Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Ερντογάν: «Η Ευρώπη μας ξεγέλασε»



Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, απαντώντας σε ερωτήσεις κατά την επιστροφή του από την Κύπρο, ο κ. Ερντογάν σημείωσε ότι «ενώ το 75% των Ελληνοκύπριων είπαν ‘όχι’ στο σχέδιο Ανάν, η ΕΕ τιμώρησε την τουρκοκυπριακή πλευρά».
Ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε ότι η έκθεση του τότε Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν για το δημοψήφισμα στην Κύπρο δεν παρουσιάστηκε πότε στο Συμβούλιο Ασφαλείας. «Αυτό μας βάζει σε σκέψεις» πρόσθεσε.
Όπως είπε ο κ. Ερντογάν, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα νέο σχέδιο για την λύση του Κυπριακού και αναρωτήθηκε: «Ο Χριστόφιας επανέρχεται στο σχέδιο αυτό (Ανάν) ή θέλει κάποιο άλλο σχέδιο;».
Πρόσθεσε ότι «ο σημερινός Γενικός Γραμματέας δεν διαθέτει κάποιο νέο σχέδιο, ενώ δεν υπάρχει καμιά νέα πρόταση ούτε από τους Τουρκοκύπριους ούτε από την Τουρκία, ούτε από την εγγυήτρια Ελλάδα».
«Υπ’ αυτές τις συνθήκες δεν γνωρίζω αν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί η 19η συνάντηση υπό την εποπτεία των ΗΕ [..] Δεν ξέρω πώς θα λυθεί ο γόρδιος αυτός δεσμός».
«Εμείς θα παράσχουμε κάθε βοήθεια στον Έρογλου στις συνομιλίες για τη λύση του Κυπριακού. Αν επιτευχθεί λύση, έχει καλώς. Αν όχι; Δεν έγινε...».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου