Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Τετάρτη, 1η Απριλίου, 2020

Συναγερμός στο αεροπλανοφόρο Ρούσβελτ λόγω κορωνοϊού με 5.000 ναύτες

Ο κορωνοϊός πλήττει και το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, καθώς στο αεροπλανοφόρο έχουν εμφανιστεί δεκάδες κρούσματα του ιού.

Συναγερμός στο αεροπλανοφόρο Ρούσβελτ λόγω κορωνοϊού με 5.000 ναύτες | tovima.gr
Το αμερικάνικο αεροπλανοφόρο Θίοντορ Ρουζβελτ (USS Theodore Roosevelt) βρίσκεται αντιμέτωπο με τη ραγδαία εξάπλωση του νέου κορωνοϊού μεταξύ των 5.000 μελών του πληρώματός του.
Ο πλοίαρχός του ζήτησε βοήθεια από την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού για να σωθούν οι ζωές των ναυτών, με μια επιστολή όπου περιγράφει σε δραματικούς τόνους την κατάσταση.«Δεν είμαστε σε πόλεμο. Δεν υπάρχει κανείς λόγος να πεθαίνουν οι ναύτες», τονίζει ο Μπρετ Κροζίερ, ο διοικητής του πυρηνοκίνητου USS Theodore Roosevelt στην τετρασέλιδη επιστολή του, την οποία αποκάλυψε πρώτη η εφημερίδα San Francisco Chronicle.
Η επιστολή αναδημοσιεύτηκε και από την εφημερίδα New York Times.

Κραυγή αγωνίας από τον πλοίαρχο

Tα πρώτα τρία κρούσματα της ασθένειας Covid-19 πάνω στο πλοίο εντοπίστηκαν την περασμένη εβδομάδα.
Μετά τον ελλιμενισμό του στο Γκουάμ, στον Ειρηνικό Ωκεανό, η επιδημία συνέχισε να εξαπλώνεται και να «επιταχύνεται», λόγω και του «περιορισμένου χώρου» στο αεροπλανοφόρο.
«Το να ανακληθεί το μεγαλύτερο μέρος του πληρώματος ενός αμερικανικού πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρο και να τεθεί σε απομόνωση για δύο εβδομάδες μπορεί να μοιάζει με ασυνήθιστο μέτρο» αλλά «είναι ένας αναγκαίος κίνδυνος», αναφέρει ο Κρόζιερ, ζητώντας να του επιτραπεί να αποβιβάσει τους ναύτες στο Γκουάμ.
Στην επιστολή του με ημερομηνία 30 Μαρτίου ο Κροζίερ επισημαίνει ότι στο πλοίο δεν υπάρχει επαρκής χώρος για καραντίνα, προειδοποιώντας ότι η στρατηγική που ακολουθείται τώρα θα επιβραδύνει αλλά δεν θα εξαλείψει τον ιό.
Για αυτόν τον λόγο ζητά να αναληφθεί «αποφασιστική δράση» και να απομακρυνθούν από το πλοίο 4.000 ναύτες.

Σε 80 υπολογίζονται τα κρούσματα στο αεροπλανοφόρο

Το Πολεμικό Ναυτικό επιβεβαίωσε ότι ο κυβερνήτης του Θίοντορ Ρούζβελτ ενημέρωσε το βράδυ της Κυριακής τον Στόλο του Ειρηνικού για τις «δυσκολίες στην απομόνωση του ιού».
«Ζήτησε να μεταφερθούν σε ασφαλές μέρος περισσότερα μέλη του πληρώματος, σε εγκαταστάσεις που θα επιτρέψουν την καλύτερη απομόνωσή τους», είπε ένας αξιωματικός που ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Οι αρχές «θα λάβουν γρήγορα όλα τα μέτρα για να διασφαλίσουν την υγεία και την ασφάλεια του πληρώματος» και «αναζητούν λύσεις για να ανταποκριθούν στις ανησυχίες» του πλοιάρχου, πρόσθεσε.
Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους που μίλησαν ανώνυμα στο πρακτορείο Reuters, σχεδόν 80 άνθρωποι που βρίσκονται πάνω στο πλοίο έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό και ο αριθμός αυτός πιθανότατα θα αυξηθεί, καθώς συνεχίζονται οι διαγνωστικές εξετάσεις στο προσωπικό.
Το Πολεμικό Ναυτικό πάντως δεν έχει επιβεβαιώσει τον ακριβή αριθμό των κρουσμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου