Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 24 Ιουλίου, 2011


  • Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν το απόγευμα πυρκαγιές στη λεωφόρο Σχιστού στο Πέραμα, στο χώρο που γίνεται το παζάρι, αλλά και στη Νέα Ζωή Ασπρόπυργου, που είχαν εκδηλωθεί το μεσημέρι. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν αργότερα και φωτιές σε δασικές εκτάσεις στο Τρίλοφο Μακρακώμης στη Φθιώτιδα και στο Δήλεσι στη Βοιωτία. Υπό έλεγχο τέθηκε επίσης και μεγάλη φωτιά στη βιομηχανική περιοχή Κομοτηνής, αλλά σοβαρή είναι η κατάσταση 30χρονου εργαζόμενου που υπέστη πολλαπλά εγκαύματα και μεταφέρθηκε για νοσηλεία στην Αθήνα.
  • Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο επανεξέτασης του θέματος των αυτοκινητιστών ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, επιχειρώντας να κατευνάσει τα πνεύματα μετά το κομφούζιο που δημιουργήθηκε με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των πολιτών και το πλήγμα στον τουρισμό.
  • Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους αλλά με πιο «προσεκτικό» τρόπο -χωρίς ενέργειες όπως κλείσιμο δρόμων, λιμανιών και αεροδρομίων- αποφάσισαν το Σάββατο οι ιδιοκτήτες ταξί, καθώς παραμένει η αντιπαράθεση με το υπουργείο Υποδομών για τους όρους της απελευθέρωσης του επαγγέλματός τους. Προετοίμαζουν επίσης συγκέντρωση έξω από τη Βουλή την Τρίτη.
  • Συλλυπητήρια επιστολή για τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Όσλο και στο νησί Ουτόγια έστειλε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προς τον Νορβηγό ομόλογό του Γενς Στόλτενμπεργκ.
  • Ως συμβιβασμό που δίνει μια ανάσα στη χώρα με θετικά στοιχεία την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, τη μείωση του επιτοκίου και τη δεκαετή περίοδο χάριτος χαρακτηρίζει την απόφαση της Συνόδου Κορυφής για την Ελλάδα ο Φώτης Κουβέλης επικρίνοντας όμως την επανάληψη, όπως τονίζει, της δογματικής προσήλωσης της ΕΕ στον κορσέ του Συμφώνου Σταθερότητας αλλά και την υποχρέωση για εμπράγματες εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου.
Κόσμος
  • Σε βαρύ πένθος έχει βυθιστεί η Νορβηγία μετά τη διπλή δολοφονική επίθεση που άφησε τη χώρα σε κατάσταση σοκ, σπέρνοντας ανασφάλεια και φόβο. Ο Νορβηγός πρωθυπουργός Γενς Στόλτενμπεργκ συναντήθηκε σε βαρύ κλίμα το Σάββατο στο νησί Ουτόγια με επιζήσαντες της δολοφονικής μανίας του 32χρονου δράστη -που σκιαγραφείται ως ακροδεξιός φονταμενταλιστής, εχθρός του Ισλάμ- και ενοχοποιείται επίσης για τη βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στο κέντρο του Όσλο. Οι νορβηγικές αρχές ερευνούν εάν ο δράστης είχε συνεργούς. Τύπου «Οκλαχόμα» ήταν η βόμβα που έσπειρε χάος στο Όσλο. Τους 98 ενδέχεται να φθάσει ο συνολικός απολογισμός των νεκρών στην Ουτόγια και στην πρωτεύουσα του Νόμπελ Ειρήνης...
  • Κοινό έδαφος για το ζήτημα της αύξησης του αμερικανικού δανεισμού ώστε να αποφευχθεί μία στάση πληρωμών από την Ουάσινγκτον ζήτησε ο Μπαράκ Ομπάμα από τα μέλη του Κογκρέσου, την στιγμή που δεν διαφαίνεται άρση του αδιεξόδου στις συνομιλίες Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών και η προθεσμία της 2ας Αυγούστου πλησιάζει επικίνδυνα.
  • Ο 35χρονος Ιρανός πυρηνικός επιστήμονας Ντάριους Ρεζάι δολοφονήθηκε το Σάββατο έξω από την κατοικία του στην Τεχεράνη, όπως μετέδωσαν ιρανικά μέσα ενημέρωσης, αναφέροντας ότι κατά την επίθεση τραυματίστηκε η σύζυγός του, ενώ οι δράστες διαφεύγουν της σύλληψης. Πρόκειται για τη δεύτερη δολοφονία πυρηνικού επιστήμονα στο Ιράν σε διάστημα οκταμήνου. Το Νοέμβριο 2010 δολοφονήθηκε στην Τεχεράνη ο πυρηνικός επιστήμονας Μαχούντ Αλί Μοχαμαντί, επίθεση για την οποία η ιρανική ηγεσία κατηγόρησε την ισραηλινή Μοσάντ.
  • Τουλάχιστον 32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 100 τραυματίστηκαν όταν δύο τρένα υψηλής ταχύτητας συγκρούστηκαν και το ένα από αυτά εκτροχιάστηκε, με δύο βαγόνια του να πέφτουν από γέφυρα.
  • Δήλωνε Χριστιανός, πολιτικά συντηρητικός, εξέφραζε ακροδεξιές απόψεις και μίσος για το Ισλάμ και είναι υπεύθυνος για το μακελειό στο νορβηγικό νησί Ουτόγια, κοντά στο Όσλο, όπου τουλάχιστον 85 άτομα -ως επί το πλείστον έφηβοι- έχασαν τη ζωή τους από έναν εφιάλτη που κράτησε μιάμιση ώρα: Ο 32χρονος Άντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ είναι ο άνθρωπος που βύθισε στο πένθος, την απορία και την οργή μία ολόκληρη χώρα. Ο Μπρέβικ, που βρίσκεται υπό κράτηση και φέρεται να έχει ομολογήσει στην αστυνομία, κατηγορείται και για τη βομβιστική επίθεση στην πρωτεύουσα λίγη ώρα πριν την τραγωδία στην Ουτόγια.
Οικονομία
  • Το «σπάσιμο» του ΟΤΕ σε υποδομή (δίκτυο) και λειτουργία (εκμετάλλευση) θα μπορεί να επιβάλλει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, με το πολυνομοσχέδιο-«σκούπα» που προωθεί το υπουργείο Υποδομών για τις τηλεπικοινωνίες, σύμφωνα με το Βήμα της της Κυριακής.
  • Οι αξιωματούχοι των χωρών της Ευρωζώνης και οι τραπεζίτες που κατέχουν ελληνικά ομόλογα σχεδιάζουν να υλοποιήσουν το σχέδιο για την εθελοντική ανταλλαγή με νέα ομόλογα μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ώστε να περιορίσουν την περίοδο κατά την οποία το Ελληνικό Δημόσιο θα υποβαθμιστεί από τους οίκους αξιολόγησης στην κατηγορία της «επιλεκτικής» ή «περιορισμένης χρεοκοπίας». Στόχος είναι η διαδικασία να ξεκινήσειψστα τέλη Αυγούσοτυ και να ολοκληρωθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου.
  • Μεγάλες ανάσες δίνει στην ελληνική οικονομία η συμφωνία για το δεύτερο πακέτο βοήθειας των 109+49 δισ. ευρώ. Πολλές κρίσιμες λεπτομέρειες σε ό,τι αφορά τόσο το νέο δάνειο όσο και τη συμμετοχή των ιδιωτών δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμα, ωστόσο είναι προφανές ότι η Ευρώπη αποφάσισε να δώσει μία δεύτερη ευκαιρία στην Ελλάδα, εν μέσω ασφυκτικών πιέσεων από τις αγορές και φόβων ότι η κρίση χρέους θα μεταδοθεί και στον πυρήνα της Ευρωζώνης.
Αθλητισμός
  • Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γκερέρο που πέτυχε χατ τρικ (64', 90', 92') το Περού νίκησε τη Βενεζουέλα με 4-1 στον μικρό τελικό που έγινε στη Λα Πλάτα και κατέκτησε την τρίτη θέση στο εφετινό Κόπα Αμέρικα. Το σκορ για την ομάδα του Σέρχιο Μαρκαριάν είχε ανοίξει στο 42ο λεπτό ο Τσιρόκε. Το μοναδικό γκολ της Βενεζουέλας πέτυχε στο 78' ο Αράνγκο.
  • Την πρώτη νίκη της στον Α' όμιλο της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που φιλοξενείται στη Ρουμανία, πανηγύρισε η εθνική Νέων. Η ελληνική ομάδα νίκησε 1-0 την «οικοδέσποινα» Ρουμανία, με τον Φορτούνη να πετυχαίνει το μοναδικό τέρμα της συνάντησης στο 37'. Πλέον, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θέλει μόνο νίκη απέναντι στην Τσεχία (26/7), στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων, και ήττα ή ισοπαλία της Ιρλανδίας, με την οποία η Εθνική ισοβαθμεί στη 2η θέση του ομίλου, απέναντι στη Ρουμανία για να προκριθεί στους «4». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου