Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

ΝΙΜΙΤΣ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΕΑ ΩΘΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΓΔΜ


«Η κυβέρνηση στα Σκόπια επιθυμεί διακαώς να παίξει ενεργό διπλωματικό ρόλο στην περιοχή και προφανώς το ζήτημα της ονομασίας είναι σημαντικό εμπόδιο στην πορεία της προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και την ένταξη στο NATO», δήλωσε ο Μάθιου Νίμιτς, επιτετραμμένος των Ηνωμένων Εθνών για το θέμα της ονομασίας της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Ο κ. Νίμιτς μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων IBNA μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Κοτζιά.

«Εχουμε νέα κυβέρνηση στα Σκόπια, έπειτα από αρκετά χρόνια κοινοβουλευτικού αδιεξόδου στη χώρα αυτή, η οποία επιθυμεί διακαώς να επαναπροσδιορίσει την εξωτερική της πολιτική στην περιοχή και προφανώς το ζήτημα της ονομασίας είναι σημαντικό εμπόδιο (…). Επομένως αυτό το ζήτημα είναι ψηλά στην ατζέντα τους και άρα νομίζω ότι υπάρχει νέα ώθηση», ανέφερε ο κ. Νίμιτς.

«Πήγα στα Σκόπια, μίλησα μόλις με τον ΥΠΕΞ (σ.σ. της Ελλάδας, Νίκο) Κοτζιά και θα βρίσκομαι σε επαφή με τα μέρη τους επόμενους μήνες ώστε να καταρτίσουμε σχέδιο για να προχωρήσουμε μπροστά», πρόσθεσε.

Στην ερώτηση, αν υπάρχουν προτάσεις για την ονομασία, απάντησε πως δεν έκανε καμία πρόταση. «Υπήρξαν προτάσεις στο παρελθόν και νομίζω ότι αυτήν τη στιγμή είναι η ώρα να συζητήσουμε για ορισμένες βασικές έννοιες πριν εξετάσουμε προτάσεις» ανέφερε ο κ. Νίμιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου