Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020

Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων: «Ναι» σε Β. Μακεδονία και Αλβανία

Τετάρτη, 25η Μαρτίου, 2020
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ
Εγκρίθηκε από το άτυπο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων, που συνεδρίασε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης, η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία. Εξαιτίας της άτυπης φύσης της συνεδρίασης, η επίσημη απόφαση θα ληφθεί μέσω γραπτής διαδικασίας, πιθανότατα εντός της εβδομάδας.
Μετά την αλλαγή στάσης των τριών χωρών (Γαλλία, Ολλανδία, Δανία) που είχαν μπλοκάρει την απόφαση στη Σύνοδο Κορυφής του περασμένου Οκτωβρίου, το τελευταίο αγκάθι ήταν η επιμονή της Ελλάδας να τεθούν πιο επιτακτικά δύο επιπλέον προϋποθέσεις στην Αλβανία στο πλαίσιο του διαπραγματευτικού πακέτου της ενταξιακής διαδικασίας: η αλλαγή της νομοθεσίας περί απογραφής, ώστε να διασφαλίζεται το δικαίωμα των μελών της ελληνικής μειονότητας να αυτοπροσδιορίζονται χωρίς φόβο κυρώσεων· και η προστασία των περιουσιακών τους δικαιωμάτων έναντι αυθαιρεσιών, σε μία χώρα με προβληματική νομική κατοχύρωση της ιδιοκτησίας.


Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της τηλε-συνεδρίασης, ο επίτροπος Διεύρυνσης Όλιβερ Βάρχελι είπε ότι «σήμερα η διαδικασία της διεύρυνσης μπαίνει ξανά στις ράγες». Ειδικά για την Αλβανία, ανέφερε ότι έχει «πετύχει πολύ μεγάλη πρόοδο», μνημονεύοντας ειδικά τις δικαστικές μεταρρυθμίσεις  και τα θετικά βήματα στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας Στεφ Μπλοκ αναγνώρισε την πρόοδο που έχει πετύχει η Αλβανία, αλλά εστίασε στις προϋποθέσεις στις οποίες επέμεινε η χώρα του για να ξεκινήσει η ενταξιακή διαδικασία για την Αλβανία (δεν υπάρχουν αντίστοιχες προϋποθέσεις για τη Βόρεια Μακεδονία). Σχετικά με την Αλβανία, οι όροι αφορούν μεταρρυθμίσεις σχετικές με το δικαστικό σύστημα και ειδικά το συνταγματικό δικαστήριο, τη νομοθεσία για την ελευθεροτυπία, την εκλογική διαδικασία και την καταπολέμηση της διαφθοράς, με τον Ολλανδό ΥΠΕΞ να τονίζει την ανάγκη «να υπάρξουν καταδίκες πιο υψηλόβαθμων αξιωματούχων».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της «Κ», ο κ. Μπλοκ είπε ότι οι όροι που τέθηκαν στην Αλβανία – οι ολλανδικοί αλλά και αυτοί στους οποίους επέμεινε η Αθήνα – «είναι λογικοί για οποιαδήποτε χώρα [που θέλει να γίνει μέλος] της Ε.Ε. γιατί είναι τόσο θεμελιώδεις για τη σωστή λειτουργία ενός δημοκρατικού κράτους Δικαίου». 
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου