 24 Απριλίου, 2020

ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Οι εξελίξεις με τις δύο κλινικές, σε Περιστέρι και Γλυφάδα, όπου εντοπίστηκαν κρούσματα του κορωνοϊού, με απροσδιόριστες προς το παρόν συνέπειες για τους νοσηλευόμενους και το προσωπικό, έχουν προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη και έχουν επιβεβαιώσει τους φόβους των ειδικών, ότι η παραμικρή αβλεψία στην τήρηση των μέτρων  για την πανδημία, έχει ολέθρια αποτελέσματα.
Το γεγονός ότι επρόκειτο για κλινικές, για νοσηλευτικά ιδρύματα με άλλα λόγια, προσδίδει στο θέμα σοβαρότατες διαστάσεις και προκαλεί μεγάλη ανησυχία.
Η διπλή εισαγγελική παρέμβαση, που εκδηλώθηκε αμέσως από την Εισαγγελία της Αθήνας, και προσωπικά από τον προϊστάμενο της Ευάγγελο Ιωαννίδη, για να διαπιστωθούν και να αποδοθούν ενδεχομένως και ποινικές ευθύνες για την παραβίαση των υγειονομικών κανόνων, υπήρξε μια κίνηση αναγκαία και απαραίτητη.
Η έρευνα του εισαγγελέα που κινείται για τη διαπίστωση κακουργημάτων αφορά σε βαριά αδικήματα που επισύρουν ποινές πολύ αυστηρές που φθάνουν μέχρι και τα ισόβια.
Όμως, η απώλεια της ζωής, η ταλαιπωρία τόσων ασθενών ήδη συνανθρώπων μας και η ανησυχία που έχει ήδη προκληθεί στις οικογένειές τους και την κοινωνία γενικότερα, δυστυχώς δεν αντισταθμίζονται με τις όποιες ποινικές κυρώσεις προβλέπει, και σωστά προβλέπει ο νόμος.
Το ζητούμενο είναι η αυστηρή, ευλαβική τήρηση των μέτρων για την πανδημία από όλους μας, πρωτίστως όμως από εκείνους που έχουν αναλάβει το βαρύ λειτούργημα να ασχολούνται με πάσχοντες και με ασθενείς και είναι εκ των πραγμάτων υπόχρεοι να διασφαλίζουν την υγεία των πολιτών που προσφεύγουν στις υπηρεσίες τους και γενικότερα τη δημόσια υγεία. Εκεί η πολιτεία και η Δικαιοσύνη οφείλουν να είναι όχι μόνον αυστηρές, αλλά αμείλικτες.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου