Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Οι Μητροπολίτες της Αμερικής προσφέρουν το 20% του μισθού τους για τρεις μήνες

Τετάρτη, 1η Απριλίου, 2020


Η Επαρχιακή Σύνοδος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, προεδρευομένη από τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο (μέσον). Διακρίνονται από αριστερά: Σικάγου Ναθαναήλ, Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμος, Ατλάντας Αλέξιος, Βοστώνης Μεθόδιος, Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, Ντένβερ Ησαϊας, Πίτσμπουργκ Σάββας, Νέας Ιερσέης Ευάγγελος, και ο Επίσκοπος Μηδείας Απόστολος, Αρχιγραμματέας της Συνόδου. Φωτογραφία: GOA/Dimitrios Panagos.
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Σε τηλεδιάσκεψη της Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής υπό την Προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, αποφασίσθηκε ανάμεσα στα άλλα η «εθελούσια προσφορά του 20% των μισθών των Επαρχιούχων Μητροπολιτών για την ενίσχυση των αναγκών της Εκκλησίας για τους μήνες Απρίλιο, Μάϊο και Ιούνιο».
Ακόμα αποφασίσθηκε η αναβολή της Κληρικολαϊκής για του χρόνου, όπως είχε γράψει ο «Ε.Κ.» από το Σάββατο 28 Μαρτίου.
Στο ανακοινωθεν που εκδόθηκε έπειτα από την τηλεδιάσκεψη αναγράφονται τα εξής: «Την Τρίτη της 31ης Μαρτίου 2020 συνήλθε σε τηλεδιάσκεψη η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος, ώστε να ενημερωθεί και να αποφασίσει σχετικώς προς τα μείζονα τρέχοντα ζητήματα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, και κατέληξε στα εξής:
1)      Κατόπιν εκτενούς ενημερώσεως περί των οικονομικών επιπτώσεων της εξαπλώσεως της πανδημίας του Κορονοϊού, αλλά και συγκεκριμένων μέτρων που λαμβάνονται για περικοπές εξόδων και για να ανταποκριθεί η Αρχιεπισκοπή στη δυσμενή κατάσταση, η Ιερά Σύνοδος απεφάσισε ομοφώνως την εθελούσια προσφορά του 20% των μισθών των Επαρχιούχων Μητροπολιτών για την ενίσχυση των αναγκών της Εκκλησίας για τους μήνες Απρίλιο, Μάϊο και Ιούνιο.
2)      Ενέκρινε τον επίκαιρο ιερό Παρακλητικό Κανόνα, τον οποίο συνέταξε κατόπιν παρακλήσεως του Σεβ. Αρχιεπισκόπου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος για την προστασία του κόσμου από την πανδημία που απειλεί την ανθρωπότητα. Περαιτέρω, η Σύνοδος ανέθεσε στον Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Σπυρίδωνα Καίζιο τη μετάφρασή του στην αγγλική. Τέλος, αποφάσισε τη δημιουργία ταινίας με την εν λόγω Ιερά Ακολουθία στις δύο γλώσσες και την ανάρτισή τους στο διαδίκτυο, προς πνευματική ωφέλεια των πιστών.
3)      Αποφάσισε την προσθήκη των εξής αιτήσεων στα «ειρηνικά» της Θείας Λειτουργίας και όλων των Ιερών Ακολουθιών:
«Υπὲρ του ρυσθήναι ημάς απὸ πάσης θλίψεως, οργής, κινδύνου και ανάγκης, και απὸ του απειλούντος ημάς λοιμού του κορονοϊού, του Κυρίου δεηθώμεν», καί «Υπὲρ των αδελφών ημών των κατά  της νόσου του κορονοϊού αγωνιζομένων,
ιατρών, νοσηλευτών και επιστημόνων, του Κυρίου δεηθώμεν».
4)      Την αναβολή της Κληροκολαϊκής Συνελεύσεως για το επόμενο έτος, σε χρόνο και τόπο που θα ανακοινωθεί στο εγγύς μέλλον.
Εκ της Αρχιγραμματείας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου».
Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου