Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Δύο νοσοκόμοι νεκροί στην Νέα Υόρκη, κάπου 50 άλλοι με κορωνοϊό, 9 νοσοκομοι κρούσματα στη Βοστώνη

Παρασκευή, 27 Μαρτίου, 2020
Σύμφωνα με πληροφορίες μας δύο είναι οι νοσοκόμοι που απεβίωσαν απ΄το κορωνοϊό στη Νέα Υόρκη, (ένας άνδρας και μία γυναίκα ενώ άλλοι 53 είναι θετικοί και από αυτούς οι 12 είναι διασωληνωμένοι!
Ακόμα 9 νοσοκόμοι είναι θετικοί στον κορωνοϊό στη Βοστώνη.  Από αυτούς μία νοσοκόμα είναι διασωληνομένη.
Έγραψα χθες για την «αλαζονική» συμπεριφορά των κυβερνητών που θυμίζουν τους Νομάρχες της Ελλάδας που τα περίμεναν όλα από το κράτος ενώ αυτοί νίπτουν τα χείρας τους και «κυβερνούν από το λόφο τους» σαν ντον Καίσαρα.
Κι εμείς που έχουμε στην οικογένεια 6 νοσηλευτές και δύο αστυνομικούς και αγωνιούμε για το εάν θα είναι καλά οι ίδιοι και να μη μεταφέρουν τον ιό στο σπίτι!
Και είναι να μην αγωνιάς αφού οι μάσκες που φορούσαν δεν ήταν οι κατάλληλες άσε που φορούσαν τις ίδιες μάσκες για ημέρες ενώ κάνουν και έκαναν 16ωρα με τις ίδιες ρόμπες!
Μιλάμε για νοσοκομεία που έρχονται πρώτα στο κόσμο και να μην έχει λάβει τα μέτρα του για το προσωπικό του και που εισπράττουν μεγάλα ποσά από τα ταμεία ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.  Υπολογίσαμε ότι εάν στο συγκεκριμμένο νοσοκομείο σου δώσουν μία ασπιρίνη το κόστος είναι $750!  Και όμως το ίδιο νοσοκομείο άφησε το προσωπικό του στο έλεος του κορωνοϊού!
Στην εφημερίδα Εθνικός Κήρυξ διαβάζουμε:  «Η αίθουσα επειγόντων ήταν σαν ένα πιάτο με βακτήρια», δήλωσε ο Μπένι Μάθιου (Benny Mathew), νοσηλευτής στο ιατρικό κέντρο του Montefiore, που ειδοποιήθηκε την Πέμπτη ότι έχει την ασθένεια του κορωνοϊού COVID-19 και ανησυχεί τώρα ότι μπορεί να μολύνει τη σύζυγό του και τις δύο κόρες του.
«Είμαι θυμωμένος. Θα μπορούσαμε να έχουμε εξασφαλίσει αρκετούς ατομικούς αναπνευστήρες μήνες πριν. Αυτό συνέβαινε στην Κίνα από τον Δεκέμβριο», είπε. «Αλλά πιστεύαμε ότι δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ εδώ».
Ορισμένα νοσοκομεία είχαν τόσους πολλούς νεκρούς, που η πόλη έφερε φορτηγά ψυγεία για τις σορούς ως προφύλαξη. Στο νοσοκομείο Elmhurst στο Κουίνς, 13 άνθρωποι υπέκυψαν στον ιό σε μία ημέρα. Τα ασθενοφόρα της πόλης είδαν μια αύξηση των κλήσεων, ανταποκρινόμενα σε περίπου 5.800 μόνο την Πέμπτη.
Αρκετοί γιατροί, νοσηλευτές και παραϊατρικοί υπάλληλοι δήλωσαν στο «Associated Press» ότι επιδεινώνονται οι συνθήκες εργασίας στις αίθουσες επειγόντων και στις ΜΕΘ που κάνουν τους εργαζόμενους ακόμη πιο ευάλωτους. Ασθενείς τοποθετούνται σε κρεβάτια το ένα δίπλα στο άλλο. Περιορισμένες προμήθειες σε μάσκες προσώπου, ρόμπες και προστατευτικές «ασπίδες» τους αναγκάζουν να φοράνε τον ίδιο εξοπλισμό προστασίας όλη την ημέρα. Η έλλειψη διαθέσιμων αναπνευστήρων θα μπορούσε σύντομα να βάλει τους γιατρούς και τους νοσηλευτές στην αγωνιώδη θέση να επιλέγουν ποιος μπαίνει και ποιος όχι στον αναπνευστήρα.
Στη Νέα Υόρκη, τουλάχιστον ένας εργαζόμενος στην υγειονομική περίθαλψη έχει πεθάνει από τον κορωνοϊό.
Ο 36χρονος νοσοκόμος επειγόντων στο νοσοκομείο Μount Sinai West, Κίους Κέλι (Kious Kelly), πέθανε την Τρίτη μετά από μια περίοδο 10 ημερών με την ασθένεια. Εργάστηκε στο ίδιο νοσοκομείο, όπου τρεις νοσηλευτές, απογοητευμένοι από την έλλειψη προμηθειών, δημοσίευσαν φωτογραφίες των ίδιων στα κοινωνικά μέσα με τις χειροποίητες ρόμπες από σάκους απορριμμάτων, μια εικόνα που είχε πρωτοσέλιδο την Πέμπτη η «New York Post» της Πέμπτης με τον τίτλο: «Αντιμετωπίστηκαν σαν σκουπίδια».
Μια νοσοκόμα που συνεργάστηκε με την Κέλι για οκτώ χρόνια αρρώστησε ταυτόχρονα. Ανεβάζοντας το email από το κρεβάτι νοσηλείας, είπε ότι ο Κέλι είχε εργαστεί ως επόπτης για εβδομάδες χωρίς διακοπή από τότε που ο κορωνοϊός άρχισε να χτυπάει τη Νέα Υόρκη. Μοιράστηκε τις σκέψεις της υπό τον όρο της ανωνυμίας επειδή είπε ότι η νοσοκομειακή πολιτική απειλεί τους εργαζόμενους να σταματήσουν να μιλάνε στα ΜΜΕ.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τη «New York Times», η Αστυνομία της ΝΥ ανάφερε ότι ο 63χρονος Ντένις Ντίκσον (Dennis C. Dickson) επιστάτης για 14 χρόνια στα κεντρικά της Αστυνομίας πέθανε την Πέμπτη από τον κορωνοϊό.
«Στη διάρκεια του ξεσπάσματος ο Ντίκσον ήταν μπροστά πάντα καθαρίζοντας και απολυμαίνοντας την 1 Police Plaza έτσι ώστε το προσωπικό μας εδώ να είναι ασφαλές» ανέφερε η ανακοίνωση της Αστυνομίας.
Η Σύνταξη και με πληροφορίες από τον Εθνικο Κήρυκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου