Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 26 Ιουλίου, 2011

  • Δύο εβδομάδες μετά τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς, κατά την οποία βρήκαν τραγικό θάνατο 13 άνθρωποι, περίπου 2.500 πολίτες συγκεντρώθηκαν και τη Δευτέρα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας.
  • Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η πρώτη από τις 19 συναντήσεις που έχουν προγραμματιστεί στο πλαίσιο των εντατικών διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, μεταξύ των Δ.Χριστόφια και Ν.Έρογλου, στην οποία συζητήθηκαν τα θέματα διακυβέρνησης και κατανομής εξουσιών. Η επόμενη συνάντηση, όπως ανέφερε η ειδική αντιπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, θα γίνει στις 19 Ιουλίου.
  • Ο πρώην υπουργός Άμυνας του ΠΑΣΟΚ Γιάννος Παπαντωνίου έχει προγραμματιστεί να καταθέσει αύριο, Τρίτη, στην Επιτροπή Εξοπλιστικών της Βουλής που διερευνά την εξέλιξη των συμβάσεων για τα γερμανικά υποβρύχια από το 2002 μέχρι το 2009.
  • Ανυποχώρητοι δηλώνουν οι ιδιοκτήτες ταξί, που όχι μόνο συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στο άνοιγμα του επαγγέλματός τους, αλλά απειλούν και με κλιμάκωση. Την Τρίτη προγραμματίζουν συγκέντρωση έξω από τη Βουλή, καθώς ο υπουργός Μεταφορών κ. Γιάννης Ραγκούσης θα ενημερώνει τον αρμόδιο Κοινοβουλευτικό Τομέα Ελέγχου του ΠΑΣΟΚ. Φωτιές άναψε η παρέμβαση του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, καθώς και δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου περί απελευθέρωσης του επαγγέλματος «με συγκεκριμένους κανόνες».
  • Θα κλείσουν και πάλι τα Τέμπη την Τετάρτη, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, καθώς θα εκτελούνται έργα καθαρισμού-συντήρησης των μέτρων βραχοπροστασίας. Μέχρι την αποπεράτωση των εργασιών, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές.
Κόσμος
  • Σχέδιο περικοπών των αμερικανών δαπανών κατά 2,7 τρισ. δολάρια παρουσίασαν οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας ως αντιπρόταση σε σχέδιο «δύο σταδίων» των Ρεπουμπλικανών, με στόχο τη συμφωνία στο Κογκρέσο για μείωση του χρέους και αύξηση του ορίου δανεισμού ενώ πλησιάζει η προθεσμία της 2ας Αυγούστου -ο συμβιβασμός όμως μοιάζει ακόμη δύσκολος. Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως είναι πρόθυμος να δεχθεί το σχέδιο των Δημοκρατικών, λέγοντας πως πλέον «η μπάλα είναι πια στο γήπεδο των Ρεπουμπλικανών».
  • Ψύχραιμος εμφανίστηκε στην ανάκριση ο Άντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ, υπεύθυνος για το μακελειό στη Νορβηγία που προκάλεσε διεθνή αποτροπιασμό, λέγοντας πως περιμένει να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του στη φυλακή. Παραδέχθηκε τις πράξεις του αλλά δήλωσε ποινικά αθώος για τις κατηγορίες που του προσάπτονται. Η νορβηγική αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ο Μπρέβικ να έδρασε με τη βοήθεια συνεργών. Πάντως, ο αριθμός των θυμάτων της διπλής επίθεσης διορθώθηκε σε 76, καθώς λόγω του αρχικού πανικού είχαν δηλωθεί αγνοούμενοι ως θύματα. Μεγάλη συγκέντρωση κατά της βίας στο Όσλο.
  • Ο στόχος του ήταν να στείλει ισχυρό μήνυμα· να σώσει την Ευρώπη από το Ισλάμ, να πλήξει το Εργατικό Κόμμα που απογοήτευσε και πρόδωσε τη χώρα... Αυτά υποστήριξε στην κεκλεισμένων των θυρών ακροαματική διαδικασία στο Όσλο ο 32χρονος Άντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ, δράστης των τρομοκρατικών επιθέσεων που σόκαραν και προβλημάτισαν τη Νορβηγία και την παγκόσμια κοινή γνώμη. Παραδέχθηκε τις πράξεις του, αλλά δεν δήλωσε ποινικά ένοχος, ισχυριζόμενος επίσης -κόντρα στις αρχικές του καταθέσεις- ότι συνεργάστηκε με άλλους δύο «πυρήνες» -κάτι που δεν μπορεί να αποκλείσει η αστυνομία. Στους 76 διορθώθηκε ο τελικός αριθμός των θυμάτων. Ο 32χρονος θα κρατηθεί σε συνθήκες πλήρους απομόνωσης.
  • Γύρισε σελίδα και η Μάλτα στο θέμα της έκδοσης διαζυγίου, αφού εγκρίθηκε από το Κοινοβούλιο ο νόμος που επιτρέπει την έκδοσή τους. Ήταν η τελευταία ευρωπαϊκή χώρα, όπου το διαζύγιο απαγορευόταν έως ότου οι πολίτες τοποθετήθηκαν μέσω δημοψηφίσματος...
  • Αρνήθηκε να δηλώσει αθώος ή ένοχος ο Γκόραν Χάτζιτς, ο οποίος εμφανίστηκε για πρώτη φορά ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την Πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY).
Οικονομία
  • Σε 2,75 εκατομμύρια ανήλθαν οι δηλώσεις φόρου εισοδήματος που υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούλιο του 2011. Στην αύξηση του αριθμού των δηλώσεων συνέτεινε, όπως εξηγεί η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, «η υποχρέωση ηλεκτρονικής υποβολής για επιτηδευματίες, η αυξημένη φιλικότητα της εφαρμογής καθώς και η απλοποιημένη διαδικασία υποβολής μέσω λογιστών».
  • Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν τη Δευτέρα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους δείκτες να διακόπτουν το τετραπλό ανοδικό «σερί» των προηγούμενων συνεδριάσεων και τις μετοχές των χρηματοπιστωτικών να σταματούν χαμηλότερα. Στο κόκκινο οι δείκτες στη Νέα Υόρκη, όπου κυρίαρχει ανησυχία είναι το αδιέξοδο στις διαβουλεύσεις Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών για το αμερικανικό έλλειμμα.
  • Την πεποίθησή του ότι η Αθήνα μπορεί να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της και να επίστρέψει στις αγορές μέσα στα επόμενα δύο χρόνια εξέφρασε ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλ Νταλάρα. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι λεπτομέρειες της συμμετοχής των ιδιωτών στο πρόγραμμα για την Ελλάδα αναμένεται να καθοριστούν σύντομα, ενώ η πρώτη σύσκεψη εργασίας για το ζήτημα θα γίνει την Πέμπτη.
Αθλητισμός
  • Περίπου 60.000 οπαδοί της Ουρουγουάης συγκεντρώθηκαν στις 3 τα ξημερώματα της Δευτέρας (25/7) στο γήπεδο «Σεντενάριο» για να αποθεώσουν την εθνική τους ομάδας για την κατάκτηση του 15ου τροπαίου του Copa America. Μετά τη θριαμβευτική επικράτηση του Ντιέγκο Φορλάν και της παρέα τους επί της Παραγουάηγς στον τελικό της Κυριακής, οι οπαδοί της «σελέστε» έστησαν ολονύκτιο πάρτι από το αεροδρόμιο του Μοντεβίδεο έως το ιστορικό γήπεδο, όπου η αποστολή τους αφιέρωσε το τρόπαιο.
  • Το φιλικό του Ολυμπιακού με την Ζούλτε Βάρεγκεμ έδειξε ότι οι «ερυθρόλευκοι» πάσχουν στον άξονα. Εάν η ίδια... πληγή εμφανιστεί και στο ματς που δίνουν οι Πειραιώτες την Τρίτη (20.00) τότε ο Ερνέστο Βαλβέρδε αναμένεται να δώσει σήμα άμεσης απόκτησης μέσου. Οι Σάντσες, Θαπατέρ και Ντιαρά βρίσκονται στο μπλοκάκι του τεχνικού του Ολυμπιακού, ο οποίος θορυβήθηκε από την εμφάνιση της ομάδας του κόντρα στη Ζούλτε Βάρεγκεμ. Δείτε φωτορεπορτάζ από την προπόνηση της Δευτέρας. Ανακοίνωση για τα διαρκείας.
  • Η αποστολή του ΠΑΟΚ - με τον Ίβιτς στη σύνθεσή της - θα πετάξει το πρωί της Τρίτης με πτήση τσάρτερ για το Όσλο, εκεί όπου την Πέμπτη η ομάδα θα αντιμετωπίσει τη Βαλερένγκα για το Europa League, αλλά στο αεροπλάνο δεν θα βρίσκεται Θοδωρής Ζαγοράκης. Ο πρόεδρος της ομάδας αποφάσισε να διευκολύνει τις διαδικασίες με τους υποψήφιους επενδυτές και όπως έχει διαρρεύσει αναμένεται να πραγματοποιηθεί ραντεβού την Τρίτη με τους προέδρους της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη. Αν οι εξελίξεις «τρέξουν», ενδεχομένως ο Ζαγοράκης να πάει στο Όσλο την Πέμπτη, όμως, τη δεδομένη χρονική στιγμή ο «Τεό» έχει θέσει ως προτεραιότητα να τελειώσει θετικά ή αρνητικά το θέμα των επενδυτών. Αναβολή Δ.Σ ελέω ταύτισης με την ΠΑΕ. Το...όνειρο για Μποκανί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου