Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 25 Ιουλίου, 2011

  • Σε ελληνικό έδαφος και συγκεκριμένα σε δασική έκταση στην περιοχή Χαραυγή Ιωαννίνων, πέρασε το απόγευμα της Κυριακής πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί νότια της Κακαβιάς στην Αλβανία. Υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι φωτιές στη Θεσπρωτία, την Ανδρο και την Κω.
  • Την ώρα που η έρευνα για την έκρηξη στη ναυτική βάση στο Ζύγι συνεχίζεται, νέα έγγραφα έρχονται στο φως, σύμφωνα με τα οποία το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ είχε παροτρύνει τη Λευκωσία να συνεργαστεί με χώρες που διαθέτουν εμπειρία για τη φύλαξη των κοντέινερ και την καταστροφή του επικίνδυνου φορτίου τους, ωστόσο η κυπριακή κυβέρνηση αρνήθηκε. Σε αυτό το κλίμα, συνεχίζονται και οι πολιτικές αναταράξεις, με τον γγ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού να χαρακτηρίζει αναμενόμενο έναν κυβερνητικό ανασχηματισμό.
  • Κρατώντας ανοιχτά τα διόδια στα Μάλγαρα και τη Λεπτοκαριά συνεχίζουν την Κυριακή τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιοκτήτες ταξί. Νωρίτερα, προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη στα εκδοτήρια εισιτηρίων του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης. Οι αυτοκινητιστές προγραμματίζουν συγκέντρωση έξω από τη Βουλή την Τρίτη, καθώς θα συνεδριάσει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Ελέγχου Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, από τα μέλη του οποίου έχει κληθεί ο υπουργός Μεταφορών Γ.Ραγκούσης, προκειμένου να ενημερώσει για τις προθέσεις του σχετικά με το άνοιγμα του επαγγέλματος.
  • Έκτακτη σύνοδο πραγματοποιούν το απόγευμα της Κυριακής οι πρυτάνεις για το νέο νομοσχέδιο που αφορά στον τρόπο διοίκησης και οργάνωσης των ΑΕΙ, ενώ τη Δευτέρα θα συνεδριάσει η εκτελεστική γραμματεία της Ομοσπονδίας των πανεπιστημιακών.
  • Νέα κατάληψη, αυτή τη φορά των σιδηροτροχιών του Προαστιακού για μία ώρα πραγματοποίησαν νωρίς το μεσημέρι κάτοικοι των Αγ.Θεοδώρων μαζί με τον δήμαρχο Κώστα Λογοθέτη, διαμαρτυρόμενοι για την εγκατάσταση ιδιωτικής εταιρείας αποθήκευσης χημικών. Οι συρμοί ακινητοποιήθηκαν και στα δύο ρεύματα με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν εκατοντάδες επιβάτες.
Κόσμος
  • Τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας των ΗΠΑ απέτυχαν να καταλήξουν σε συμφωνία το Σαββατοκύριακο για το ζήτημα του ορίου του ομοσπονδιακού δανεισμού και της μείωσης του ελλείμματος και αντ αυτού συνέχιζαν να προωθούν ανταγωνιστικά νομοσχέδια, κλιμακώνοντας την ένταση και αυξάνοντας τις πιθανότητες η Ουάσινγκτον να κηρύξει στις 2 Αυγούστου στάση πληρωμών.
  • Την πρώτη της συνέντευξη έδωσε η 32χρονη καμαριέρα του ξενοδοχείου Sofitel στη Νέα Υόρκη που κατηγορεί τον πρώην ισχυρό άνδρα του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν ότι αποπειράθηκε να τη βιάσει. «Θέλω να αποδοθεί δικαιοσύνη, να πάει στη φυλακή. Θέλω να μάθει ότι υπάρχουν μερικά μέρη όπου δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα λεφτά σου, δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις την δύναμή σου όταν κάνεις κάτι σαν κι αυτό» είπε.
  • Ο διοικητής της αστυνομίας της Νορβηγίας, Σβάινουνγκ Σπονχάιμ, δήλωσε ότι υποτίθεται πως την ώρα της επίθεσης θα έπρεπε να βρίσκεται αστυνομικός στο νησί Οτόγια, ωστόσο, πρόσθεσε ότι δεν έχει διευκρινιστεί που ακριβώς βρισκόταν. Εν τω μεταξύ, Βρετανός εμπειρογνώμονας θα βοηθήσει τις νορβηγικές Αρχές για τη διαλεύκανση των συνθηκών κάτω από τις οποίες τουλάχιστον 93 άτομα έχασαν τη ζωή τους. Τη Δευτέρα οδηγείται ο 32χρονος Αντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ ενώπιον δικαστή, ο οποίος θα αποφασίσει για την παράταση της κράτησής του.
  • Βορειοκορεάτης αξιωματούχος έχει προσκληθεί στις ΗΠΑ μέσα στην επόμενη εβδομάδα, για εξερευνητικές επαφές σχετικά με την επανάληψη των εξαμερών συνομιλιών. Ωστόσο, η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών προειδοποίησε: «Δεν σκοπεύουμε να επιβραβεύσουμε τον Βορρά απλά και μόνο για την επιστροφή του στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».
  • Σοκαριστική είναι ακόμα και η απολογία του 32χρονου Αντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ που βύθισε στο πένθος τη Νορβηγία, προκαλώντας τον θάνατο 93 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 97. «Οι πράξεις μου ήταν απεχθείς, αλλά απαραίτητες» θα πει στην απολογία του, τη Δευτέρα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο δικηγόρος του. Οι αρχές δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να είχε και συνεργό, κάτι που ο ίδιος ο συλληφθείς αρνείται. Σοκ προκαλεί και η επιβεβαίωση της πληροφορίας ότι ο δράστης είχε ανεβάσει στο Διαδίκτυο «μανιφέστο» 1.500 σελίδων, όπου περιγράφει με λεπτομέρειες αυτό που είχε σκοπό να κάνει...
Οικονομία
  • Συνεχίζεται στις ΗΠΑ το σκληρό παζάρι μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους. Ο υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ κάλεσε τις δύο πλευρές να έχουν καταλήξει σε ένα σχέδιο για την αύξηση του ορίου δανεισμού πριν ανοίξουν οι ασιατικές αγορές τα ξημερώματα της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας), ώστε να αποφευχθούν σοβαρές αναταράξεις λόγω της αβεβαιότητας για το κατά πόσο οι ΗΠΑ θα κηρύξουν ή όχι χρεοκοπία στις 2 Αυγούστου.
  • Με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, τον Αμερικανό ομόλογό του Τίμοθι Γκάιτνερ, τον επικεφαλής του IIF Τσαρλς Νταλάρα και άλλους αξιωματούχους του ΔΝΤ και της αμερικανικής κυβέρνησης θα συναντηθεί τη Δευτέρα στην Ουάσινγκτον ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Οι επαφές κρίνονται ιδιαίτερα σημαντικές μετά την απόφαση για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης.
  • Την παρουσίαση νέου πλαισίου για την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας πετρελαιοκίνητων Ι.Χ. σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Ο ίδιος ανακοίνωσε επίσης ότι σύντομα θα υπάρξουν αποφάσεις και για τη διαχείριση των απορριμάτων σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στην Αττική, ενώ χαρακτηρίζει ιστορικές τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για την Ελλάδα.
Αθλητισμός
  • Το 15ο τρόπαιό της στο Κόπα Αμέρικα κατέκτησε η Ουρουγουάη επικρατώντας άνετα της Παραγουάης με 3-0 στον τελικό που διεξήχθη την Κυριακή 23/07 στο «Μονουμεντάλ» του Μπουένος Άιρες. Με τον τρόπο αυτό η Ουργουάη ξεπέρασε στη συλλογή τίτλων την οικοδέσποινα της εφετινής διοργάνωσης, Αργεντινή (έμεινε στα 14 τρόπαια του Κόπα Αμέρικα).
  • Κοντά σε συμφωνία βρίσκονται Παναθηναϊκός και Βιτόρα Σετούμπαλ για την απόκτηση του Ζέκα από τους Πράσινους, τη στιγμή που ο Πορτογάλος παίκτης με δηλώσεις του, τόνισε ότι ανυπομονεί να φορέσει τη φανέλα με το Τριφύλλι και να συνεργαστεί με τον συμπατριώτη του, Ζεσουάλδο Φερέιρα. Φημολογούμενο ενδιαφέρον για Οκάκα.
  • Απογοητευτικός στο πρώτο ημίχρονο, ελαφρώς βελτιωμένος στο δεύτερο ο Ολυμπιακός έφερε ισοπαλία 1-1 με τη Ζούλτε Βάρεγκεμ στο πλαίσιο του δευτέρου σταδίου της προετοιμασίας του που ξεκίνησε από το Σάββατο 23/07 στο Έμερλο. Διαφορετικές ενδεκάδες χρησιμοποίησε ο Ερνέστο Βαλβέρδε στο ματς, με αυτή του δευτέρου ημιχρόνου να αποδίδει σαφώς καλύτερα. Οι «ερυθρόλευκοι», που έφτασαν στην ισοφάριση στο 86' με γκολ του Τζιμπούρ, έδειξαν ότι χρειάζονται πολλή δουλειά ακόμα. Βαλβέρδε: «Κακό το πρώτο ημίχρονο». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου