Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Αρνείται να απολογηθεί ο κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου Χάτζιτς

Tετάρτη, 27 Ιουλίου, 2011

Εάν συνεχίσει να μην απολογείται, το δικαστήριο θα θεωρήσει ότι δηλώνει αθώος
Αρνείται να δηλώσει αθώος ή ένοχος ο Σερβοκροάτης Γκόραν Χάτζιτς, ο τελευταίος από τους καταζητούμενους για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY).
Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, δήλωσε στους δικαστές ότι διάβασε το κατηγορητήριο εναντίον του, αλλά αρνήθηκε να απολογηθεί. Σύμφωνα με τους κανόνες, ο κατηγορούμενος μπορεί να καθυστερήσει ως και έναν μήνα για να δηλώσει αθώος ή ένοχος.
Ο δικαστής Ο - Γκον Κουόν δήλωσε ότι η ακροαματική διαδικασία θα επαναληφθεί σε 30 ημέρες, ενώ αν ο Χάτζιτς συνεχίσει να μην απολογείται, το δικαστήριο θα θεωρήσει ότι δηλώνει αθώος.
Ο Χάτζιτς, ο οποίος κρυβόταν εδώ και επτά χρόνια και συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα στη Σερβία, υπήρξε πρόεδρος της αυτοανακηρυχθείσας «Δημοκρατίας της Σερβικής Κράινα». Αντιμετωπίζει 14 κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ανάμεσά τους αυτές των διώξεων, της εξόντωσης, των βασανιστηρίων, των απελάσεων και της συμμετοχής του σε εγκλήματα που διέπραξαν σέρβοι στρατιώτες στην Κροατία.
Θεωρείται υπεύθυνος για τη σφαγή σχεδόν 300 ανδρών στο Βούκοβαρ το 1991 από σερβοκροάτες στρατιώτες και για την απέλαση περίπου 20.000 ανθρώπων από την πόλη.
Μετά τον πόλεμο, ο Χάτζιτς ζούσε χωρίς να κρύβεται στην πόλη Νόβι Σαντ της βόρειας Σερβίας, ωσότου το 2004, ο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης εξέδωσε ένταλμα συλλήψεώς του, οπότε και εξαφανίστηκε. Τα ίχνη του βρέθηκαν όταν προσπάθησε να πουλήσει έναν κλεμμένο πίνακα του ιταλού ζωγράφου Αμεντέο Μοντιλιάνι.
 
Πηγή: TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου