Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 29 Ιουλίου, 2011

  • Παραγεγραμμένο είναι το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας το οποίο αποδίδεται στον πρώην υπουργό, κ. Άκη Τσοχατζόπουλο στην υπόθεση των υποβρυχίων, σύμφωνα με τον ανακριτή και τον εισαγγελέα του δικαστικού συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου.
  • Δύο σκάφη που μεταφέρουν σημαντικό αριθμό μεταναστών, εντοπίστηκαν το απόγευμα της Πέμπτης από πλωτά του Λιμενικού Σώματος στη θαλάσσια περιοχή των Κυθήρων.
  • Στην ανάγκη ανάταξης του διεθνούς κύρους της χώρας και ανάδειξης της νέας ποιοτικής ταυτότητάς της, ιδιαίτερα σε σχέση με την εικόνα της ελληνικής οικονομίας, στάθηκε ο Γ.Παπανδρέου μιλώντας στην ημερίδα Ελλήνων πρέσβεων, σημειώνοντας πως τα δημοσιονομικά προβλήματα δεν πρέπει να εκληφθούν στο εξωτερικό ως «γενικότερη εθνική αδυναμία». Ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος αναφέρθηκε στα συμπεράσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής και ο υπουργός Ανάπτυξης Μ.Χρυσοχοΐδης στην προσέλκυση επενδύσεων, ενώ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π.Μπεγλίτης ανέφερε πως οι περικοπές αμυντικών δαπανών δεν μειώνουν την ισχύ της χώρας.
  • Τριάντα πέντε δικογραφίες, στις οποίες εμπλέκονται 5.524 άτομα, έχουν υποβληθεί στον εισαγγελέα κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών ταξί, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Την Πέμπτη, η Εισαγγελία Πειραιώς ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τη ρίψη λαδιών στο δρόμο, κατά την κινητοποίηση των αυτοκινητιστών στον Πειραιά. Την Παρασκευή οι κρίσιμες συναντήσεις των επαγγελματιών με τον υπουργό Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση.
  • Με την υποβολή μέχρι τις 31.12.2011 μιας αίτησης και παραβόλου 500 ή 1.000 ή 2.000 ευρώ αναλόγως του είδους του κτίσματος μπορεί να ξεκινήσει η τακτοποίηση ενός αυθαιρέτου κτίσματος, σύμφωνα με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε. Το ποσό του παραβόλου δεν επιστρέφεται, αλλά συμψηφίζεται με το τελικό πρόστιμο που θα επιβληθεί. Το τελευταίο, διαφέρει για κάθε περίπτωση αυθαιρέτου, ενώ μπορεί να καταβληθεί μέχρι και σε 14 δόσεις. Ακόμη δεν υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση αυθαιρέτων για τα χτισμένα πριν από το 2003 με αυτά που χτίστηκαν μετά. Όλο το νομοσχέδιο και ο πίνακας για να υπολογίσετε το πρόστιμο.
Κόσμος
  • Το θάνατο του Αμπντέλ Φατά Γιουνές, επικεφαλής των στρατιωτικών επιχειρήσεων των Λίβυων αντικαθεστωτικών, ανακοίνωσε το «Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο». Οι συνθήκες του περιστατικού δεν έχουν ξεκαθαριστεί, αλλά σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες ο Γιουνές -τέως υπουργός του Καντάφι- πυροβολήθηκε λίγη ώρα αφού η ηγεσία των αντικαθεστωτικών ζήτησε να να τον «ανακρίνει» λόγω υποψιών για δεσμούς με τη λιβυκή κυβέρνηση.
  • Μουσουλμάνος Αμερικανός στρατιώτης, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν υλικά για κατασκευή βόμβας, συνελήφθη στο Τέξας κατηγορούμενος πως σχεδίαζε επίθεση σε στρατιωτική βάση. Η σύλληψη έγινε στο Κιλίν, κοντά στο στρατόπεδο του Φορντ Χουντ όπου ένοπλη επίθεση το 2009 είχε κοστίσει τη ζωή σε 13 ένστολους. Ο στρατιώτης που συνελήφθη είχε ζητήσει να μην σταλεί στο Ιράκ ως αντιρρησίας συνείδησης, κάτι που είχε γίνει δεκτό, αλλά εξαφανίστηκε όταν αργότερα του απαγγέλθηκαν κατηγορίες που αφορούσαν παιδική πορνογραφία.
  • Τρία κρούσματα δηλώσεων βουλευτών υπέρ του Μπρέιβικ και των απόψεων που διατύπωσε στο παραληρηματικό μανιφέστο του καταγράφηκαν στην Ιταλία, τη Γαλλία και την Αυστρία με τα κόμματα να σπεύδουν να απομακρύνουν τα στελέχη και να διαχωρίσουν τη θέση τους. Με τον αυστριακό νόμο για τις αμβλώσεις συνέκρινε ο βουλευτής το μακελειό στο νησί Ουτόγια, σύμφωνοι με τις ιδέες του Νορβηγού δηλώνουν ένας Ιταλός και ένας Γάλλος βουλευτής.
  • Με την προθεσμία της 2ας Αυγούστου να πλησιάζει απειλητικά και τις διαβουλεύσεις να παραμένουν χωρίς αποτέλεσμα, η Βουλή των Αντιπροσώπων καλείται το απόγευμα της Πέμπτης να εγκρίνει νομοσχέδιο των Ρεπουμπλικάνων για τον περιορισμό των δαπανών και την ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών που θα αποτρέψουν την στάση πληρωμών για τις ΗΠΑ με απρόβλεπτες συνέπειες στην παγκόσμια οικονομία. Εφικτός ο συμβιβασμός ακόμα και για μεγαλύτερες περικοπές από τα σχέδια που είναι τώρα στο τραπέζι, λέει ο Λευκός Οίκος. Διασπασμένες οι ομάδες των κομμάτων, Σαββατοκύριακο με πυρετώδεις διαβουλεύσεις πριν τη προθεσμία της Τρίτης βλέπουν οι αναλυτές.
  • Ζωσμένοι με εκρηκτικά και όπλα εξτρεμιστές επιτέθηκαν σε κτιριακό συγκρότημα όπου στεγάζεται το κυβερνείο στη νότια αφγανική επαρχία Ουρουζγκάν, καθώς και στο αρχηγείο της αστυνομίας στην ίδια περιοχή. Ξέσπασαν μάχες και ΝΑΤΟϊκά ελικόπτερα άνοιξαν πυρ κατά των ενόπλων από αέρος, μόλις μία ημέρα αφότου έπεσε νεκρός σε επίθεση αυτοκτονίας ο δήμαρχος της Κανταχάρ. Δεκαοκτώ νεκροί και 35 τραυματίες απολογισμός της επίθεσης. Εν τω μεταξύ, σε διαφορετικό επεισόδιο Γάλλοι στρατιώτες που υπηρετούν στη δύναμη του ΝΑΤΟ σκότωσαν τρεις πολίτες σε σημείο ελέγχου στο βόρειο Αφγανιστάν.
Οικονομία
  • Δύο διεθνείς ανοικτούς διαγωνισμούς μελετών κατάρτισης δασικών χαρτών, συνολικού προϋπολογισμού 38,9 εκατ. ευρώ, προκήρυξε η Κτηματολόγιο ΑΕ, στο πλαίσιο επιτάχυνσης της σύνταξης του Εθνικού Κτηματολογίου και ενόψει της επικείμενης προκήρυξης του νέου προγράμματος κτηματογράφησης, που αφορά 268 περιοχές 19 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας.
  • Σε κατάληψη των γραφείων της κεντρικής διοίκησης των ΕΑΣ ΑΒΕΕ, στην οδό Ηλιουπόλεως 1 στον Υμηττό, έχουν προχωρήσει από χθες (Τετάρτη) οι εργαζόμενοι στην εταιρεία. Ως λόγο επικαλούνται τη μη απάντηση της διοίκησης της εταιρείας στο ερώτημα που υπέβαλαν προ τριμήνου εάν θα συνεχίσει ή όχι να τους χορηγείται-πέραν από τις λοιπές νόμιμες αποζημιώσεις- και η επιπλέον αποζημίωση συνταξιοδότησης μέσω ασφαλιστικής εταιρείας.
  • Με μεικτά πρόσημα και αντιστροφή της πτωτικής πορείας των τραπεζικών μετοχών έκλεισαν την Πέμπτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Στη Νέα Υόρκη, η αρχική αισιοδοξία για συμβιβασμό Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών -που είχε δημιουργήσει ανοδικές τάσεις, για πρώτη φορά μετά από τέσσερις συενδριάσεις- τελικά εξανεμίστηκε, οδηγώντας ξανά στο κόκκινο τον Dow Jones.
Αθλητισμός
  • Ο ΠΑΟΚ πήρε αποτέλεσμα πρόκρισης μέσα στη Νορβηγία επί της Βαλερένγκα, πραγματοποίησε αρκετά καλή αποόδοση δεδομένων του χρονικού σημείου και των απουσιών του, ωστόσο ο Λάσλο Μπόλονι παρέμεινε ρεαλιστής και δεν παρέλειψε να κάνει και πάλι τα παράπονά του. «Ελπίζω μία μέρα να παίξουμε πιο γρήγορα, πιο επιθετικά και πιο ψηλά στο γήπεδο. Αυτήν την περίοδο πρέπει να είμαστε έξυπνοι. Να κάνουμε αυτά που μπορούμε και όχι αυτά που θέλουμε να κάνουμε» είπε χαρακτηριστικά.
  • Με 1,5 πόδι στα πλέι-οφ του Europa League βρίσκεται ο ΠΑΟΚ που νίκησε την Βαλερένγκα με 2-0 στο «Ούλεβαλ» και στη ρεβάνς της 4ης Αυγούστου στην Τούμπα θα πρέπει να αυτοκτονήσει για να χάσει την πρόκριση. Ο Βιεϊρίνια στο 72' και ο Πάμπλο Γκαρσία στο 90' πέτυχαν τα γκολ του «Δικεφάλου» που κατά διαστήματα απέδωσε πολύ καλό ποδόσφαιρο, παρά τις ελλείψεις του.
  • Στη «σκιά» της απόφασης για τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου στην Β΄ Εθνική, η θεσσαλική ομάδα νίκησε 3-0 την Ντιφερντάνζ στο «Ζοσί Μπαρτέλ» του Λουξεμβούργου, στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τον Γ΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Αιγκ. Ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 4 Αυγούστου στο Πανθεσσαλικό του Βόλου. Τα τέρματα για την ομάδα του Χάβι Γκράθια σημείωσαν οι Σκέμπρι (67'), Ακόστα (71') και Σολάκης (90'). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου