Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων. ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ 7,8 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟ ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΩΚΕΑΝΟ

Καταστροφικός σεισμός 7,8 Ρίχτερ στον βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό
Εξαιτίας του μικρού εστιακού βάθους (10 χλμ. κάτω από τον βυθό της θάλασσας), ο σεισμός θα μπορούσε να είχε τεράστιες επιπτώσεις, αλλά το επίκεντρό του βρισκόταν αρκετά μακριά από την ηπειρωτική χώρα 
Καταστροφικός υποθαλάσσιος σεισμός 7,8 Ρίχτερ σημειώθηκε στον βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό, μεταξύ των δυτικών ορίων των Αλεούτιων Νήσων της Αλάσκας και τη χερσόνησο Καμτσάτκα της Ρωσίας, ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών (USGS) σήμερα Τρίτη.

Ο σεισμός καταγράφηκε στις 02:34 (ώρα Ελλάδας) σε απόσταση περίπου 200 χλμ. από την πόλη Νικόλσκογιε στη Νήσο Μπέρινγκ, δυτικά της χερσονήσου. Το επίκεντρο εντοπίστηκε δυτικά της Ατου, της δυτικότερης και μεγαλύτερης νήσου του συμπλέγματος των Αλεούτιων.

Εξαιτίας του μικρού εστιακού βάθους (10 χλμ. κάτω από τον βυθό της θάλασσας), ο σεισμός θα μπορούσε να είχε τεράστιες επιπτώσεις, αλλά το επίκεντρό του βρισκόταν αρκετά μακριά από την ηπειρωτική χώρα.

Το Αμερικανικό Κέντρο Προειδοποίησης Τσουνάμι του Ειρηνικού ανακοίνωσε ότι υπάρχει πιθανότητα να σχηματιστούν παλιρροϊκά κύματα στις παράκτιες περιοχές σε ακτίνα 300 χλμ. από το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης. 

Μετά τον κύριο σεισμό ακολούθησαν μετασεισμικές δονήσεις, μερικές από αυτές μεγέθους 5 Ρίχτερ.

Αρχικά, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών μετέδωσε ότι το μέγεθος του σεισμού ήταν 7,7 Ρίχτερ, στη συνέχεια το υποβάθμισε στα 7,4 για να το αναβαθμίσει εντέλει στα 7,8 Ρίχτερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου