Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 30 Ιουλίου, 2011

  • Αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργία και τις κινητοποιήσεις τους δήλωσαν οι ιδιοκτήτες ταξί μετά τη συνάντηση με τον Γ.Ραγκούση, καθώς, όπως λένε, δεν ικανοποιήθηκαν βασικά τους αιτήματα. Μετά το «ναυάγιο», οι αυτοκινητιστές αντέδρασαν με μηχανοκίνητες πορείες, ενώ περίπου 50 ταξί προχώρησαν το βράδυ σε συμβολική κατάληψη των Τεμπών, για ένα τέταρτο της ώρας. Ζημιές στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα. Το παρατεινόμενο αδιέξοδο προκαλεί και πολιτική αντιπαράθεση, με τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ να ανταλλάσσουν αιχμές.
  • Δύσκολες ώρες περνούν οι κάτοικοι του Ρεθύμνου, καθώς οι φλόγες από πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Πέμπτης έχουν προκαλέσει τεράστια καταστροφή. Το πύρινο μέτωπο, που κατακαίει για πάνω από 16 ώρες τη νοτιοδυτική πλευρά του νομού, έχει φτάσει στα Σαχτούρια, σε μία περιοχή την οποία στις 14 Ιουλίου οι πυροσβέστες είχαν καταφέρει να διασώσουν από άλλη μία πυρκαγιά.
  • Η Ελλάδα είναι ώρα να βάλει τις βάσεις για να γίνει μία παραγωγική χώρα, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μετά τη σύσκεψη που είχε με φορείς τουν ομού Άρτας την οποία επισκέφτηκε την Παρασκευή.
  • Δριμύτατη επίθεση στον Γ.Ραγκούση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ μετά την απόφαση των ιδιοκτητών ταξί να συνεχίσουν την απεργία τους, ζητώντας την παρέμβαση του πρωθυπουργού. «Είναι λυπηρό για τον τόπο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μετατρέπεται σε εκπρόσωπο τύπου του προέδρου των ιδιοκτητών ταξί» απάντησε ο Γ.Ραγκούσης.
  • Σχετικά με την υπόθεση της δημοσιογράφου της τοπικής εφημερίδας της Χίου «Πατρίδα», Αγγελικής Χατζηδημητρίου, και την καταδίκη ιατρών του νοσοκομείου του νησιού για πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια από τον δικηγόρο Δημήτρη Γεωργούλη λάβαμε την εξής επιστολή:
Κόσμος
  • Εξ ιδίων τάξεων ήταν τελικά οι σφαίρες που σκότωσαν τον Άμπντελ Φατά Γιουνές, «στρατηγό» των Λίβυων εξεγερμένων, όπως επιβεβαιώσε το λιβυκό Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο. Ο Γιουνές δολοφονήθηκε από την ομάδα των εξεγερμενών που είχε σταλεί για να τον μεταφέρει στα μετόπισθεν για ανάκριση, λένε οι ίδιοι οι αντικαθεστωικοί. Ο αρχηγός της ομάδας συνελήφθη, αλλά οι υφιστάμενοί του -που ήταν εκείνοι που πυροβόλησαν τον Γιουνές- έχουν διαφύγει.
  • Για πρώτη φορά στην ιστορία της σύγχρονης Τουρκίας παραιτείται σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία της χώρας. Ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγός Ισίκ Κοσάνερ, καθώς και οι επικεφαλής του Στρατού Ξηράς στρατηγός Ερντάλ Τζεϊλάνογλου, του Ναυτικού ναυάρχου Ερσέφ Ουγούρ και της Αεροπορίας πτέραρχος Χασάν Ακσάϊ ζήτησαν να αποστρατευτούν πρόωρα, λόγω των συνεχιζόμενων διαφωνιών με την κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν. Ο μόνος που παρέμεινε στη θέση του, ο διοικητής της Στρατοχωροφυλακής Νετσντέτ Εζέλ, ορίστηκε αργότερα αναπληρωτής αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων.
  • Τη δημοσιοποίηση της απόρρητης κατάθεσης του Νίξον για την υπόθεση του Γουότεργκεϊτ, του σκανδάλου που τον έδιωξε από το Λευκό Οίκο, διέταξε αμερικανικό δικαστήριο, δεχόμενο αίτημα ιστορικού που ασχολείται με την υπόθεση. Το δικαστήριο έκρινε ότι η ιστορική σημασία του ντοκουμέντου βαρύνει περισσότερο από πιθανή παραβίαση της ιδωτικής ζωής όσων εμπλεκομένων στο σκάνδαλο ζουν ακόμη. Ωστόσο ο Λευκός Οίκος, που ήταν αντίθετος στη δημοσιοποίηση, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη τι στάση θα κρατήσει απέναντι στην απόφαση -την οποία, θεωρητικά, μπορεί να μπλοκάρει.
  • Στην υπερψήφιση, τουλάχιστον με τις ψήφους των Ρεπουμπλικανών, του «ρετουσαρισμένου» σχεδίου του για το αμερικανικό χρέος και το δημόσιο δανεισμό ελπίζει ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπόνερ σε νέα ψηφοφορία το απόγευμα της Παρασκευής (ξημερώματα Σαββάτου). Συνομιλίες με την πιο συντηρητική πτέρυγα του κόμματος ενδέχεται να εξασφάλισαν την στήριξη από το σύνολο των Ρεπουμπλικανών βουλευτών -αλλά το σχέδιο, ακόμη και εάν υπερψηφιστεί στη Βουλή, δύσκολα θα περάσει από το Κογκρέσο.
  • Ευρεία συναίνεση και από τις δύο παρατάξεις για να βρεθεί μία λύση στο πρόβλημα δανεισμού ζήτησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σε παρέμβαση του μπροστά στην αδυναμία να δοθεί λύση στην κρίση για το όριο δανεισμού των ΗΠΑ. Υπάρχουν τρόποι για να λυθεί το πρόβλημα, αλλά δεν υπάρχει αρκετός χρόνος είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ μετά από μία ημέρα άκαρπων συζητήσεων στους κόλπους των Ρεπουμπλικάνων και την ακύρωση μίας ψηφοφορίας που θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για επίλυση του προβλήματος. Η προθεσμία εκπνέει την Τρίτη και το ομοσπονδιακό κράτος ήδη προετοιμάζεται για όλα.
Οικονομία
  • Με το βλέμμα στην Ουάσινγκτον και σταθερά αρνητικό κλίμα ολοκληρώθηκαν οι χρηματιστηριακές συνεδριάσεις στις δύο όχθες του Ατλαντικού την Παρασκευή. Στην Ευρώπη, οι τραπεζικές μετοχές βρέθηκαν στην κορυφή της υποχώρησης ενώ το κλίμα στη Νέα Υόρκη βάρυναν και τα στοιχεία για την αμερικανική ανάπτυξη, που ήταν το β' τρίμηνο πιο αδύναμη από το αναμενόμενο.
  • «Ο ισπανικός τραπεζικός και ασφαλιστικός κλάδος είναι έτοιμος να συμμετάσχει στο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας», δήλωσε η υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Έλενα Σαλγάδο την Παρασκευή, μετά από σύσκεψη που είχε με εκπροσώπους τους.
  • Σε 56 ανέρχονται οι φορείς της γενικής κυβέρνησης που δεν απέστειλαν οικονομικά στοιχεία στο υπουργείο Οικονομικών τον Ιούνιο και κατά συνέπεια χάνουν τη χρηματοδότηση. Ο αριθμός παρουσίασε αύξηση σε σχέση με τον Μάιο, οπότε μόλις 20 φορείς δεν είχαν αποστείλει οικονομικά στοιχεία. Υπενθυμίζεται ότι όποιος φορέας δεν τηρεί τη συγκεκριμένη υποχρέωση, αυτομάτως χάνει και την επιχορήγηση.
Αθλητισμός
  • Ο Φραν Γέστε ήταν ο άτυχος της προπόνησης της Παρασκευής στον Ολυμπιακό, καθώς ο Ισπανός μέσος υπέστη τράβηγμα στο γαστοκνήμιο μετά από ένα χτύπημα κατά τη διάρκεια της προπόνησης και έτσι θα χάσει τα φιλικά του Ολυμπιακού με τις Μπρέντα και Χέρενφεϊν στο Έρμελο. Ανέτοιμος και ο Λιούμπομιρ Φέισα, ο οποίος θα προφυλαχθεί.
  • Έφεση κατά της απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λιγκ που τον υποβιβάζει στη Football League άσκησε η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου καθώς τη θεωρεί άδικη και νόμιμα αστήρικτη, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της.
  • Τα τυπικά απομένουν για να γίνει παίκτης του Ατρομήτου ο Κώστας Μήτρογλου, ο οποίος την Παρασκευή συναντήθηκε με τον μάνατζέρ του και τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας του Περιστερίου και έδωσαν τα χέρια για τον δανεισμό του επιθετικού του Ολυμπιακού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου