Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Μαραθώνιος στην Ουάσιγκτον για να σωθεί η οικονομία των ΗΠΑ

H Γερουσία “μπλοκάρισε” το νομοσχέδιο του Προέδρου του Κογκρέσου John Boeher το οποίο πέρασε από τη βουλή των αντιπροσώπων (Κογκρέσο) με ψήφους 218 με 210.

 

Στη βουλή των αντιπροσώπων οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν την πλειοψηφία κατά 8 κόγκρεσμεν, όση και διαφορά των ψήφων. Αλλά στη Γερουσία ου Δημοκρατικοί έχουν τρεις ψήφους πλειοψηφία 53-47. Που είναι οι 51 Δημοκρατικοί Γερουσιαστές και 2 Ανεξάρτητοι.
Γεγονός είναι ότι εάν δεν τα “βρουν” τα δύο κόμματα η οικονομία της Αμερικής θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση αφού την Τετάρτη πρέπει μεταξά των άλλων να πληρώσει τις συντάξεις και πολλά άλλα έξοδα σε εργατικό δυναμικό και στρατό αλλά και σε ιδιώτες για προϊόντα ή αγαθά που έχει αγοράσει η Αμερικάνικη Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση.
Μέχρι σήμερα η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει καθυστερήσει να δώσει πίσω τις υπερπληρωμές σε φόρους που είχαν κρατηθεί από το εργατικό δυναμικό των ΗΠΑ.
Το χρηματιστήριο έπαθε καθίζηση την εβδομάδα που πέρασε. Από την άλλη μεριά το δολάριο συνεχώς κατεβαίνει. Οι αγορές έχουν παγώσει γιατί υπάρχει φόβος ότι οι τόκοι θα ανέβουν.
Χαρακτηριστικό είναι ότι οι τόκοι βρίσκονται στο κατώτερο σημείο που ήταν για πολλές δεκαετίες.
Από ότι φαίνεται τα δύο κόμματα θα εργάζονται νυχθημερόν στην Ουάσιγκτον σήμερα και τις επόμενες δύο ημέρες για να βρεθεί μία χρυσή τομή και να ανεβάσουν το “ταβάνι” του χρέους διαφορετικά η ομοσπονδιακή Κυβέρνηση θα βρεθεί στη δύσκολη θέση να σταματήσει τις πληρωμές και τις συντάξεις οπότε... ο θεός να βάλει το χέρι του γιατί μαύρες μέρες θα έρθουν για τις ΗΠΑ και το κόσμο ολόκληρο!

Βασίλης Καυκάς, Βοστώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου