Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again.

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Τιμή και Δόξα στους Ήρωες και Ηρωίδες

Thank You to Philhellenes

Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020

Με απόφαση Καραμανλή διαλύθηκαν οι εργολαβίες του δρόμου Πατρών – Πύργου

Σήμερα, 29 Μαρτίου, 2020

Με προχθεσινή απόφαση του κ. Καραμανλή διαλύθηκαν οι εργολαβίες του δρόμου Πατρών – Πύργου και συγκεκριμένα αυτές που αφορούσαν τα τμήματα 2, 5 , 6 και 7.

Με την  απόφαση αυτή  του Υπουργού ουσιαστικά τίθεται εκτός κάθε δραστηριότητα για την κατασκευή του δρόμου και προχωρά ο αρχικός σχεδιασμός του που είχε ανακοινωθεί για την παραχώρηση του συνολικού έργου πλέον στην κοινοπραξία της «Ολυμπία Οδού».
Πάντως ερωτηματικό για την όλη πορεία του πολύπαθου έργου παραμένει η στάση που θα κρατήσει ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου για το αν τελικά κάνει πράξη τις «απειλές» που κατά καιρούς έχει εκτοξεύσει εναντίον του Υπουργείου, για προσφυγή στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια.
Μία ενέργεια, που όπως έχουμε επανειλημμένα αναφέρει, θα θέσει εκτός χρονοδιαγράμματος κάθε προγραμματισμό για την άμεση κατασκευή του δρόμου.
Στη Διαύγεια οι αποφάσεις
Εν μέσω της πρωτοφανούς κρίσης του κορωνοΐου με τη χθεσινή απόφαση του το Υπουργείο υποδομών και μεταφορών προχωράει στη διάλυση όλων των συγκεκριμένων  υπογεγραμμένων εργολαβιών για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Πατρών – Πύργου. Όλες οι σχετικές αποφάσεις έχουν ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ από το βράδυ της Παρασκευής στο Διαύγεια και έρχεται να επικυρώσει την προηγούμενη απόφαση για διάλυση των συναφθέντων εργολαβικών συμβάσεων για την ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα – Πύργος του γενικού διευθυντή συγκοινωνιακών υποδομών».
Η απόφαση αυτή του υπουργού υποδομών κ. Κωνσταντίνου Καραμανλή φαίνεται να είναι η συνέχεια της πρότασης του υπουργείου να δώσει το σύνολο του έργου στον αρχικό παραχωρησιούχο την Ολυμπία Οδός και απομένει βέβαια να δούμε τις απαντήσεις του υπουργού υποδομών μετά και τη χθεσινή εξέλιξη αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσει να περάσει το έργο στην Ολυμπία Οδό.
Να σημειωθεί πως στην σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί στις 20 Ιανουαρίου στο υπουργείο υποδομών ο κ. Καραμανλής είχε ανακοινώσει πως έχει έρθει σε συμφωνία με την Ολυμπία Οδός για να κατασκευάσει το δρόμο Πατρών-Πύργου. Όπως είχε δηλώσει, «σήμερα μπορώ να σας ανακοινώσω ότι συμφωνήσαμε με την Ολυμπία Οδό να υλοποιήσει το έργο, το οποίο θα ενταχθεί στη σύμβαση παραχώρησης. Η υλοποίηση συμφωνήσαμε να μην κοστίσει στο ελληνικό δημόσιο ούτε ευρώ παραπάνω από όσο προβλεπόταν στις 8 εργολαβίες. Όμως τώρα εξασφαλίζεται η ολοκλήρωση του και επιπλέον με τη λύση αυτή η επίβλεψη του έργου γίνεται από ανεξάρτητο μηχανικό, εξασφαλίζεται η εγγύηση της κατασκευής και απαλλάσσεται το δημόσιο το κόστος λειτουργίας και συντήρησης έως το 2040».
ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου