Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 28 Ιουλίου, 2011

Τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας για την υπόθεση των στημένων αγώνων και τον αποκλεισμό εφ' όρου ζωής από το ποδόσφαιρο των Αχιλλέα Μπέου και Μάκη Ψωμιάδη, ανακοίνωσε η Πειθαρχική Επιτροπή της Super League

Συγκέντρωση έξω από την ακτή Ξαβερίου στο λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιούν από τα ξημερώματα της Πέμπτης δεκάδες ιδιοκτήτες ταξί, χωρίς τα αυτοκίνητά τους. Από τη συγκέντρωση δεν εμποδίζεται η διέλευση των τουριστικών λεωφορείων και των επιβατών από και προς τα κρουαζιερόπλοια.

  • Επιστολή προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννη Ραγκούση, με την οποία ζητούν να συναντηθούν άμεσα μαζί του για να συζητήσουν το θέμα του ανοίγματος του επαγγέλματός τους έστειλαν οι ιδιοκτήτες ταξί, λίγες ώρες μετά την παρέμβαση του πρωθυπουργού από το βήμα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, με την οποία ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω στο θέμα, αλλά είναι και διατεθειμένη να κάνει «διάλογο χωρίς προκαταλήψεις». Οι αυτοκινητιστές ξεκαθάρισαν πάντως ότι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.
  • «Θερμό» Σεπτέμβρη στο χώρο της Υγείας προανήγγειλε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), εάν ο αρμόδιος υπουργός δεν προχωρήσει άμεσα σε διάλογο με τους γιατρούς για το άνοιγμα του επαγγέλματος και την αναδιάταξη των υπηρεσιών Υγείας. «Αν νομοθετήσει μέσα στον Αύγουστο, χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση, οι γιατροί θα προχωρήσουν σε μαζικές κινητοποιήσεις» δηλώνει ο ΙΣΑ και κατηγορεί το υπουργείο ότι «με ακατέργαστα και πρόχειρα νομοθετήματα, επιταχύνει την κατάρρευση του ΕΣΥ και χιλιάδες γιατροί εξωθούνται στην ανεργία».
  • Επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών απέστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ζητώντας έως το τέλος Αυγούστου εξηγήσεις για τους περιορισμούς που υπάρχουν στην απελευθέρωση του καθεστώτος εγκατάστασης δικηγορικών εταιρειών στη χώρα μας. Την επιστολή δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν και άλλες, για επαγγελματικούς κλάδους για τους οποίους οι Βρυξέλλες θεωρούν ότι εξακολουθούν να υπάρχουν εμπόδια. Έντονη αντίδραση από τον πρόεδρο του ΔΣΑ, ο οποίος καλεί την κυβέρνηση «να θέσει τέλος στις έξωθεν παρεμβάσεις που βάλλουν κατά των θεσμών».
  • Επικρίσεις τόσο στις διατάξεις του νέου νόμου-πλαισίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση όσο και στην στάση της κυβέρνησης απέναντι στις εισηγήσεις των πανεπιστημιακών φορέων εξέφρασαν οι πρυτάνεις στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Οι πρυτάνεις ανέφεραν πως διατάξεις του νομοσχεδίου αντιτίθενται στο Σύνταγμα, ενώ καταλόγισαν στο υπουργείο Παιδείας πως δεν έκανε δεκτή καμία από τις προτάσεις που που κατέθεσαν.
Κόσμος
  • Δεν σκοπεύει να αποσπάσει χρήματα από τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν η 32χρονη καμαριέρα, Ναφισάτου Ντιαλό, σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου της, Κένεθ Τόμσον, αλλά επιδιώκει να αποδοθεί Δικαιοσύνη και διεκδικεί την αποζημίωση και τους τόκους που κάθε αστικό δικαστήριο επιβάλλει στον αποδεδειγμένα ένοχο εγκληματικής πράξης.
  • Ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά μελών της δύναμης του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο κοντά στο Γιάρινε στο βόρειο τμήμα του Κοσόβου, λίγη ώρα αφού κουκουλοφόροι πυρπόλησαν συνοριακό φυλάκιο σε κοντινό σημείο τρέποντας σε φυγή τους συνοριοφύλακες. Η ΝΑΤΟϊκή δύναμη δεν ανέφερε εάν τραυματίστηκαν μέλη της ή εάν ανταπέδωσαν τα πυρά, αλλά διευκρίνισε ότι στέλνει ενισχύσεις στις θέσεις της στα σύνορα. Η εκρυθμη κατάσταση έχει προκαλέσει ανησυχία στη διεθνή κοινότητα ενώ o OHE δέχθηκε αίτημα της Σερβίας για έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας.
  • Μία ακόμη πιο ανοιχτή και δημοκρατική κοινωνία θα είναι η απάντηση στην εθνική τραγωδία, δήλωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας Γενς Στόλτενμπεργκ τονίζοντας ότι η χώρα του δεν θα τρομοκρατηθεί από τη διπλή επίθεση που σχεδιάστηκε για να σπείρει τον πανικό. Σε συνέντευξη Τύπου στο Όσλο ανήγγειλε ότι θα αποτιμηθεί η αντίδραση της αστυνομίας -που έχει επικριθεί έντονα- στα γεγονότα και θα επανεξεταστούν τα μέτρα ασφαλείας. Μπορούμε να έχουμε μία ανοιχτή κοινωνία μαζί με ασφάλεια, τόνισε ο Νορβηγός πρωθυπουργός. Μία 43χρονη γυναίκα από τη Δανία μεταξύ των θυμάτων, ο πρώτος επιβεβαιωμένος θάνατος ξένου πολίτη.
  • Κύμα καύσωνα πλήττει και φέτος το καλοκαίρι τη Ρωσία, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν τους 40 βαθμούς στο νότιο τμήμα της χώρας και τους 30 ως την Αρκτική, ενώ μεγάλες δασικές πυρκαγιές καταστρέφουν εκ νέου χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης μετά την τεράστια καταστροφή που είχαν προκαλέσει το περσινό καλοκαίρι, ανακοίνωσαν οι Αρχές.
  • Όλες οι μόνιμες εγκαταστάσεις στο Λονδίνο είναι έτοιμες ακριβώς ένα χρόνο πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, με την διοργανώτρια αρχή αλλά και τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή να στρέφουν την προσοχή τους στην τήρηση των μέτρων ασφάλειας. «Θέλουμε τους επισκέπτες να αισθάνονται τη φιλοξενία χωρίς να παραλύσει η πόλη» λέει ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής και ολυμπιονίκης, Σεμπάστιαν Κόου.
Οικονομία
  • Μία στις τρεις εταιρείες θα μειώσει το προσωπικό της, μία στις δύο δεν θα δώσει καθόλου αυξήσεις τους επόμενους 12 μήνες και μία στις πέντε εταιρείες θα μειώσει τους μισθούς των εργαζομένων, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το ALBA Graduate Business School για το 2ο εξάμηνο του 2011, επιβεβαιώνοντας ότι οι ελληνικές εταιρείες στην πλειοψηφία τους προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κρίση με απολύσεις και πάγωμα μισθών.
  • Με υποχώρησαν σταμάτησαν την Τετάρτη οι δείκτες των ευρωπαϊκών αγορών, με τις τραπεζικές μετοχές να «πρωταγωνιστούν» στην πτώση. Το πολιτικό αδιέξοδο για τον αμερικανικό δανεισμό στην Ουάσινγκτον κράτησε τη Γουόλ Στριτ στο κόκκινο για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση ενώ ο Dow Jones οδεύει προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία υποχώρησή του για σχεδόν έναν χρόνο.
  • Την αντίθεσή της εκφράζει η ΓΕΝΟΠ στις προτάσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) για να περιοριστούν οι ληξιπρόθεσμοι λογαριασμοί ρεύματος, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται: η αγορά προπληρωμένων καρτών ρεύματος, η αύξηση των εγγυήσεων και η δημιουργία «ενεργειακού Τειρεσία». Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό, τονίζει η ΓΕΝΟΠ και υποστηρίζει ότι η αιτία του προβλήματος είναι η αύξηση της τιμής του ρεύματος και «τα μέτρα οικονομικού στραγγαλισμού εκατομμυρίων μισθωτών και συνταξιούχων».
Αθλητισμός
  • Τον υποβιβασμό της Καβάλας και του Ολυμπιακού Βόλου στη Β' Εθνική, εξαιτίας της εμπλοκής τους στην υπόθεση με τα στημένα παιχνίδια, αποφάσισε τα ξημερώματα της Πέμπτης η πρωτοβάθμια πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκ. Επίσης, η επιτροπή τιμωρεί τους Μάκη Ψωμιάδη και Αχιλλέα Μπέο με εφ' όρου ζωής αποκλεισμό από τους αγωνιστικούς χώρους και ενασχόλησής τους με το ποδόσφαιρο.
  • Ο Σιμάο αποκάλυψε μετά το ματς με την Οντένσε ότι έχει προτάσεις από την Λοκομοτίβ Μόσχας και την Καρπάτι της Ουκρανίας στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στον Παναθηναϊκό: «Αν με θέλουν να το μου το πουν τώρα».
  • Ο Παναθηναϊκός έχασε στο φινάλε την ευκαιρία να φύγει νικητής από τη Δανία και να βρεθεί και με τα δύο πόδια στην επόμενη φάση του Champions League, πήρε ωστόσο αποτέλεσμα που του δίνει προβάδισμα πρόκρισης. Οι «πράσινοι» ανεδείχθησαν ισόπαλοι 1-1 με την Οντένσε στο «Τρε-Φορ Παρκ», στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για το Champions League, και θέλουν νίκη ή ισοπαλία χωρίς τέρματα στον αγώνα ρεβάνς της Τρίτης 2 Αυγούστου για να περάσει στα πλέι-οφ. Το «τριφύλλι» προηγήθηκε στο 47' με τον Λέτο, ενώ η Οντένσε ισοφάρισε με τον Ρεγκίνιουσεν στο 90'. Δείτε το φωτορεπορτάζ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου