Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

To Αμερικανικό αεροπλανοφόρο «George H.W.Bush» φέρεται να μπλόκαρε συχνότητες τουρκικών μαχητικών στην κυπριακή ΑΟΖ

Τρίτη, 18 Ιουλίου, 2017

GEORGE BUSH CARRIER


Πολύ κοντά στη γεώτρηση που πραγματοποιεί στην κυπριακή ΑΟΖ το πλωτό γεωτρύπανο «West Capella» έπλευσε το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «George H.W.Bush», κάνοντας χρήση των δυνατοτήτων που έχει για μπλοκάρισμα των συχνοτήτων τουρκικών μαχητικών τα οποία πετούσαν κοντά στο γεωτρύπανο, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής» που επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές.
Όπως υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα, αυτό δείχνει πως οι Δυτικοί δεν ήταν σίγουροι για είδος και το εύρος μιας πιθανής τουρκικής αντίδρασης στις εξελίξεις. Σημειώνεται πως το αεροπλανοφόρο και τα συνοδευτικά του σκάφη βρισκονταν νότια του Οικοπέδου 11 της κυπριακής ΑΟΖ ήδη από μια εβδομάδα πριν αρχίσουν οι γεωτρήσεις.
Σημειώνεται πως και από γαλλικής πλευράς απεστάλη μια ολοκληρωμένη ομάδα επιφανείας, με φρεγάτες ανθυποβρυχιακού και αντιαεροπορικού πολέμου («Chevalier Paul» και «Languedoc»), ενώ λίγο νωρίτερα (8-11 Ιουλίου) το γαλλικό πολεμικό ναυτικό πραγματοποίησε στην περιοχή κοινή άσκηση με την Αίγυπτο με την ονομασία «Cleopatra ’17».
Από ελληνικής πλευράς πραγματοποιήθηκε μια μικρή άσκηση έρευνας και διάσωσης ανάμεσα σε κανονιοφόρο που επέστρεφε από τα ανοικτά του Λιβάνου όπου βρίσκεται σε εξέλιξη αποστολή του ΟΗΕ με κυπριακά πλωτά μέσα. Ακόμη, στην περιοχή βρίσκεται και μια ισραηλινή κορβέτα.
Πηγή: Huffpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου