Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Ούτε… «ψυχή» στην λαϊκή Αμαλιάδας!

Δευτέρα, 30 Μαρτίου, 2020

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΠΡΟΧΘΕΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΙΔΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ – 

Αποκαρδιωτική ήταν η προχθεσινή εικόνα στην λαϊκή αγορά Αμαλιάδας, η οποία είχε να λειτουργήσει έναν μήνα και συγκεκριμένα από το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου, πριν αρχίσουν τα εμφανίζονται τα κρούσματα κορονοϊού στην Ηλεία!

Κατά την χθεσινή μέρα, η λαϊκή αγορά λειτούργησε μόνον για είδη διατροφής, σύμφωνα και με την σχετική υπουργική απόφαση και εν’ συνεχεία ενημέρωση από τον δήμο Ήλιδας, με τους πωλητές – παραγωγούς να λαμβάνουν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για τους ίδιους και τους πελάτες.
Από νωρίς το πρωί, μέχρι το μεσημέρι, ένας πολύ μικρός αριθμός καταναλωτών επισκέφθηκε τους πάγκους με τα είδη διατροφής, με τους πωλητές να μιλούν απογοητευμένοι για πραγματική καταστροφή.
Οι πωλητές εξέφρασαν την δυσφορία τους για το κλείσιμο των περισσότερων λαϊκών αγορών κατά το προηγούμενο διάστημα, τονίζοντας ότι πως γίνεται να λειτουργούν τα σούπερ – μάρκετ που είναι σε κλειστούς χώρους και η επαφή είναι πιο άμεση και να μην λειτουργούν ή να υπολειτουργούν οι λαϊκές αγορές, που είναι σε ανοικτούς χώρους και οι αποστάσεις ασφαλείας μπορούν να διατηρηθούν με μεγαλύτερη ευκολία.
Ζήτησαν δε, να υπαχθούν στα μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση, γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν θα έχουν την δυνατότητα να καλλιεργήσουν και να επιβιώσουν.
Να «μπούμε» στα μέτρα
«Όπως βλέπετε είναι όλα πεθαμένα. Ο κόσμος έχει πανικοβληθεί, υπάρχει πανικός, υπάρχει πρόβλημα. Το καταναλωτικό κοινό δεν βγαίνει από το σπίτι, εμείς δεν μπορούμε να δουλέψουμε, αλλά δεν μας αποζημιώνουν κιόλας. Πρέπει να υπαχθούμε στα μέτρα. Σε λίγο δεν θα έχουμε ψωμί να φάμε…», δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. πωλητής – παραγωγός κ. Γεώργιος Φωτόπουλος.
Από την πλευρά του ο πωλητής – παραγωγός κ. Νίκος Αποστολόπουλος επισημαίνει:  «Ο κόσμος δεν έρχεται, φοβάται, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Όλα υπολειτουργούν. Εμείς καλούμε τον κόσμο να έρχεται στις λαϊκές αγορές. Είναι ανοιχτοί χώροι. Σε σχέση με τα σούπερ – μάρκετ είναι πιο ασφαλείς, γιατί είναι ανοιχτός χώρος και οι τιμές μας είναι σίγουρα πιο χαμηλές».
«Όλοι έχουμε λάβει τα μέτρα μας, μάσκες, αντισηπτικά. Ο κόσμος έχει φοβηθεί δεν βγαίνει έξω, δεν έρχεται στις λαϊκές αγορές. Οι λαϊκές αγορές είναι υπαίθριοι χώροι, δεν υπάρχει φόβος και μπορεί ο κόσμος να έρχεται να ψωνίζει ποιοτικά και σε καλές τιμές προϊόντα.
Εύχομαι να περάσει γρήγορα αυτό που περνάμε όλοι μας και ζητάμε από τον κόσμο να μας στηρίξει», τονίζει ο κ. Γιάννης Παναγόπουλος, εκπροσωπώντας τον Σύλλογο Πωλητών – Παραγωγών «Αναγέννηση».
«Χάλια, πολύ χάλια. Το θέμα με τις λαϊκές αγορές από την ώρα που εμφανίστηκε ο ιός ξεκίνησε «στραβά» με τους δημάρχους, όπως μια ανοίγουν, μια δεν ανοίγουν, μετά «πέρασε» και στον κόσμο ότι δεν λειτουργούν ή υπολειτουργούν.
Όλα αυτά τη στιγμή που τα σούπερ – μάρκετ, που είναι κλειστοί χώροι, δουλεύουν από την αρχή κανονικότατα, όπου η επαφή των πελατών και με τον ταμία είναι πιο κοντινή, ενώ εμείς είμαστε έξω και μπορούμε να κάτσουμε και δύο μέτρα πιο μακριά.
Δυστυχώς, «πέρασε» στον κόσμο ότι οι λαϊκές έχουν θέμα. Βλέπετε τι συμβαίνει σήμερα εδώ. Ο κόσμος πρέπει να φάει, εμείς να παράγουμε, αλλά με αυτούς τους όρους, δεν μπορεί να γίνει τίποτα το επόμενο διάστημα.
Οι αγρότες είναι απέξω από τα μέτρα. Τι είναι οι αγρότες και μάλιστα στην Ελλάδα που είναι η κύρια πηγή εισοδήματος; Άμα, χαθεί η αγροτικά, χάθηκαν τα πάντα…», αναφέρει αγανακτισμένος ο πωλητής – παραγωγός κ. Κώστας Μπέλμπας.
ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου