Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Δρ. Μανώλας: Ομογενείς γιατροί με κορωνοϊό νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση

 
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Δυο ομογενείς ιατροί, που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό, εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, όπως ανέφερε στον «Ε.Κ.» ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου Νέας Υόρκης Δρ. Παναγιώτης Μανώλας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε.Κ.», ο ένας εξ αυτών είναι ιδιαίτερα γνωστός, δραστήριος και αγαπητός στην Ομογένεια, τα στοιχεία του οποίου βρίσκονται στην διάθεση της εφημερίδας, αλλά δεν δημοσιοποιούνται, με σεβασμό στο ευαίσθητο του θέματος.
Οπως αναφέρει ο Δρ. Μανώλας, συνολικά, από τον Ελληνικό Ιατρικό Σύλλογο ασθένησαν εννέα ιατροί. Οι τέσσερεις εξ αυτών χρειάστηκε να νοσηλευτούν, με τους δυο να ανταποκρίνονται στην αγωγή και εν τέλει να παίρνουν εξιτήριο. Οι άλλοι δυο εξακολουθούν να δίνουν μάχη με τον κορωνοϊό, όμως εκφράζεται συγκρατημένη αισιοδοξία ότι ο οργανισμός τους θα αντεπεξέλθει.
Παράλληλα, οι υπόλοιποι πέντε παραμένουν σε καραντίνα στην οικία τους, ελέγχοντας την κατάσταση, η οποία δεν φαίνεται να απαιτεί, προς το παρόν τουλάχιστον, φροντίδα εντός κάποιου νοσηλευτικού ιδρύματος.
«Οι συνάδελφοί μας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης», τονίζει ο Δρ. Μανώλας, που εξήρε το ήθος και τον επαγγελματισμό των ιατρών, ευχόμενος ταχεία ανάρρωση.
Σύμφωνα με τον Δρα Μανώλα, η κατάσταση στα νοσοκομεία του Κουίνς είναι οριακή, καθώς ούτε το «Mount Sinai» («Μάουντ Σάιναϊ), αλλά ούτε και το «Elmhurst» («Ελμχερστ»), δείχνουν να μπορούν να σηκώσουν περαιτέρω βάρος, με την αύξηση των σοβαρών περιστατικών να αναμένεται ακόμη πιο ραγδαία.
«Το νοσοκομείο ‘Mount Sinai’ είναι σε οριακή κατάσταση. Με βάση τα στατιστικά της προηγούμενης εβδομάδας, πέθαιναν 6-7 ασθενείς την ημέρα. Στο ‘Elmhurst’, η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη. Εχαναν 12 άτομα την ημέρα, ενώ έχουν ελλείψεις σε προσωπικό και άλλους τομείς. Είναι ολόκληρες συνοικίες, όπως η Αστόρια, το Ελμχερστ και το Λονγκ ΑΪλαντ Σίτυ που εξυπηρετούνται σε αυτά τα δυο νοσοκομεία. Χρειάζονται περισσότερες κλίνες, τόσο στο Κουίνς, όσο και το Μπρούκλιν», είπε ο Δρ. Μανώλας, εκφράζοντας την ελπίδα βελτίωσης της κατάστασης με τα επιπλέον νοσοκομειακά κρεβάτια που γίνονται διαθέσιμα, κατόπιν εντολής του Κυβερνήτη της Πολιτείας, Αντριου Κουόμο.
«Μεγάλο λάθος να τρέχουμε όλοι μαζί»
Στο μεταξύ, ο Δρ. Παναγιώτης Μανώλας δεν έκρυψε την ανησυχία του για το γεγονός πως αρκετοί πολίτες της Νέας Υόρκης δείχνουν είτε να μην αντιλαμβάνονται, είτε να αψηφούν το περιεχόμενο των συστάσεων των Αρχών και των επιστημόνων, εξακολουθώντας να συνωστίζονται σε διάφορες περιστάσεις.
Οπως τονίζει ο Δρ. Μανώλας, ακόμη και η ατομική άθληση, η οποία θεωρείται μια επιτρεπτή αιτία για έξοδο από το σπίτι, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα, ιδίως από τη στιγμή που συρρέουν πολλά άτομα, μαζικά και τις ίδιες ώρες.
«Κατ’ αρχήν δεν πρέπει να τρέχουν σε ομάδες. Κατά την γνώμη μου, όμως, είναι καλύτερα να μην τρέχουν καθόλου. Οταν τρέχουν έξω, βάζουν σε κίνδυνο αυτούς που θα περπατήσουν εκεί που έτρεξαν αυτοί για τα επόμενα 5 με 10 λεπτά, με τα χνώτα που βγάζεις, εάν έχεις τον ιό και δεν το γνωρίζεις», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Πάντως, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου Νέας Υόρκης τόνισε πως υπάρχουν και κάποια ενθαρρυντικά στοιχεία και ειδήσεις, τα οποία καταδεικνύουν ότι εάν το κοινό επιδείξει την απαραίτητη αυστηρή πειθαρχία στις οδηγίες των επιστημόνων, ο κίνδυνος του κορωνοϊού τελικά θα αντιμετωπιστεί με επιτυχία.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου