Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη η φετινή Γιορτή Απόδημου Ελληνισμού στα Μακρίσια

Το αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη ήταν επιλογή του Γιάννη Τζουανόπουλου, καθώς ο Μίκης έχει τιμίσει με την παρουσία του κατά το παρελθόν τα Μακρίσια, προσδίδοντας ξεχωριστό κύρος και αίγλη, ενώ οι μοναδικές του συνθέσεις δεν έχουν λείψει σχεδόν ποτέ από καμία γιορτή.
«Στις 29 Ιουλίου η εντός και εκτός συνόρων Ελλάδα γιορτάζει τα γενέθλια του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος μας τίμησε με την παρουσία του και το έργο του, ανεβάζοντας πολύ ψηλά τη Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού στα Μακρίσια», δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο Γιάννης Τζουανόπουλος.
Πέρα από τα τραγούδια του Μίκη, θα ακουστούν και τραγούδια συνθετών που αγαπά ο Μίκης Θεοδωράκης, όπως ο Ζαμπέτας, ο Χιώτης, κ.ά. Βασικός ερμηνευτής θα είναι ο Πέτρος Γαϊτάνος.
Επίσης θα συμμετέχουν η τραγουδίστρια Μπέττυ Χαρλαύτη με τον Γιάννη Μπελώνη στο πιάνο, ερμηνεύοντας τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, μεταξύ αυτών και το ανέκδοτο κομμάτι «Με το αίμα», σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου. Παρών θα είναι και ο νεαρός καλλιτέχνης Δημήτρης Κανέλλος. Τη δική του μοναδική πινελιά στη στην εκδήλωση θα δώσει ο κορυφαίος σολίστ του μπουζουκιού, Μανώλης Καραντίνης, ο οποίος συνέθεσε στίχους του Γιάννη Τζουανόπουλου και συνδημιούργησαν το τραγούδι «Μαρία», που θα ακουστεί για πρώτη φορά στα Μακρίσια.
«Το τραγούδι γράφτηκε για τη διαχρονική γυναίκα και το αφιερώνουμε στον Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος ύμνησε τη γυναίκα», επισήμανε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Τζουανόπουλος. Επίσης θα συμμετέχει και η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ. Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου