Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

«Απαλλαχθήκαμε από τον βραχνά της χρεοκοπίας»


Ο Γιώργος Παπανδρέου κάλεσε τους υπουργούς του να προχωρήσουν στις αλλαγές με γρήγορο βήμα

Κυριακή, 24 Ιουλίου, 2011

Το μήνυμα για επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου, με επιμονή στις βαθιές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα, έστειλε χθες ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε μια προσπάθεια να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά την ιστορική απόφαση της Συνοδού Κορυφής των Βρυξελλών, η οποία δίνει βαθιά ανάσα στην Ελλάδα. Ο κ. Παπανδρέου κάλεσε τους υπουργούς του να προχωρήσουν με γρήγορο βήμα στις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος και περιμένει ο λαός, και τόνισε ότι από εδώ και πέρα «υπάρχει ένα καθαρό τοπίο».
Ο Πρωθυπουργός, ο οποίος απέφυγε τους διθυραμβικούς τόνους για την «επιτυχία» των Βρυξελλών, υπογράμμισε ότι για να επιτευχθεί αυτή απαιτήθηκε μια σκληρή, επίπονη και μακροχρόνια διαπραγμάτευση βάσει συγκεκριμένης στρατηγικής και σημείωσε με έμφαση: «Εδωσα τον αγώνα αυτόν με αυταπάρνηση, αντιμετωπίζοντας συχνά μια κριτική πολλές φορές δυσανάλογη με τη δική μου ευθύνη για το πρόβλημα της χώρας».
Κατά τον Πρωθυπουργό, ο οποίος έγινε δεκτός με θερμό χειροκρότημα από τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, με την προχθεσινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης «ο ελληνικός λαός απαλλάχθηκε από τον βραχνά της χρεοκοπίας» και πρόσθεσε ότι «τώρα μπορούμε να ατενίσουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία».
Ανάλυση της απόφασης έκανε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος νωρίτερα είχε δώσει εκτενή συνέντευξη Τύπου για την απόφαση των Βρυξελλών, σημείωσε ότι η απόφαση είναι «ευκαιρία για εθνική συνεννόηση για να στείλουμε ένα μήνυμα στο εξωτερικό - και η πιο μικρή πράξη συναίνεσης στέλνει μηνύματα στο εξωτερικό». Κατά τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, «αν δεν κάνουμε πανεθνική προσπάθεια, δεν θα τα καταφέρουμε».

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. Εχει τη σημασία του επίσης το γεγονός ότι ο κ. Παπανδρέου ακόμη και χθες, που θεωρητικά του ανήκε η ημέρα, επανέλαβε την πρόσκλησή του στα κόμματα της αντιπολίτευσης, και ειδικά στην αξιωματική αντιπολίτευση, να συνδράμουν στην προσπάθεια για ανάκαμψη της οικονομίας και της χώρας.
Παρ' όλα αυτά, δεν δίστασε να επικρίνει τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και όσους από την αντιπολίτευση χλεύασαν την προσπάθεια που κατέβαλαν η κυβέρνηση και ο ίδιος. Σε έντονα προσωπικό τόνο ο Πρωθυπουργός είπε:
«Σε όλη τη διάρκεια αυτού του πολύμηνου αγώνα άκουσα και ακούσαμε πολλά. Εύκολα λόγια, εύκολη κριτική, κατ' εξοχήν από αυτούς που ευθύνονται για τη σημερινή δοκιμασία που περνάει η κάθε ελληνική οικογένεια. Περίσσεψε η υποκρισία, ο λαϊκισμός, οι θεωρίες για συνωμοσίες, η πατριδοκαπηλεία, η αφοριστική κριτική, η απαξίωση τελικά των προσπαθειών του ίδιου του λαού. Πολλοί διέπρεψαν στην προσπάθεια να πειστούν οι πολίτες ότι ο αγώνας είναι μάταιος. Η ιστορία δεν τους δικαίωσε».
Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία:
«Ειδικά η αξιωματική αντιπολίτευση έχασε μια ιστορική ευκαιρία.
Εχασε την ευκαιρία να αποδείξει ότι έβγαλε στην πράξη συμπεράσματα για τα σφάλματα του παρελθόντος, για τον στρεβλό τρόπο που λειτούργησε το πολιτικό σύστημα για δεκαετίες. Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας, η Ν.Δ. έχασε την ευκαιρία να συμμετέχει στην εθνική προσπάθεια και τελικά στην επιτυχία της χώρας και του λαού μας. Γιατί εξαρχής διάλεξε να είναι στην εξέδρα και όχι στον στίβο της μάχης, ποντάροντας στην αποτυχία - στην αποτυχία της χώρας τελικά - προκειμένου να καρπωθεί κομματικά οφέλη. Ελπίζω όσα κόμματα ακολουθούν αυτήν την τακτική να εξάγουν έστω και τώρα τα αναγκαία συμπεράσματα από την ανεπιτυχή ώς τώρα αντιπολιτευτική τους στάση και να συμβάλλουν εφεξής στην εθνική προσπάθεια». 

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου