Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

«Ενοχος» δήλωσε μετά από ένα χρόνο ο δράστης του μακελειού στο Κράιστσερτς

Παρασκευή, 27 Μαρτίου, 2020
new1ΕΤΙΚΕΤΕΣ:


Ο Αυστραλός ο οποίος διώκεται για τη σφαγή 51 ανθρώπων τον Μάρτιο του 2019 σε δύο τεμένη της πόλης Κράιστσερτς, στη Νέα Ζηλανδία, μάλλον εξέπληξε αρκετούς σήμερα, δηλώνοντας ένοχος σε όλες τις κατηγορίες σε βάρος του.
«Ναι, ένοχος», απάντησε ο Μπρέντον Τάραντ - δηλωμένος οπαδός της θεωρίας περί «ανωτερότητας» της λευκής φυλής - μέσω βιντεοσύνδεσης με τη φυλακή του Όκλαντ κατά τη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας στο κακουργιοδικείο της Κράιστσερτς.


Ο 29χρονος, που φόραγε γκρίζο ένδυμα, είχε καρφωμένο το βλέμμα στην κάμερα όταν έκανε την ομολογία.
Μέχρι σήμερα, ο Αυστραλός δήλωνε αθώος στις κατηγορίες που του είχαν απαγγελθεί για 51 ανθρωποκτονίες εκ προμελέτης, 40 απόπειρες ανθρωποκτονίας και τη διάπραξη τρομοκρατικής ενέργειας.
Χωρίς κάποια εξήγηση σε αυτό το στάδιο, άλλαξε θέση, κατά τη διάρκεια μιας ακροαματικής διαδικασίας που οργανώθηκε εσπευσμένα και με πλήρη μυστικότητα για την κοινή γνώμη, εξαιτίας της ανησυχίας ότι θα έπαιρνε πίσω την ομολογία την τελευταία στιγμή.
Αποτέλεσμα εικόνας για ΚράιστσερτςκαθημερινηΗ δίκη του προβλεπόταν να αρχίσει τη 2α Ιουνίου στην Κράιστσερτς. Μετά όμως από αυτή την εξέλιξη, ο δικαστής Κάμερον Μάντερ μίλησε για «σημαντικό βήμα προς την ολοκλήρωση της ποινικής διαδικασίας» και πρόσθεσε ότι ο κατηγορούμενος θα ενημερωθεί για την ποινή του σε προσεχή ακροαματική διαδικασία, χωρίς να διευκρινίσει πότε θα γίνει αυτή.
Είπε πάντως ότι η απαγγελία της ποινής δεν θα γίνει παρά αφού ελεγχθεί η πανδημία του κορωνοϊού, ώστε «τα θύματα και οικογένειές τους να μπορούν να είναι στο δικαστήριο».
Οι κατηγορίες της διάπραξης τρομοκρατικής ενέργειας και των ανθρωποκτονιών από πρόθεση και κατά συρροή επισύρουν ποινή ισόβιας κάθειρξης. Ωστόσο, καθώς δεν εφαρμόζεται η θανατική ποινή στη Νέα Ζηλανδία, αναμένεται να περάσει την υπόλοιπη ζωή του πίσω από τα σίδερα.
Η μαζική σφαγή που διέπραξε ο Μπρέντον Τάραντ είναι η χειρότερη στη σύγχρονη ιστορία της Νέας Ζηλανδίας.
Με ένα μικρό οπλοστάσιο αποτελούμενο από ημιαυτόματα όπλα, άνοιξε πυρ εν μέσω της προσευχής της Παρασκευής, σκοτώνοντας 51 άνδρες, γυναίκες και παιδιά, αναμεταδίδοντας απευθείας μέσω Facebook βίντεο του μακελειού.
nea zilandiaΠριν διαπράξει την επίθεση, είχε αναρτήσει σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης ένα παραληρηματικό «μανιφέστο» στο οποίο αποκαλούσε τους μετανάστες «εισβολείς» και μίλαγε περί «γενοκτονίας των λευκών» - πρόκειται για όρο που χρησιμοποιούν ακροδεξιοί ρατσιστές όταν αναφέρονται στην μεγέθυνση των πληθυσμών των μειονοτήτων.
Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας αποφάσισε μετά την επίθεση να επιβάλει αυστηρότερη νομοθεσία για την οπλοκατοχή, απαγορεύοντας τα ημιαυτόματα όπλα στρατιωτικού τύπου, όπως αυτά που χρησιμοποίησε ο δράστης της σφαγής.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου