Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Πάνω από 300,000 κόσμο περιμένουν στο Lowell Folk Festival


 Παρασκευή, 29 Ιουλίου, 2011                                          Αρχίζει σήμερα στο Lowell, Massachusetts, το λαϊκό πανηγύρι (Folk Festival) όπου ολόκληρο το κέντρο της πόλης θα εορτάσει με μουσική, χορό και φαγητά από όλα τα κράτη που αποτελούν το “μωσαϊκό” των εθνικοτήτων που αποτελείται η μεγαλύτερη πόλη της Κοιλάδας του Merrimack, περίπου 25 μίλια (40 χιλιόμετρα βορείως της Βοστώνης
Κάπου 30 ορχήστρες πολλές από τις οποίες είναι διεθνούς φήμης από την Αμερική αλλά και από τον Καναδά, την Λατινική Αμερική και την Ευρώπη θα διασκεδάσουν τις 300,000 κόσμου που θα περάσουν από το Φεστιβάλ να δοκιμάσουν εθνικά φαγητά και γλυκίσματα αλλά και να χορέψουν στους ρυθμούς της αγαπημένης τους ορχήστρας και μουσικής.

Ανάμεσα στις 30 εθνικότητες βρίσκετε και η Ελληνική Κοινότητα της Αγίας Τριάδος όπου θα έχει περίπτερο στην πλατεία του Δημαρχείου, (Kennedy Square) ανάμεσα στο κτήριο του Δημαρχείου και σε αυτό της Αστυνομίας με ελληνικά φαγητά και γλυκίσματα. Αυτό το περίπτερο θα αρχίσει να λειτουργεί το Σάββατο 30 Ιουλίου από τις 11:30 το πρωί έως στις 6:00 το βράδυ και την Κυριακή από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι της 5:00 το απόγευμα.

Ένα άλλο περίπτερο είναι αυτό που θα έχει ο Σύλλογος Γονέων του Ημερήσιου Ελληνοαμερικανικού Σχολείου (Hellenic-American Academy) και αυτό θα βρίσκεται πίσω από το Λύκειο της πόλης (High School) γωνία John Street και French Street, ακριβώς απέναντι από το Boarding House Park. Αυτό το περίπτερο θα αρχίσει να λειτουργεί από σήμερα το απόγευμα (Παρασκευή, 29 Ιουλίου, 2011) στις 5:00 έως στις 9:00 το βράδυ και αύριο Σάββατο από τις 11:30π.μ. Μέχρι τις 10:00μ.μ. Και την Κυριακή από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τις 5:30μ.μ. Σε αυτό το περίπτερο οι γονείς θα προσφέρουν ελληνικά φαγητά σε λαϊκές τιμές και με το να αγοράσετε ένα σουβλάκι, ένα γλυκό υποστηρίζεται απ' ευθείας το Ημερήσιο Ελληνικό Σχολείο του Lowell που είναι και το μοναδικό στη Νέα Αγγλία. Παράλληλα θα ακούστε μουσική από διεθνούς φήμης ορχήστρες που θα παίζουν στο Boarding House Park που είναι στην απέναντι πλευρά του δρόμου.
Σας συνιστούμε να βοηθήσετε με την παρουσία σας και αγοράζοντας φαγητό τόσο από το περίπτερο του Σχολείου όσο και από αυτό της κοινότητας της Αγίας Τριάδος στην οποία ανήκει και η οποία συντηρεί το σχολείο από το 1904.
Όταν θα φτάσετε στο Lowell πλησιάστε όσο πιο κοντά μπορείτε στο κτήριο του Ελληνικού Σχολείου ή της Αγίας Τριάδος και σταθμεύστε το αυτοκίνητό σας. Όλοι οι δρόμοι στο κέντρο της πόλης θα είναι κλειστοί για κάθε τροχοφόρο. Εκατοντάδες τέντες έχουν ήδη στηθεί στα πεζοδρόμια ενώ οι κεντρικοί δρόμοι, όπως Merrimack, Market, Shuttuck, Palmer, Middle, French, John, Kirk, Arcadia, Wort hen έχουν μετατραπεί σε πεζόδρομους για αυτές τις ημέρες. Μη ξεχάσετε να επισκευτείτε και τα μουσεία όπου θα γνωρίσετε και από την ιστορία του Ελληνισμού του Lowell που βρέθηκε εδώ από τ0 1860 λόγο των εργοστασίων υφαντουργίας και βυρσοδεψίας τα οποία δούλευαν με πρώτη ύλη το νερό με τα κανάλια από το ποτάμι Merrimack.

Ο Ελληνισμός του Lowell αναλογούσε 1 στους 4 με άλλα λόγια μία πόλη με 100,000 κατοίκους οι 25,000 ήταν Έλληνες. Έφτιαξαν τέσσερις ενορίες και το Ημερήσιο Σχολείο. Τρεις Δήμαρχοι του Lowell ήταν Ελληνικής καταγωγής ενώ από το Lowell ήταν και ο Πωλ Τσόνγκας καθώς και η οικογένεια του Μιχάλη Δουκάκη. Σήμερα το Lowell έχει 125,000 πληθυσμό αλλά η Ελληνική κοινότητα έχει μικρύνει στις 10,000 γιατί πολλοί έχουν μετακομίσει στα προάστια και μακρύτερα.
Να σημειώσουμε ότι στο Folk Festival του Lowell έρχεται κόσμος και από άλλα μέρη της Αμερικής.
Η παρέα μας θα πάει απόψε στις 7:00 και θα γευτούμε τα φαγητά από το περίπτερο του Συλλόγου Γονέων του Ημερήσιου Ελληνοαμερικανικού Σχολείου.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να πάρετε στα Αγγλικά από το διαδίκτυο γράφοντας Lowell Folk Festival 2011.

Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου