Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 18 Ιουλίου, 2017

  • Στην φυλακή θα παραμείνει η 28χρονη Ηριάννα και ο 33χρονος συγκατηγορούμενος της, καθώς το Πενταμελές Εφετείο αρνήθηκε στους δύο καταδικασθέντες για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς την αναστολή στην έκτιση της ποινής τους. Ένταση στην πορεία αλληλεγγύης για την υπόθεση. Για δυσάρεστη έκπληξη μίλησε ο Στ.Κοντονής. 
  • Σοβαρή και ενδιαφέρουσα χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς τη συνάντηση που είχε σήμερα στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο του Συμβουλίου της ΕΕ, με τον ειδικό εκπρόσωπο του γγ του ΟΗΕ για το θέμα της ΠΓΔΜ Μάθιους Νίμιτς, ο οποίος επισκέφθηκε πρόσφατα τα Σκόπια.
  • Ο γερμανικός Τύπος σχολιάζει τη σχεδιαζόμενη έξοδο της Ελλάδας στις κεφαλαιαγορές και καταρρίπτει τον μύθο ότι η πλειοψηφία των προσφύγων στη Μεσόγειο ωθείται από οικονομικά κίνητρα.
  • Πολλά προβλήματα έφεραν σε διάφορες περιοχές της χώρας οι ισχυρές καλοκαιρινές καταιγίδες, που συνεχίζονται από την Κυριακή. Δήμοι της Λάρισας και της Χαλκιδικής ζήτησαν να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Βράχοι έπεσαν στην παλιά εθνική οδό στα Τέμπη, κυκλοφοριακό κομφούζιο στη Θεσσαλονίκη. Πλημμύρες στη Σιθωνία.
  • Να υπάρξει ισχυρός προϋπολογισμός για την ανάπτυξη ζήτησε από τον επίτροπο Έτινγκερ ο πρωθυπουργός κατά τη τους συνάντησή τους, το μεσημέρι της Δευτέρας, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε πως η Ελλάδα θα συμβάλει αποφασιστικά και εποικοδομητικά στη συζήτηση για τον νέο προϋπολογισμό της ΕΕ.

Κόσμος

  • Η Νέα Δημοκρατία και Δημοκρατική Συμπαράταξη δήλωσαν ότι καταψηφίζουν το νομοσχέδιο που προβλέπει την εξαγορά και εκκαθάριση του ΟΑΣΘ και την ίδρυση δύο νέων δημόσιων φορέων, του ΟΣΕΘ και του ΑΣΥΘ, κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
  • Στον αποκλεισμό της περιοχής γύρω από το Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον προχώρησε η αμερικανική αστυνομία, μετά την πρόσκρουση ενός «ύποπτου» αυτοκινήτου σε φράχτη και τον τραυματισμό ενός αστυνομικού.
  • Σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής παραμένουν πολλές χιλιάδες άνθρωποι στον δυτικό Καναδά και βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να απομακρυνθούν, εφόσον χρειαστεί, από τις εστίες τους υπό την απειλή των γιγαντιαίων δασικών πυρκαγιών.
  • Το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε την Δευτέρα το αίτημα της κυβέρνησης να παραταθεί για άλλους τρεις μήνες η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που επιβλήθηκε μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου.
  • Σε διμερές επίπεδο, αλλά κυρίως μέσω του ΝΑΤΟ, η γερμανική κυβέρνηση επιδιώκει την πραγματοποίηση της επίσκεψης Γερμανών βουλευτών στην αεροπορική βάση της κεντρικής Τουρκίας.

Οικονομία

  • Στις 26 Ιουλίου, στα 4:00 το απόγευμα θα διενεργηθεί στον Ειρηνοδικείο Αθηνών, ο πλειστηριασμός των σημάτων των εφημερίδων «Έθνος» και «Ημερησία», του ομίλου Πήγασος Εκδοτική ΑΕ. Επίσης θα βγουν στον πλειστηριασμό μετοχές εταιριών του ομίλου επί των οποίων έχει συσταθεί ενέχυρο.
  • Στο ποσό των 3,842 δισ. ευρώ μειώθηκαν τον Μάιο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της γενικής κυβέρνησης, έναντι 3,913 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία για την πορεία τους, που έδωσε στη δημοσιότητα το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
  • Με ήπιες διακυμάνσεις κινήθηκε η χρηματιστηριακή αγορά στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, ενώ σε χαμηλότερα επίπεδα υποχώρησε ο τζίρος. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 858,08 μονάδες, σημειώνοντας μικρή άνοδο 0,19%.
  • Την αποχή τους από τους πλειστηριασμούς έως την 1η Οκτωβρίου  αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι της Θεσσαλονίκης στην έκτακτη Γενική Συνέλευσή τους.
  • «Σύντομα θα φέρουμε προς ψήφιση στη Βουλή ένα σύνολο ρυθμίσεων για την αντιμετώπιση των παραβιάσεων της εργατικής νομοθεσίας, ένα συνολικό σχέδιο δράσης για την καταπολέμηση της αδήλωτης, της υποδηλωμένης εργασίας και της απλήρωτης εργασίας, ένα πλαίσιο που θα θέτει κανόνες και στις αγροτικές εργασίες, βάζοντας, έτσι, ένα οριστικό τέλος στις 'Μανωλάδες'» προανήγγειλε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο.

Αθλητισμός

  • Στη συνεδρίαση της προσεχούς Πέμπτης (20/7) θα ασχοληθεί η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ με την πειθαρχική δίωξη που έχει ασκήσει σε ΠΑΕ ΑΕΚ και Βασίλη Δημητριάδη ο υπεύθυνος άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων. Η περίπτωση αφορά τις καταγγελίες που είχε κάνει ο Ολυμπιακός για τον ημιτελικό με την Ένωση στο ΟΑΚΑ, τον περασμένο Απρίλιο. Ως γνωστόν, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν καταγγείλει ότι υπήρξε είσοδος μη διαπιστευμένων ατόμων τόσο πέριξ του αγωνιστικού χώρου όσο και στα αποδυτήρια, με ευθύνη του διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος των «κιτρινόμαυρων».
  • Για επαφές του Νεϊμάρ με την Παρί Σεν Ζερμέν, εν όψει μιας πιθανής μετακίνησης του Βραζιλιάνου άσου στη γαλλική ομάδα, κάνουν λόγο οι ισπανικές αθλητικές εφημερίδες As και Sport.
  • Η Super League θα πραγματοποιήσει έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο την Τετάρτη 19 Ιουλίου, με θέμα τα προβλήματα στη συνεργασία του συνεταιρισμού με τη NOVA, για την τηλεοπτική κάλυψη του πρωταθλήματος. Ως γνωστό, η εταιρεία πρότεινε στη διοργανώτρια μείωση του τηλεοπτικού συμβολαίου κατά 18%, έχοντας εν τω μεταξύ αφήσει να εννοηθεί πως εξετάζει τη λύση της συμφωνίας αν η απάντηση της Λίγκας είναι αρνητική.
  • Παίκτης του Παναθηναϊκού είναι από τη Δευτέρα ο Λουτσιάνο Νέβες, καθώς ο Βραζιλιάνος επιθετικός υπέγραψε το συμβόλαιο συνεργασίας του με το «τριφύλλι», όπως έκανε γνωστό ο μάνατζερ του 24χρονου άσου μέσα από τη σχετική φωτογραφία που «ανέβασε» στο Facebook. Λίγο αργότερα ήρθε και η ανακοίνωση της ΠΑΕ...
  • Πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Παναθηναϊκό για τον Σωκράτη Διούδη είναι ο Άρης. Οι τρεις πλευρές έχουν έρθει σε συμφωνία, προκειμένου ο τερματοφύλακας να «μετακομίσει» στην Παιανία και ως εκ τούτου να επιστρέψει στο πρωτάθλημα της Super League. Ο Διούδης αναμένεται να πάει στον Παναθηναϊκό ως δανεικός, καθώς σε περίπτωση πώλησης, ο Άρης πρέπει να δώσει το 35% του ποσού στην Κλαμπ Μπριζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου