Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Χάος στα Νοσοκομεία της Νέας Υόρκης, «αποκαλυπτική» αύξηση κρουσμάτων στο «Elmhurst» (βίντεο)




Παρασκευή, 27 Μαρτίου, 2020
Νεοϋορκέζοι στην ουρά έξω από το Elmhurst Hospital Center, στο Κουίνς, την Τετάρτη, 25 Μαρτίου, 2020, προκειμένου να εξεταστούν για τον κορωνοϊό. (AP Photo/John Minchillo)
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. («ΝΥΤ»). Εικόνες χάους παρατηρούνται έξω από τα Νοσοκομεία στην πόλη της Νέας Υόρκης στα οποία καταφεύγουν ασθενείς με κορωνοϊό, δημιουργώντας εικόνες χάους όπως αυτές που παρατηρούνται στην Ιταλία και την Ισπανία και πριν από λίγο καιρό και στην Κίνα.
Μέσα σε λίγες ώρες, την περασμένη Τρίτη η Δρ Ashley Bray πραγματοποίησε καρδιοπνευμονικές αναζωογονήσεις (θωρακικές συμπιέσεις) στο Elmhurst Hospital Centre σε μια γυναίκα άνω των 80 χρόνων, έναν άνδρα πάνω από 60 και έναν 38χρονο, που θύμιζε στην γιατρό τον μνηστήρα της. Είχαν διαγνωστεί θετικοί στον κορωνοϊό και είχαν υποστεί καρδιακή ανακοπή. Τελικά όλοι τους πέθαναν.
Σε ολόκληρη την πόλη, η οποία έχει γίνει το επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα Νοσοκομεία αρχίζουν να αντιμετωπίζουν το είδος της οδυνηρής αύξησης όπως αυτές που έχουν κατακλύσει τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης στην Κίνα, την Ιταλία και άλλες χώρες. Την Τετάρτη το απόγευμα, η Νέα Υόρκη ανέφερε 20.011 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις και 280 θανάτους.
Περισσότεροι από 3.922 ασθενείς με κορωνοϊό έχουν νοσηλευτεί στην πόλη.
Το «Elmhurst», ένα δημόσιο Νοσοκομείο στο Κουίνς με 545 κρεβάτια έχει αρχίσει να μεταφέρει ασθενείς που δεν υποφέρουν από κορωνοϊό σε άλλα Νοσοκομεία, καθώς σκοπεύει να αφοσιωθεί εξ ολοκλήρου στο ξέσπασμα της πανδημίας. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές αγωνίζονται να το κάνουν με μερικούς δεκάδες αναπνευστήρες. Κλήσεις από ένα ηχείο της «Team 700», που είναι ο κωδικός για το πότε ένας ασθενής είναι στα πρόθυρα του θανάτου, γίνονται αρκετές φορές στην βάρδια. Κάποιοι έχουν πεθάνει στο δωμάτιο έκτακτης ανάγκης ενώ περιμένουν ένα κρεβάτι.

Νεοϋορκέζοι στην ουρά έξω από το Elmhurst Hospital Center, στο Κουίνς, την Τρίτη, 24 Μαρτίου, 2020, προκειμένου να εξεταστούν για τον κορωνοϊό. (AP Photo/Mary Altaffer)

Ενα ψυγείο φορτηγό έχει τοποθετηθεί έξω από το Νοσοκομείο για τις σορούς των νεκρών. Τις τελευταίες 24 ώρες, το δημόσιο νοσοκομειακό σύστημα της Νέας Υόρκης ανέφερε ότι στο «Elmhurst» είχαν πεθάνει 13 άτομα.
«Είναι (βιβλική) αποκάλυψη», δήλωσε η Δρ Bray, 27 ετών, γενική παθολόγος στο Νοσοκομείο.
Ολα από τα πάνω από 1.800 κρεβάτια Εντατικής Θεραπείας στην πόλη αναμένεται να είναι γεμάτα μέχρι την Παρασκευή, σύμφωνα με μια ενημέρωση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επείγουσας Ανάγκης που έχει στην κατοχή της η εφημερίδα «New York Times». Οι ασθενείς θα μπορούσαν να παραμείνουν νοσηλευόμενοι για εβδομάδες, περιορίζοντας το χώρο για τους νεοεισερχόμενους ασθενείς.
Ο κυβερνήτης Αντριου Κουόμο πρόσφερε την Τετάρτη μια αχτίδα ελπίδας ότι τα μέτρα κοινωνικής απόστασης άρχισαν να επιβραδύνουν την αύξηση των νοσηλίων σε όλη την επικράτεια. Αυτή την εβδομάδα, οι εκτιμήσεις νοσηλείας του κράτους μειώθηκαν σημαντικά, από τον διπλασιασμό των περιπτώσεων κάθε δύο ημέρες σε κάθε τέσσερις ημέρες. «Είναι σχεδόν πολύ καλό για να είναι αληθινό», πρόσθεσε ο κυβερνήτης της ΝΥ.
Ωστόσο, τα Νοσοκομεία βρίσκονται υπό πολιορκία. Τα Νοσοκομεία της Νέας Υόρκης διαχειρίζονται μία μεγάλα γκάμα ασθενών από την ελίτ της πόλης μέχρι τις πιο φτωχιές κοινότητες του Εθνους. Ανεξάρτητα από το ποιον υπηρετούν, λίγοι έχουν απαλλαγεί από τον αντίκτυπο της πανδημίας: Μια πλημμύρα άρρωστων και φοβισμένων New Yorkers έχει πολιορκήσει τα επείγοντα των Νοσοκομείων σε όλη την πόλη.
Συνεργαζόμενα με πολιτειακούς και ομοσπονδιακούς αξιωματούχους, τα νοσοκομεία έχουν επανειλημμένα επεκτείνει τα τμήματα των κτιρίων τους που είναι εξοπλισμένα για να δέχονται τους ασθενείς που είχαν μείνει στο σπίτι μέχρι να επιδεινωθεί η υγεία τους.
Το «Elmhurst», από τα πιο βαριά χτυπημένα Νοσοκομεία της πόλης, αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα των ιατρικών κέντρων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες σε όλη τη Νέα Υόρκη.
«Το ‘Elmhurst’ βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της κρίσης και είναι η πρώτη μας προτεραιότητα στο δημόσιο νοσοκομειακό μας σύστημα», ανέφερε ανακοίνωση της Υγειονομικής Αρχής της πόλης. «Το προσωπικό εργάζεται στην πρώτη γραμμή σε αυτή την κρίση και συνεχίζουμε να εφοδιάζουμε με προμήθειες και το προσωπικό σε αυτή την κρίσιμη εγκατάσταση για να προλάβουμε την κρίση».
Ο Dr. Mitchell Katz, επικεφαλής της εταιρείας Health and Hospitals Corporation, που εκμεταλλεύεται τα δημόσια Νοσοκομεία της Νέας Υόρκης, δήλωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη σχέδια για τη μετατροπή πολλών τμημάτων του Νοσοκομείου «Elmhurst» σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για εξαιρετικά άρρωστους ασθενείς. Αλλά τα Νοσοκομεία της Νέας Υόρκης μπορεί να μην μπορούν πλέον να βρίσκουν χώρους για βαριά ασθενείς.
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση στέλνει ένα πλωτό νοσοκομείο με 1.000 κρεβάτια στη Νέα Υόρκη, αν και δεν πρόκειται να φθάσει μέχρι τα μέσα Απριλίου. Οι Αρχές της πόλης έχουν ξεκινήσει την ανέγερση τεσσάρων νοσοκομείων από 250 κρεβάτια στο συνεδριακό κέντρο Jacob K. Javits στο Midtown του Μανχάταν, το οποίο θα μπορούσε να είναι έτοιμο σε μια εβδομάδα. Ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε την Τετάρτη στο Twitter ότι η κατασκευή ήταν μπροστά από το χρονοδιάγραμμα, αλλά αυτό δεν μπορούσε να επιβεβαιωθεί ανεξάρτητα.
Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου