Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017

Άνοιξαν χθες τα εργοστάσια επεξεργασίας τοματοπολτού στην Ηλεία


Τετ-α-τετ με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ για την τομάτα

Έτσι, την ερχόμενη Τρίτη 25 Ιουλίου στις 10 το πρωί ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών κ. Χρήστος Βαλιανάτος και ο αντιπρόεδρος κ. Σωτήρης Κακαλέτρης, καθώς και οι βουλευτές του νομού οι οποίοι έχουν προσκληθεί, θα συναντηθούν με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Θεοφάνη Καρεμπέ, προκειμένου να θέσουν επί τάπητος τα προβλήματα τω ν τοματοπαραγωγών.
Εκτιμήσεις εδώ και τώρα!
Αυτό το οποίο θα ζητηθεί επιτακτικά από τους εκπροσώπους της Ηλείας, είναι να γίνουν τώρα, άμεσα οι εκτιμήσεις και όχι μετά από δυο-τρεις μήνες και με την έκδοση των πρώτων πορισμάτων να καταβληθεί η προκαταβολή της αποζημίωσης στους τοματοπαραγωγούς.
Επίσης θα ζητηθεί παράταση για την καταβολή των οφειλών των παραγωγών στον ΕΛΓΑ ή και συμψηφισμός για να μπορέσουν να ανταποκριθούν οι παραγωγοί μετά την καταστροφή που υπέστησαν από τις καιρικές συνθήκες.
Εκτός όμως από το θέμα της τομάτας, οι εκπρόσωποι της Ηλείας θα θέσουν στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ και τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στην Κορινθιακή σταφίδα, τα κηπευτικά (και καρπούζι) και τα αραποσίτια, διεκδικώντας λύσεις για όλους τους Ηλείους παραγωγούς οι οποίοι βρίσκονται σε τεντωμένο σχοινί. Η αγροτιά ψυχορραγεί και μαζί και η οικονομία του νομού.
Σε περίπτωση που δεν δοθούν οι αναμενόμενες απαντήσεις και δεν πράξει ο ΕΛΓΑ τα δέοντα, ο κ. Βαλιανάτος έκανε γνωστό ότι θα επιδιωχθεί άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου.
Επηρεάστηκε η ποιότητα
Στο μεταξύ, από χθες το πρωί ξεκίνησε την λειτουργία του το εργοστάσιο ‘Κύκνος’ και αργά το μεσημέρι και το εργοστάσιο ‘Pummaro’.
Τα πρώτα τρακτέρ που έφθασαν και οι ποσότητες που παραδόθηκαν προέρχονταν από την νότια Ηλεία και κυρίως από την περιοχή του Κατακόλου, αφού οι παραγωγοί της Αμαλιάδας και της βόρειας Ηλείας δεν έχουν καταφέρει ακόμη να μπουν στα χωράφια τους για να προχωρήσουν σε συγκομιδή του προϊόντος.
Κάτι που αναμένεται να γίνει από αύριο Παρασκευή, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι η συγκομιδή θα έχει και τα αναμενόμενα αποτελέσματα, αφού η εκτίμηση είναι ότι θα επιβεβαιωθούν οι φόβοι και το μεγαλύτερο μέρος του προϊόντος θα έχει οδηγηθεί στην καταστροφή μέχρι αύριο. Σε μεμονωμένες περιπτώσεις θα επιχειρούσαν από χθες κάποιοι παραγωγοί να μπουν στα χωράφια να μαζέψουν τομάτα με τα χέρια, χωρίς μηχανικά μέσα, αν και δεν είναι διόλου εύκολο να έχουν αποτέλεσμα.
Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Βαλιανάτο, η τομάτα που άρχισε να παραδίδεται από χθες έχει δεχθεί πλήγμα και δεν είναι καλής ποιότητας, ενώ μεγάλες ποσότητες εκτιμάται ότι θα συγκαταλεχθούν στο σκάρτο εμπόρευμα, με ότι συνέπειες συνεπάγεται αυτό και για τους παραγωγούς και για τα εργοστάσια.
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου