Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Κοροναϊός: Ποιοι αυτοδιοικητικοί δίνουν το 50% των μισθών τους


Τρίτη, 31 Μαρτίου, 2020

Ξεκίνησαν σιγά -σιγά οι αιρετοί, δήμαρχοι και περιφερειάρχες, να ανταποκρίνονται στο καλέσμα του πρωθυπουργού να καταθέσουν το ήμισυ του μισθού τους, τους επόμενους δύο μήνες, για την ενίσχυση του ειδικού λογαριασμού κατά του κορωνοϊού.

Να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, έδωσε την «εκκίνηση» λέγοντας ότι στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ (1/4), θα προτείνει στους δημάρχους να προσφέρουν και αυτοί με την σειρά τους το 50% των μισθών τους.
Ο πρώτος που ανταποκρίθηκε ήταν ο Δήμαρχος Αργιθέας και Πρόεδρος του Δικτύου Πίνδος, Ανδρέας Στεργίου, τονίζοντας ότι στέλνει το δικό του μήνυμα συνεισφοράς και αλληλεγγύης.
Στη συνέχεια ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, πρόσφερε για δύο μήνες το μισό μισθό του στη μάχη κατά του κορωνοϊού. Τα χρήματα θα δοθούν στο Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας για την προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας και εξοπλισμού.
Ακολούθησε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Απ. Τζιτζικώστας.
Την απόφασή του να δωρίσει το μισό μισθό του για 2 μήνες στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας, ανακοίνωσε μέσω της προσωπικής του σελίδας στο fb ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός. Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, που προσφέρει τα χρήματα στο νοσοκομεία της πόλης του.
Τη σκυτάλη πήραν ο Δήμαρχος Μαραθώνα Στ. Τσίρκας και ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλ. Μπέος.
Το ίδιο ανακοίνωσαν και ο Δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης αλλά και η Δήμαρχος Σκύδρας Κ. Ιγνατιάδου.
Επίσης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός αποφάσισε να διαθέσει (και εκείνος) για τους επόμενους δυο μήνες το 50% της δημαρχιακής αποζημίωσης που λαμβάνει στον ειδικό λογαριασμό για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ως μια συμβολική κίνηση αλληλεγγύης στην δύσκολη περίσταση που αντιμετωπίζει η χώρα.
Ακολούθησαν με ανακοινώσεις τους: Ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη και πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, ο Δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος, ο Δήμαρχος Καστοριάς Γ. Κορεντσίδης, o Δήμαρχος Σερρών Αλ. Χρυσάφης, η ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, o Περιφερειάρχης Στερεάς Φάνης Σπανός, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Κώστας Λύρος, ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας Γιώργος Κατσούλας, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης, ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας, ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου.
Αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλοι αιρετοί.
tempo24.news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου