Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊός: 78 νέα κρούσματα – Στα 821 το σύνολο – Στους 22 οι νεκροί


Τετάρτη, 25η Μαρτίου, 2020

Σωτήρης Τσιόδρας: 134 νοσηλεύονται, 53 εξ αυτών διασωληνωμένοι – Οι περισσότεροι ασθενείς έχουν υποκείμενο νόσημα – Εκ των νεκρών, οι 18 είναι άντρες και οι τέσσερις γυναίκες – Η μέση ηλικία των θυμάτων είναι τα 75 έτη – «Δεν υπάρχει μεγάλη εκθετική αύξηση της νόσου στη χώρα» είπε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας

Στα 821 ανέβηκαν τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας, καθώς ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης άλλα 78 επιβεβαιωμένα.
Όπως είπε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, 134 συμπολίτες μας νοσηλεύονται, στην πλειοψηφία τους άνδρες, με τους 53 εξ αυτών να είναι διασωληνωμένοι.
Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι οι νεκροί έφτασαν στους 22, αναφέροντας ότι ο 22ος θάνατος έγινε γνωστός λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου (σ.σ. πρόκειται για τον 42χρονο Γερμανό καθηγητή στην Κρήτη). Εκ των νεκρών, οι 18 είναι άντρες και οι τέσσερις γυναίκες, ενώ οι 21 εξ αυτών είχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα.
Η μέση ηλικία των θυμάτων του κορωνοϊού είναι τα 75 έτη.
Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, στα νοσοκομεία αναφοράς νοσηλεύονται 134 ασθενείς, με τους 53 να είναι πιο σοβαρά και να νοσηλεύονται διασωλημένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Οι περισσότεροι από αυτούς τους ασθενείς έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα.
Μέσος όρος ηλικίας των νοσούντων είναι τα 67 έτη και η πλειονότητα είναι άνδρες.
Ο κ. Τσιόδρας είπε ακόμα ότι 36 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο, ενώ έχουν διεξαχθεί περισσότερα από 10.000 εργαστηριακά τεστ. Ο ίδιος εκτίμησε ότι δεν υπάρχει μεγάλη εκθετικ΄βη αύξηση της νόσου στην Ελλάδα.
«Να παρακολουθείτε την υγεία σας. Χρειάζεται τακτική και καθημερινή επικοινωνία, αν είναι δυνατόν με κάποιον ειδικό» τόνισε για τα σπίτια στην Ελλάδα, στα οποία υπάρχει ασθενής. Και συνέχισε: «Να μένετε σε καλά αεριζόμενο δωμάτιο. Να υπάρχει ιδανικά μόνο ένα άτομο που να φροντίζει ηλικιωμένους και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας σε διαφορετικό δωμάτιο».
Το μήνυμα Τσιόδρα για την 25η Μαρτίου
«Τελειώνοντας, θα σας πω ότι σήμερα, ηρωικές μνήμες μας υπενθυμίζουν τις ηρωικές συμπεριφορές. Που είναι απαραίτητες τις ημέρες αυτές και τονίζουν την ανάγκη για αλληλεγγύη μεταξύ όλων μας στον κοινό αγώνα απέναντι στον κοινό εχθρό» είπε κλείνοντας ο κ. Τσιόδρας, μετά την ενημέρωση για τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα.
ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ: ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΧΙΝΟΥ ΣΤΑ ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ

«Εννέα άτομα στην Ξάνθη βρέθηκαν θετικοί στον ιό – Υπάρχουν ενδείξεις υψηλού επιδημιολογικού πολλαπλασιαστή στην περιοχή» ανέφερε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη – Η καραντίνα ξεκίνησε από τις 6.00 μ.μ. και θα ισχύσει για τις επόμενες 14 ημέρες

Ανακοινώσεις σχετικά με την πορεία εφαρμογής των μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού κάνει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.
Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι σε καραντίνα τέθηκαν χωριά στην Ξάνθη, λόγω υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου από τον κορωνοϊό, από τις 6:00 το απόγευμα και για δύο εβδομάδες.
«Εννέα άτομα στην Ξάνθη βρέθηκαν θετικοί στον ιό και από την ανάλυση των δεδομένων προέκυψε ένδειξη υψηλού επιδημιολογικού πολλαπλασιαστή στην περιοχή. Γι’ αυτό αποφασίσαμε από σήμερα στις 6 το απόγευμα να τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η κοινότητα Εχίνου του Δήμου Μύκης» ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.
Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε επίσης ότι λόγω των κρουσμάτων θα ενισχυθεί το ιατρικό προσωπικό στην περιοχή της Ξάνθης. Ανέφερε επίσης ότι από αύριο θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στους πολίτες που έχουν τεθεί σε 14ημερη απομόνωση.
ΠΗΓΗ: PROTOTHEMA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου