Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Ιταλός ιερέας θυσιάστηκε για νεότερο ασθενή κορωνοϊού – Του έδωσε τον αναπνευστήρα του και πέθανε


Ένας Ιταλός ιερέας πέθανε από κορωνοϊό αφού έδωσε

τον αναπνευστήρα του σε νεότερο ασθενή.

Ο 72χρονος Giuseppe Berardelli από τη Λομβαρδία που πληγώθηκε περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή στην Ιταλία από τον ιό, άφησε την τελευταία του πνοή σε τοπικό νοσοκομείο λίγες ημέρες μετά τη διάγνωση ότι ήταν θετικός στον COVID-19.
Για την ακρίβεια, οι ενορίτες του Berardelli αγόρασαν για εκείνον έναν αναπνευστήρα – που ανήκει στα σχεδόν εξαντλημένα από παντού είδη εξοπλισμού- διότι ανησυχούσαν για την υγεία του. Εκείνος ωστόσο, αποφάσισε να τον δώσει σε έναν νεότερο ασθενή που αγωνιζόταν να αναπνεύσει εξαιτίας του ιού. Οι δυο τους δε γνωρίζονταν.
Η ακριβής ηλικία και η κατάσταση του ασθενούς δεν έχει δημοσιοποιηθεί, αλλά όπως και να έχει, οι νεότεροι σε ηλικία ασθενείς που έχουν πρόσβαση σε αναπνευστήρες έχουν πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης.
Το εν λόγω περιστατικό αποκαλύφθηκε από τον Ιησουίτη ιερέα James Martin με καταγωγή από τις ΗΠΑ, ο οποίος είναι σύμβουλος της Γραμματείας Επικοινωνιών του Βατικανού. Το ιταλικό ενημερωτικό περιοδικό Araberara μετέδωσε πρώτο την είδηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Berardelli -ο οποίος αντιμετώπιζε επιπρόσθετα προβλήματα υγείας- ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και γνωστός για τις φιλανθρωπίες του, καθώς και για την αγάπη του για τις μοτοσικλέτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου