Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ 7,8 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟ ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΩΚΕΑΝΟ

Καταστροφικός σεισμός 7,8 Ρίχτερ στον βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό
Εξαιτίας του μικρού εστιακού βάθους (10 χλμ. κάτω από τον βυθό της θάλασσας), ο σεισμός θα μπορούσε να είχε τεράστιες επιπτώσεις, αλλά το επίκεντρό του βρισκόταν αρκετά μακριά από την ηπειρωτική χώρα 
Καταστροφικός υποθαλάσσιος σεισμός 7,8 Ρίχτερ σημειώθηκε στον βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό, μεταξύ των δυτικών ορίων των Αλεούτιων Νήσων της Αλάσκας και τη χερσόνησο Καμτσάτκα της Ρωσίας, ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών (USGS) σήμερα Τρίτη.

Ο σεισμός καταγράφηκε στις 02:34 (ώρα Ελλάδας) σε απόσταση περίπου 200 χλμ. από την πόλη Νικόλσκογιε στη Νήσο Μπέρινγκ, δυτικά της χερσονήσου. Το επίκεντρο εντοπίστηκε δυτικά της Ατου, της δυτικότερης και μεγαλύτερης νήσου του συμπλέγματος των Αλεούτιων.

Εξαιτίας του μικρού εστιακού βάθους (10 χλμ. κάτω από τον βυθό της θάλασσας), ο σεισμός θα μπορούσε να είχε τεράστιες επιπτώσεις, αλλά το επίκεντρό του βρισκόταν αρκετά μακριά από την ηπειρωτική χώρα.

Το Αμερικανικό Κέντρο Προειδοποίησης Τσουνάμι του Ειρηνικού ανακοίνωσε ότι υπάρχει πιθανότητα να σχηματιστούν παλιρροϊκά κύματα στις παράκτιες περιοχές σε ακτίνα 300 χλμ. από το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης. 

Μετά τον κύριο σεισμό ακολούθησαν μετασεισμικές δονήσεις, μερικές από αυτές μεγέθους 5 Ρίχτερ.

Αρχικά, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών μετέδωσε ότι το μέγεθος του σεισμού ήταν 7,7 Ρίχτερ, στη συνέχεια το υποβάθμισε στα 7,4 για να το αναβαθμίσει εντέλει στα 7,8 Ρίχτερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου