Βόμβα στη Βρετανία: Θετικός στον κοροναϊό ο Μπόρις Τζόνσον | tanea.gr


Ο Τζόνσον ανέβασε ο ίδιος μήνυμα στο Twitter που επιβεβαιώνει ότι έχει ήπια συμπτώματα κοροναϊού, πυρετό και επίμονο βήχα, όπως είπε.

Θα παραμείνει στη διακυβέρνηση της χώρας

Ο ηγέτης του Ηνωμένου Βασιλείου επέλεξε να τεθεί εθελοντικά σε καραντίνα στο σπίτι του. Άγνωστό είναι αν θα εξακολουθεί να μένει μαζί του η σύντροφός του, Κάρι Σάιμοντς, η οποία είναι έγκυος στο πρώτο του παιδί.
Θα συνεχίσει όμως να κυβερνάει το Ηνωμένο Βασίλειο μέσω τηλεδιασκέψεων.
Την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκε ότι σε περίπτωση που ο Τζόνσον δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του, θα αντικατασταθεί στη διακυβέρνηση της χώρας από τον υπουργό Εξωτερικών, Ντόμινικ Ράαμπ.
Στο μήνυμα του, ο Τζόνσον έδωσε τα συγχαρητήριά τους στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και στα σούπερ μάρκετ, ενώ σύστηνε στους συμπατριώτες του να παραμείνουν σπίτι.

Δεν τον έσωσε η «ανοσία της αγέλης»…

Με τη Βρετανία να μετρά 11.658 κρούσματα και 578 νεκρούς από τον κοροναϊό είναι σίγουρο ότι από τη στιγμή που νόσησε και ο ίδιος, ο Τζόνσον θα δεχτεί ακόμα μεγαλύτερη κριτική για την αρχική του απραξία απέναντι στην πανδημία.
Αντί να πάρει έγκαιρα μέτρα, η βρετανική κυβέρνηση προτίμησε να εφαρμόσει την «ανοσία της αγέλης», μία μέθοδος κατά την οποία αρκετά άτομα γίνονται ανθεκτικά σε μια ασθένεια – μέσω εμβολιασμού ή προηγούμενης έκθεσης – και δεν μπορούν πλέον οι ιοί να διαδοθούν σημαντικά στον υπόλοιπο πληθυσμό.
Όταν όμως τα κρούσματα του κοροναϊού στη Βρετανία και οι πιέσεις από ειδικούς και από στελέχη του ίδιου του του κόμματος, ο 55χρονος ηγέτης άλλαξε τακτική και ανακοίνωσε σειρά αυστηρών μέτρων, όπως η απαγόρευση της κυκλοφορίας και το κλείσιμο των καταστημάτων.