Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Ώρα της Γης: Πότε σβήνουμε τα φώτα. Απόψε, 9:30ΜΜ


Σάββατο, 28 Μαρτίου, 2020

Η «Ώρα της Γης» έφτασε και φέτος και οι πολίτες καλούνται να σβήσουν τα φώτα για μία ώρα προκειμένου να στείλουν μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Υπενθυμίζεται ότι η Ώρα της Γης είναι μία παγκόσμια δράση που διοργανώνεται από το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF) μία φορά τον χρόνο με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος.

Πότε θα σβήσουμε τα φώτα

Η φετινή Ώρα της Γης πραγματοποιείται σήμερα, Σάββατο, 28 Μαρτίου, στις 20:30.
Η οργάνωση WWF καλεί τους πολίτες να σβήσουν τα φώτα για μία ώρα, μεταξύ 20:30 και 21:30 στέλνοντας έτσι το δικό τους μήνυμα για το περιβάλλον.
Παράλληλα, η WWF καλεί τους πολίτες να βγουν στο μπαλκόνι με αναμμένο τον φακό του κινητού τους.
Στόχος, όπως αναφέρει, «να ενώσουμε τη φωνή μας για τον άνθρωπο και τη φύση και να αισθανθούμε ότι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε».
Σημειώνεται ότι στις 20:45 η WWF θα οργανώσει ένα διαδικτυακό ταξίδι μέσα από τη σελίδα της στο Facebook, προβάλλοντας βίντεο από μία ανεξερεύνητη για πολλούς γωνιά της Ελλάδας, τη Γυάρο.
«Θα ανακαλύψουμε το μοναδικό φυσικό πλούτο του νησιού, αλλά και τη δουλειά για την προστασία της εμβληματικής μεσογειακής φώκιας», αναφέρει η οργάνωση.

Η σημασία της φετινής Ώρας της Γης

«Κρίσιμη» χαρακτηρίζει η WWF τη φετινή χρονιά καλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν στην Ώρα της Γης.
«Η φύση μετράει. Χωρίς αυτήν δεν θα μπορούσαμε να επιβιώσουμε, αφού μας προσφέρει όλα όσα χρειαζόμαστε: τον αέρα που αναπνέουμε, το νερό που πίνουμε, την τροφή που τρώμε. Η φύση είναι ταυτόχρονα ο μεγαλύτερος σύμμαχος που έχουμε απέναντι στην κλιματική κρίση. Όμως, το 2020 είναι μια κρίσιμη χρονιά. Φέτος, θα ληφθούν σημαντικές πολιτικές αποφάσεις για την προστασία της φύσης, την κλιματική κρίση και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Με λίγα λόγια, φέτος αποφασίζουμε για το παρόν και το μέλλον μας. Ήρθε η στιγμή να ενώσουμε τις φωνές μας για την προστασία της φύσης και την ίδια μας την επιβίωση!», υπογραμμίζεται.

Ώρα της Γης εν μέσω κρίσης κοροναϊού

Σημειώνεται ότι λόγω της κρίσης με τον κοροναϊό, η WWF καλεί φέτος του πολίτες να γιορτάσουν διαδικτυακά, αποφεύγοντας την οποιαδήποτε συνάθροιση ή εκδήλωση.
«Αυτήν την περίοδο προέχει η δημόσια υγεία και οφείλουμε όλοι να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων για να αντιμετωπίσουμε συλλογικά αυτή τη μεγάλη πρόκληση. Υπάρχουν πολλοί ψηφιακοί τρόποι για να υψώσουμε τη φωνή μας για την προστασία της φύσης με πρώτο βήμα τη συμμετοχή μας και την ενημέρωσή μας από αυτήν την ιστοσελίδα», σημειώνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου