Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Θρίαμβος της Ουρουγουάης. Η Τσελέστε νίκησε 3-0 την Παραγουάη στον τελικό του Κόπα Αμέρικα


Δευτέρα, 25 Ιουλίου, 2011
Θρίαμβος της ΟυρουγουάηςΗ Ουρουγουάη έπειτα από 16 χρόνια επέστρεψε στην κορυφή του λατινοαμερικάνικου ποδοσφαίρου (το 1995 είχε νικήσει τη Βραζιλία). Η Τσελέστε επικράτησε άνετα (3-0) της Παραγουάης στον τελικό του Κόπα Αμέρικα που διεξήχθη στην Αργεντινή και έγινε η πολυνίκης του θεσμού με 15 κατακτήσεις, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Αργεντινή (14 τρόπαια).

Στο μεγάλο τελικό της διοργάνωσης που πραγματοποιήθηκε στο Μπουένος Αϊρες η ομάδα του κ. Οσκαρ Ταμπάρες κατέκτησε μια πανάξια νίκη με μεγάλους πρωταγωνιστές και σκόρερ τους δύο ουρουγουανούς σούπερ σταρ Λουίς Σουάρες (12’) και Ντιέγκο Φορλάν (42’, 90’).

Μάλιστα, ο Σουάρες αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης, ενώ καλύτερος τερματοφύλακας ψηφίστηκε ο Βιγιάρ της Παραγουάης.

Στο 12’ ο άσος της Λίβερπουλ πήρε την μπάλα εντός περιοχής, πέρασε τον Βερόν και με εξαιρετική ντρίμπλα και αριστερό σουτ άνοιξε το σκορ, ενώ τρία λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου (42’) ο Φορλάν πέτυχε το πρώτο του τέρμα στο Κόπα Αμέρικα με δυνατό αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή, «γράφοντας» το 2-0.

Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στο 90’ και πάλι ο επιθετικός της Ατλέτικο Μαδρίτης με ιδανικό τελείωμα.

Πρώτος σκόρερ ο Περουβιανός ΓκερέροΟ Γκερέρο του Περού κατέκτησε τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στη διοργάνωση με πέντε γκολ, ενώ ο Σουάρες της Ουρουγουάης έμεινε στη δεύτερη θέση με τέσσερα γκολ και ο Αργεντινός Αγουέρο στην τρίτη με τρία τέρματα.
Οι νικητές και οι φιναλίστ του Κόπα Αμέρικα
Πλέον η Ουρουγουάη έφτασε τις 15 κατακτήσεις Κόπα Αμέρικα αφήνοντας πίσω της την Αργεντινή με 14, ενώ ακολουθούν η Βραζιλία (8), το Περού (2), η Παραγουάη (2), η Βολιβία (1) και η Κολομβία 
(1).
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου