Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Tετάρτη, 27 Ιουλίου, 2011

Θα κλείσουν και πάλι τα Τέμπη την Τετάρτη, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, καθώς θα εκτελούνται έργα καθαρισμού-συντήρησης των μέτρων βραχοπροστασίας. Μέχρι την αποπεράτωση των εργασιών, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές.

Με την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου να στέκεται στην ανάγκη «ριζικών τομών» στην τρίτοβάθμια εκπαίδευση, την Νέα Δημοκρατία και τα κόμματα της Αριστεράς να καταψηφίζουν επί της αρχής και το ΛΑΟΣ να τοποθετείται θετικά εισήχθη το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ προς επεξεργασία στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Το πανεπιστήμιο «ανήκει μόνο στον ελληνικό λαό» ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός όσον αφορά τη διοίκηση των

Στην απόσυρση της τροπολογίας για τη δημιουργία τζαμιού στον Βοτανικό, από το νομοσχέδιο για τις ενεργειακές αγορές, προχώρησε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, έπειτα από πιέσεις του ΛΑΟΣ, τονίζοντας ότι θα την επανακαταθέσει την προσεχή Πέμπτη σε άλλο νομοσχέδιο. Η τροπολογία περιλαμβάνει όμως και την παράταση της τακτοποίησης των ημιυπαίθριων χώρων.

«Άρτια και άψογη» χαρακτήρισε τη σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό των γερμανικών υποβρυχίων, που υπέγραψε το 2002, κατά την διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Άμυνας, ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου.

«Είμαστε στη διαδικασία συγκέντρωσης και επεξεργασίας των προτάσεων των ενδιαφερόμενων φορέων» δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών κ. Γιάννης Ραγκούσης ενημερώνοντας τον ΚΤΕ Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ για το θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των ταξί. «Είμαστε έτοιμοι και σύντομα θα κάνουμε οργανωμένο διάλογο με όλους» πρόσθεσε ο υπουργός, χωρίς όμως να δώσει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα παρουσιάσει τις προτάσεις του. Τι είπαν οι βουλευτές.

Κόσμος
Οι δικηγόροι του πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος-Καν, τον οποίο κατηγορεί για σεξουαλική επίθεση η Ναφισάτου Ντιαλό καμαριέρα του ξενοδοχείου Sofitel της Νέας Υόρκης, συμφώνησαν να αναβληθεί για τις 23 Αυγούστου η επόμενη ακρόαση της υπόθεσης, που ήταν προγραμματισμένη για την 1η Αυγούστου. «Ελπίζουμε ότι μέχρι τότε ο εισαγγελέας θα έχει καταλήξει στην απόφαση να απορρίψει την υπόθεση» ανέφεραν οι δικηγόροι.

Να μπλοκάρει την πρόταση των Ρεπουμπλικανών για το χρέος και το δανεισμό, που καταρτίστηκε υπό τον Τζον Μπόνερ, προτείνουν στο Μπαράκ Ομπάμα το οικονομικό επιτελείο του σε περίπτωση που το σχέδιο περάσει από το Κογκρέσο -την στιγμή που οι Ρεπουμπλικανοί μαζεύουν ψήφους για την ψηφοφορία του πακέτου στη Βουλή την Τετάρτη. Παράλληλα, οι Δημορακτικοί της Γερουσίας ψάχνουν στήριξη για το δικό τους πακέτο μέτρων, ύψους 2,4 τρισ. δολαρίων, που θα έδινε ανάσα μέχρι το 2012.

Τα ονόματα των θυμάτων του μακελειού στην Ουτόγια και το Όσλο ξεκίνησε να δημοσιοποιεί η νορβηγική αστυνομία, που έχει βρεθεί όμως να υπερασπίζεται τους χειρισμούς της κατά τη διάρκεια της διπλής επίθεσης καθώς επικρίνεται για το ότι έφτασε στο νησί σχεδόν μιάμιση ώρα αφού ο Μπρέιβικ άρχισε να πυροβολεί. Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί τέσσερα ονόματα, από τα συνολικά τουλάχιστον 76 θύματα, και η δημοσιοποίηση των ονομάτων θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες αφού πρώτα αναγνωριστούν οι νεκροί και ενημερωθούν οι οικείοι τους.

Η Κομισιόν έκρινε σύμφωνη μόνο με το γράμμα -και όχι με το πνεύμα- της συνθήκης του Σένγκεν την στάση της Γαλλίας απέναντι στους Τυνήσιους μετανάστες που πήραν βίζα από την Ιταλία, έπειτα από τη διαμάχη μεταξύ Ρώμης και Παρισιού για το ζήτημα. Οι γαλλικές συνοριακές αρχές διενήργησαν ελέγχους στα τρένα που μετέφεραν τους Τυνήσιους μετανάστες, οι οποίοι -θεωρητικά- μπορούσαν με την ιταλική βίζα να μετακινηθούν ελεύθερα στα 25 μέλη της Συνθήκης του Σένγκεν.

Τη ζωή τους έχασαν και οι 80 επιβαίνοντες σε στρατιωτικό αεροσκάφος τύπου C-130 που συνετρίβη την Τρίτη σε ορεινή περιοχή στην Γκελμίμ, στο νότιο τμήμα του Μαρόκου, σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού. Στην περιοχή επικρατούσε ομίχλη και οι καιρικές συνθήκες ήταν άσχημες όταν σημειώθηκε το δυστύχημα, αλλά προς τον παρόν δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για τα αίτια της συντριβής.

Οικονομία
Την εκτίμηση ότι το φιλόδοξο πρόγραμμα ενίσχυσης της ελληνικής οικονομίας πιθανόν να αποδειχθεί ατελέσφορο εκφράζει ανάλυση του πρακτορείου Reuters, σημειώνοντας πως η Ελλάδα είναι ουραγός στην απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων και η Αθήνα δείχνει «διαχρονική» ανικανότητα στην κατάρτιση ολοκληρωμένων αναπτυξιακών σχεδίων.

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν την Τρίτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενώ οι δείκτες στη Νέα Υόρκη σταμάτησαν στο κόκκινο, παρά ορισμένες ενθαρρυντικές ειδήσεις από τα εταιρικά αποτελέσματα, καθώς η αγορά φαίνεται ότι κινήθηκε στο κλίμα του αδιεξόδου στην Ουάσινγκτον για τον αμερικανικό δανεισμό.

Το υπουργείο Οικονομικών γνωστοποίησε το απόγευμα της Τρίτης ότι έχει αναμορφώσει την εφαρμογή ηλεκτρονικής υποβολής της περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ για να υποστηρίζει την καταβολή του χρεωστικού υπολοίπου σε τρεις δόσεις. Το επιτόκιο για τις δύο επόμενες δύο δόσεις πέρα από την προκαταβολή (τουλάχιστον 40% ή 300 ευρώ) είναι 2% και η κάθε δόση εκτός της τελευταίας δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 300 ευρώ. Η διαδικασία.

Αθλητισμός

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ξεκαθάρισε ότι ο Παναθηναϊκός δεν ταξίδεψε στη Δανία για να αρκεσθεί στην ισοπαλία και για αυτό θεωρεί σημαντικό να μπουν οι ποαίκτες του στο ματς με την Οντένσε (21:00) γεμάτοι αυτοπεποίθηση. «Η εμπειρία έχει βαρύτητα και αν οι παίκτες μας έχουν την δυνατότητα να μεταφράσουν αυτή την θέληση σε καλή διάθεση, θα έχουν αποτέλεσμα» είπε χαρακτηριστικά. Τα μεσάνυχτα της Τρίτης έφτασε στην Αθήνα ο Ζεκά, ο οποίος τα είχε χαμένα με την υποδοχή που του επεφύλασσαν οι οπαδοί της ομάδας. Φωτορεπορτάζ: Με τον ΠΑΟ στην πόλη του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν.

Ο Αρης ηττήθηκε από την Πενιαρόλ με 2-1 στο σπουδαίο φιλικό παιχνίδι που έγινε στο Κλεάνθης Βικελίδης. Οι «κίτρινοι» είχαν πολύ καλή εμφάνιση, παρουσίασαν ωστόσο έλλειψη εκτελεστικής δεινότητας. Ο Καρίμ Σολτάνι πέτυχε το γκολ της ομάδας του Σάκη Τσιώλη, η οποία έχασε πολλές ευκαιρίες. Πάντως ο κόσμος των «κιτρίνων» ήταν αυτός που έκλεψε την παράσταση.

Η πρώτη μέρα παρουσίας του ΠΑΟΚ στο Οσλο, την πληγωμένη από την πρόσφατη τραγωδία πρωτεύουσα της Νορβηγίας, κύλησε ως μέρα προσαρμογής της ελληνικής ομάδας. Όχι μόνο εξαιτίας των διαφορετικών κλιματολογικών συνθηκών που επικρατούν, όσο και λόγω των συνθηκών εθνικού πένθους στη βορειοευρωπαϊκή πρωτεύουσα μετά το τραγικό και ασυνήθιστο στα παγκόσμια χρονικά μακελειό πριν τέσσερις μέρες στην πόλη αυτή. Δείτε φωτορεπορτάζ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου