Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Της «εποχής» το άρθρο του Θεόδωρου Καλμούκου Εθνικού Κήρυκα για το Πάσχα... Χρόνια Πολλά


Αναβολή του Πάσχα ως τον Σεπτέμβριο ζητά ο Τραμπ από Πατριάρχη Βαρθολομαίο και Πάπα Φραγκίσκο

Από την ιστορική επίσκεψη αγάπης και ειρήνης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, στον Πάπα της Ρώμης Φραγκίσκο η οποία έγινε στις 20 Μαρτίου του 2013 στο Βατικανό. AP/OSSERVATORE ROMANO
ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Ντόναλντ Τραμπ με επιστολή του στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Πάπα Φραγκίσκο της Ρώμης, ζητά την καθυστέρηση του εορτασμού του Πάσχα μέχρι τον Σεπτέμβριο λόγω του κορωνοϊού.
Πληροφορίες του «Ε.Κ.» αναφέρουν ότι ο κ. Τραμπ κατέληξε σ’ αυτή του την απόφαση έπειτα από αλλεπάλληλες συνομιλίες που είχε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Μάικ Πενς, ο οποίος είναι βαθιά θρησκευόμενος και τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ, ο οποίος ως γνωστόν είναι κατηχητής και ιεροκήρυκας.
Επειδή κάτι τέτοιο, δηλαδή, η μετατόπιση του Πάσχα σε άλλη ημερομηνία δεν έχει άλλο ιστορικό προηγούμενο, η Κωνσταντινούπολη η οποία ως γνωστόν είναι η Νέα Ρώμη και η Παλαιά Ρώμη της Ιταλίας αναζητούν τώρα τρόπο για τη μελέτη του θέματος και του αιτήματος του Αμερικανού Προέδρου, καθότι συντρέχουν σοβαροί Θεολογικοί, Κανονικοί και Εορτολογικοί λόγοι.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προγραμματίζει να συγκαλέσει σε τηλεδιάσκεψη την Ιεραρχία του Θρόνου ώστε να αποφανθούν συνοδικώς, καθότι το σύστημα της Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι συνοδικό, ενώ στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία αποφασίζει μόνος ο Πάπας αποφαινόμενος ex cathedra.
Ως πιθανή ημερομηνία αναμένεται να προταθεί η 1η Σεπτεμβρίου που είναι και η Αρχή του Νέου Εκκλησιαστικού Ετους.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ
Εμείς, απλά να πούμε Τι 1η Απριλίου, τι 1η Σεπτεμβρίου!!!
Χρόνια Πολλά και του χρόνου με υγεία LOL   paneliakos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου