Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊός: 71 νέα κρούσματα στη χώρα – 892 συνολικά – 26 νεκροί – 54 διασωληνωμένοι


Πέμπτη, 26 Μαρτίου, 2020

Κορωνοϊός: Άλλοι τέσσερις θάνατοι το τελευταίο 24ωρο, είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας – «Δεν έχουμε πορεία Ιταλίας, δεν έχουμε εκθετική αύξηση»

Στους 26 ανέρχονται πλέον οι νεκροί στη χώρα μας από τον νέο κορωνοϊό, καθώς ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης άλλους τέσσερις θανάτους στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας 62χρονος από την Δαμασκηνιά Κοζάνης άφησε την τελευταία του πνοή στο ΑΧΕΠΑ. Ήταν γιος του 90χρονου από την Δαμασκηνιά, που είχε χάσει τη ζωή του προ ημερών.
Στην Αλεξανδρούπολη έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα ένας 50χρονος στρατιωτικός από την Ξάνθη. Ο τρίτος νεκρός είναι ένας 70χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό. Είχε υποκείμενα νοσήματα.
Ο τέταρτος νεκρός νοσηλευόταν στο Αττικόν. Ήταν 54 ετών και δεν είχε διαγνωστεί με τον κορωνοϊό. Αυτό συνέβη μετά θάνατον, όταν οι οικείοι του θέλησαν να δωρίσουν τα όργανά του σε άλλους συνανθρώπους μας.
Τα κρούσματα στην Ελλάδα έφτασαν τα 892, καθώς προστέθηκαν άλλα 71 επιβεβαιωμένα μέσα σε μία ημέρα.
Πενήντα επτά άτομα νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, ενώ 54 εξ αυτών είναι διασωληνωμένοι. Οι περισσότεροι εξ αυτών είναι άνδρες με υποκείμενα νοσήματα.
Οσον αφορά στους νεκρούς, οι 21 είναι άνδρες και οι πέντε γυναίκες. Η μέση ηλικία των νεκρών είναι τα 73 έτη42 ασθενείς έχουν λάβει εξιτήριο.
Αναφερόμενος στον θάνατο του Γερμανού καθηγητή στην Κρήτη, ο κ. Τσιόδρας είπε πως είχε θρόμβωση στα αγγεία του πνεύμονα, που έχει συσχετιστεί με τον νέο ιό, ωστόσο δεν είναι κάτι που συνατάται συχνά.
Ο επικεφαλής του υπουργείου Υγείας στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό είπε ότι δεν παρατηρείται εκθετική αύξηση και «δεν έχουμε πορεία Ιταλίας». Τόνισε, ωστόσο, ότι βρισκόμαστε στην αρχή της μάχης.
Στάθηκε, ακόμη, στη σημασία που έχουν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας που έχει λάβει η κυβέρνηση, καθώς συμβάλλουν στο να «ελαττωθεί» η καμπύλη.
ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΑΡΩΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ

Μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 1.116 έλεγχοι και σε 92 πολίτες που εντοπίστηκαν έξω από τον τόπο διαμονής τους και έχουν επιβληθεί κυρώσεις και πρόστιμα 5.000 ευρώ ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς

Σαρωτικούς ελέγχους τις επόμενες ώρες και ημέρες για την τήρηση της υποχρεωτικής απομόνωσης προανήγγειλε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων για την πορεία εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα μας.
Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς τις επόμενες ώρες θα ενταθούν οι έλεγχοι στους 5.824 πολίτες – που θεωρήθηκαν δυνητικές επαφές κρουσμάτων και βρίσκονται σε καραντίνα.
Ο υφυπουργός σημείωσε ότι μέχρι τώρα 825 πολίτες βγήκαν από την καραντίνα, έχουν πραγματοποιηθεί 1.116 έλεγχοι και σε 92 πολίτες που εντοπίστηκαν έξω από τον τόπο διαμονής τους έχουν επιβληθεί κυρώσεις και πρόστιμα 5.000 ευρώ«Δίνουμε τη δική μας μάχη σε αυτόν τον αόρατο και απρόβλεπτο εχθρό. Όσοι πιο αυστηρά τηρήσουμε τα μέτρα, τόσο πιο γρήγορα θα επανέλθουμε», υπογράμμισε.
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς υποστήριξε επίσης πως «η αναγκαιότητα των νέων μέτρων είναι ξεκάθαρη. Η κοινωνία επιδεικνύει αξιέπαινη ωριμότητα και ψυχραιμία. Ο κορωνοϊός δεν κάνει εξαιρέσεις. Ο καλύτερος τρόπος να νικήσουμε την πανδημία είναι να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας».
Επιπρόσθετα, διευκρίνισε πως τα σώματα ασφαλείας έχουν ελευθερία κινήσεων για να ασκήσουν απρόσκοπτα τα καθήκοντά τους. «Σε διαφορετική περίπτωση, χρειάζεται βεβαίωση», συνέχισε. Επανέλαβε επίσης πως τα SMS προς το 13033 αποστέλλονται χωρίς χρέωση και ότι τα προσωπικά δεδομένα δεν διατηρούνται.
protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου