Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Εκλεισε ο Πανάγιος Τάφος στην Ιερουσαλήμ




Παρασκευή, 27 Μαρτίου, 2020
Φωτογραφία αρχείου: Ευρωκίνηση/Χρήστος Μπόνης
ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ. Ο Πανάγιος Τάφος έκλεισε από την Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020, και για μία εβδομάδα, για προληπτικούς λόγους, λόγω της επιδημίας του νέου κορονοϊού, όπως έγινε γνωστό από πολλές πηγές.
Το κλείσιμο αποφασίστηκε μετά τη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι της ισραηλινής αστυνομίας με τους εκπροσώπους των εκκλησιών, είπε ο Ουάντι Άμπου Νάσαρ, ένας εκπρόσωπος της Συνόδου των Καθολικών Επισκόπων των Αγίων Τόπων, αφού η ισραηλινή κυβέρνηση είχε ανακοινώσει νωρίτερα αυστηρότερα μέτρα για να αναχαιτιστή η εξάπλωση της ασθένειας.
«Αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι η εντολή ισχύει για μία εβδομάδα αν και κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει αυτή η κρίση», είπε ο Νάσαρ.
Ο Αμπίντ Τζούντεχ, ένας Παλαιστίνιος η οικογένεια του οποίου κρατά ένα από τα κλειδιά του ναού, επιβεβαίωσε την απόφαση μέσω του Facebook.
Ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου είπε ότι είδε τις αρχές να κλείνουν τον ναό στις 5 το απόγευμα.
Το κλείσιμο σημειώνεται ενώ οι χριστιανοί όλων των δογμάτων προετοιμάζονται για το Πάσχα, μια περίοδο κατά την οποία συνήθως χιλιάδες προσκυνητές και τουρίστες συρρέουν στην Ιερουσαλήμ, οι δρόμοι της οποίας αυτήν την περίοδο είναι σχεδόν έρημοι. Το Πάσχα των Ρωμαιοκαθολικών φέτος πέφτει στις 12 Απριλίου και των Ελληνορθόδοξων μία εβδομάδα αργότερα.
Ο Άμπου Νάσαρ είπε ότι, «αν, Θεός φυλάξοι, συνεχιστεί για μεγάλο διάστημα αυτή η κατάσταση και φτάσουμε στην περίοδο του Πάσχα», οι εκκλησιαστικές αρχές ελπίζουν ότι θα βρεθεί μια λύση ώστε να τελεστούν οι ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και να εορταστεί η Ανάσταση, ενδεχομένως περιορίζοντας τον αριθμό των παρισταμένων στον ναό.
Οι ισραηλινές αρχές ζήτησαν σήμερα να κλείσουν και όλες οι συναγωγές και η προσευχή να γίνεται στο ύπαιθρο, χωρίς να συγκεντρώνονται πάνω από 10 άνθρωποι κάθε φορά. Επίσης, κάλεσαν τους Εβραίους πιστούς να μην φιλούν τις πέτρες στο αρχαίο τείχος, στην άκρη του Όρους του Ναού (η Πλατεία των Τεμενών). Από την Κυριακή έχουν σταματήσει και όλες οι προσευχές στο μουσουλμανικό τέμενος Αλ Άκσα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου