Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020

Της «εποχής» το άρθρο του Θεόδωρου Καλμούκου Εθνικού Κήρυκα για το Πάσχα... Χρόνια Πολλά


Αναβολή του Πάσχα ως τον Σεπτέμβριο ζητά ο Τραμπ από Πατριάρχη Βαρθολομαίο και Πάπα Φραγκίσκο

Από την ιστορική επίσκεψη αγάπης και ειρήνης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, στον Πάπα της Ρώμης Φραγκίσκο η οποία έγινε στις 20 Μαρτίου του 2013 στο Βατικανό. AP/OSSERVATORE ROMANO
ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Ντόναλντ Τραμπ με επιστολή του στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Πάπα Φραγκίσκο της Ρώμης, ζητά την καθυστέρηση του εορτασμού του Πάσχα μέχρι τον Σεπτέμβριο λόγω του κορωνοϊού.
Πληροφορίες του «Ε.Κ.» αναφέρουν ότι ο κ. Τραμπ κατέληξε σ’ αυτή του την απόφαση έπειτα από αλλεπάλληλες συνομιλίες που είχε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Μάικ Πενς, ο οποίος είναι βαθιά θρησκευόμενος και τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ, ο οποίος ως γνωστόν είναι κατηχητής και ιεροκήρυκας.
Επειδή κάτι τέτοιο, δηλαδή, η μετατόπιση του Πάσχα σε άλλη ημερομηνία δεν έχει άλλο ιστορικό προηγούμενο, η Κωνσταντινούπολη η οποία ως γνωστόν είναι η Νέα Ρώμη και η Παλαιά Ρώμη της Ιταλίας αναζητούν τώρα τρόπο για τη μελέτη του θέματος και του αιτήματος του Αμερικανού Προέδρου, καθότι συντρέχουν σοβαροί Θεολογικοί, Κανονικοί και Εορτολογικοί λόγοι.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προγραμματίζει να συγκαλέσει σε τηλεδιάσκεψη την Ιεραρχία του Θρόνου ώστε να αποφανθούν συνοδικώς, καθότι το σύστημα της Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι συνοδικό, ενώ στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία αποφασίζει μόνος ο Πάπας αποφαινόμενος ex cathedra.
Ως πιθανή ημερομηνία αναμένεται να προταθεί η 1η Σεπτεμβρίου που είναι και η Αρχή του Νέου Εκκλησιαστικού Ετους.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ
Εμείς, απλά να πούμε Τι 1η Απριλίου, τι 1η Σεπτεμβρίου!!!
Χρόνια Πολλά και του χρόνου με υγεία LOL   paneliakos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου